Citroen AMI ve Renault Twizy Karşılaştırması I Teknik Özellikler

1
5136

Elektrik enerjisi ile çalışan karbon nötr ve çevre dostu olan Citroen AMI ve Renault Twizy modelleri “Smart Car” sınıfında yer almaktadırlar. Kentleşmenin her geçen gün arttığı ve nüfus sayısının pik yaptığı şehirlerde trafik, hayat standartlarını düşüren bir yapı oluyor. Her iki modelde, yoğun şehir trafiklerinde daha az yer kaplayarak çözüm odaklı otomobil olacağını düşünmekteyiz. Her iki modelinde birbirinden oldukça farklı tasarımları mevcut. Peki ya teknik değerleri nasıl? Citroen AMI ve Renault Twizy karşılaştırması, birbirlerine karşı hangi avantajlara ve dezavantajlara sahip? Gelin hep birlikte inceleyelim…

Citroen AMI Genel Bakış

Citroen AMI ve Renault Twizy Karşılaştırması I Teknik Özellikler

Citroen AMI, kompakt tasarımıyla oldukça kibar ve narin bir görünüme sahip. 2020 yılında üretimi başlatılan Citroen AMI, Renault Twizy modeline rakip olmuştur. Şehir içi trafikte tatmin edici sürüşü elde etmenizi sağlama şansı vermektedir. Ancak düşük menzil ve azami süratin 45km/h olması, şehir dışı seyahat planlarınız için uygun bir yol arkadaşı olarak gözükmemektedir. 

Renault Twizy Genel Bakış

Renault Twizy Ön görünüm

Renault Twizy en avantajlı durumu sizin de tahmin edebileceğiniz üzere boyutudur. Twizy araba görünümünden uzak 4 tekerli bisiklet olarak geçmektedir.  Sessiz sedasız, ilerleyen araç, düşük ağırlığı sayesinde kolayca ivmeleniyor, motosiklet gibi kıvrak manevralar yapabiliyor. Ancak motosikletliler gibi sıkıştırılma vb. durumları yaşanması muhtemel oluyor.

Citroen AMI ve Renault Twizy Karşılaştırması

Renault Twizy & Citroen Ami

Her iki otomobilde ev tipi(220V) prizlerle bile şarj olabilmektedir. Citroen AMI 3 saatte %100 şarj kapasitesine ulaşırken, Renault Twizy 3 saat 30 dakika da tam dolu şarj kapasitesine ulaşabilmektedir. 16 yaşından itibaren B1 ehliyetine sahip herkes için uygun bir çözüm olarak öne çıkan modellerdir.

Genel Bakış

Citroen AMI

Renault Twizy

Motor Hacmi

5.5 kWh (8 bg)

6.1 kWh (17 bg)

Maksimum Sürat

45km/h 80km/h
Kapı Sayısı

2

2

Koltuk Sayısı

2

2

Gidilebilen Menzil

75km

100km

Gövde Tipi

Hatchback

4 tekerlekli Bisiklet

Motor Pozisyonu

Ön aks, enine

Arka aks, enine

İki araç karşısında en ayırt edici özellikler menzil ve maksimum sürat farklılıkları olarak ortaya çıkıyor. Citroen AMI maksimum 45km/h sürate ulaşabilirken Renault Twizy, 80km/h çıkabilmektedir. Menzil farklılıklarında ise Renault Twizy 25 km fazla menzil imkanı sunmaktadır.

Boyutlar ve Ağırlık

Citroen AMI ve Renault Twizy Karşılaştırması

 

Citroen AMI

Renault Twizy

Uzunluk

2410mm

2388mm

Genişlik

1390mm

1237mm

Yükseklik

1525mm

1454mm

Dingil Mesafesi

1728mm

1686mm

Ağırlık

471Kg

474Kg

Maksimum Ağırlık

700Kg

690Kg

İç Mekan

Renault Twizy iç mekan

  • Renault Twizy’de yanyana değil de arka arkaya konumlandırılmış koltuklar iki kişilik seyahatlerde Citroen AMI’den farklı olarak arka arkaya yolculuk yapmanızı sağlıyor. Eşyalarınız için torpidonun 2 gözünde elinizin altında bulunur. Soldakinin içinde, telefon şarj etmek için pratik bir 12 V priz yer alır. Direksiyonun arkasında konumlandırılmış dijital sürüş ekranında ekonometreyle enerji tüketimini kontrol edebilir ve anlık sürüş menzilini görebilirsiniz. Ön koltuğun altında da eşya filesi bulunmaktadır.

Citroen AMI İç mekan

Citroen AMI, Isıtmalı ve kapalı yolcu bölmesiyle 2 veya 3 tekerlekli araçlardan daha fazla koruma sağlıyor. Panoramik tavan, geniş ön cam, yan camlar ve arka cam aydınlık bir iç mekan sunuyor.

Citroen AMI ve Renault Twizy Fiyat Listesi

Ucuz ve ekonomik olarak tasarlanmış olan iki otomobilde maalesef ülkemizde yüksek fiyatlara satılmaktadır.

  • Türkiye için Citroen AMI satış fiyatı, 210.000₺ olarak belirlenmiştir.
  • Renault Twizy 336.900₺’den başlayan fiyatlar ile satılmaktadır.

Arabam Garaj

Arabam Kaç Para?

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here