Çin’in Hongqi H9’u Mercedes-Benz’e Rakip Oldu! Hiç şüphe yok ki Hongqi H9’un özellikleri ve tasarımı, rakiplerine gözdağı vermektedir. Özellikle dikey krom çıtalara sahip, Rolls-Royce’dan ilham alan bir ızgarası, otomobilin varlığını ön plana çıkarmaktadır. Bu otomobile baktığımız zaman Rolls-Royce ile olan benzerlikleri ortaya çıkmaktadır. Bu benzerliğin en büyük sebebi; Hongqi’nin küresel tasarım başkan yardımcısı ve baş kreatif müdürü olan Giles Taylor’ın eski bir Rolls-Royce çalışanı olmasıdır. Ancak Çinli otomobil üreticisine aracın tasarımının kendilerine ait olduğunu iddia etmektedirler. Bu iddialarını da Giles Taylor’ın çalışmaya başlamadan önce H9’un tasarımını belirlediklerini söyleyerek desteklemektedirler.

Mercedes’in E-Serisi, Audi’nin A6 ve BMW’nin 5 Serisi gibi diğer Alman lüks otomobillerine uygun bir rakip olarak görülmesi için H9’un iç ve dış mekanının mükemmel olması gerekiyordu. Çinli üretici, aracın fotoğraflarına bakıldığı zaman Alman üreticilerin yeni rakip olduğu anlaşılmaktadır. Özellikle Çinli üretici tarafından tasarım ve motor konusunda yoğun çalışmalar yapıldığı ve bu araba için alınması gereken en iyi değerlerin alındığı söylenmektedir.

Hongqi H9’un teknik özellikleriÇinin Hongqi H9u Mercedes-Benze Rakip

Çin’de satışa sunulan iki motor mevcuttur. Birinci versiyon dediğimiz motor; 252 beygir ve 380 Nm torka sahiptir. Motor gücünü, turboşarjlı 2.0 litrelik dört silindirli motorundan almaktadır. Satışa sunulan ikinci versiyon; 272 beygir ve 400 Nm torka sahiptir. Bu versiyon gücünü, süper şarjlı 3.0 litrelik bir V6 motordan almaktadır. Ayrıca satışa sunulan iki versiyonda standart olarak yedi ileri, çift kavramalı şanzımanla eşleştirilmiştir. Otomobilin fotoğraflarına baktığımız zaman kafamızda direkt olarak Rolls-Royce canlanmaktadır. Fakat bu otomobil, kopyası gibi duran Rolls-Royce’nin ağırlığından çok daha hafiftir. Aracın ilk versiyonu 1875 kilogram, ikinci versiyonu da 1995 kilogramdır.

Şık ve kaliteli tasarımÇinin Hongqi H9u MercedesBenze Rakip

Hongqi H9’un tasarımı, Çin menşeili otomobillere göre çok şık ve kaliteli durmaktadır. Aracın tasarımının bilindik markalara benzer olması, LED far ve sinyal sistemleri, ve son olarak iki farklı boya tonları gibi özelliklere sahip olması, otomobile şık bir görüntü sağlamaktadır. Aracın dış kısmı Rolls-Royce, iç kısmı da Mercedes’in E-serilerine benzemektedir. Bu tasarım sayesinde Çin’in Hongqi H9’u Mercedes-Benz’e de rakip olmaktadır.

İkinci El Mercedes-Benz İlanları

İkinci El Rolls-Royce İlanları

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here