Camper Van Nedir ? Karavan Önerisi

0
5313
Camper Van

Camper Van klasik büyük motokaravanların yerine minibüslerin ve hafif ticari araçların karavan olarak dizayn edilmesine verilen isimdir. Her gün trafikte karşılaştığımız ve gündelik olarak sıklıkla kullanılan ticari araçların ufak dokunuşlar sonucunda kamp yaşamına uygun hale getirilmesidir. 

Klasik karavanlardan en büyük farkı ergonomik boyutları ve hızlı hareket kabiliyetidir. Günlük olarak yer değiştirmeyi seven, hızlı hareket etmek isteyen, pratik bir araç arayan ve uygun fiyatlı bir karavan sahibi olmak isteyen kampçılara hitap eden camper van araçlar bu ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayacaktır. Büyük karavanlar genelikle belirlenen yerlerde konaklayabilirken camper van sahipleri normal araçlara müsade edilen her bölgeye park edebilir. 

Camper Van

 

Son dönemlerde YouTube’da kamp ve karavan hayatına yönelik içeriklerin artması doğa severlerin bu alanlara yönelmesini hızlandırdı. Özellikle Koronavirüs pandemisinden dolayı şehir yaşamından ve kalabalıklardan uzaklaşmak isteyenler çözümü karavan hayatında buldu. Klasik motorkaravanların fiyatlarının aşırı derecede yükselmesi karavan sahibi olmak isteyen kullanıcıları campervan tabir edilen minibüslere ve hafif ticari araçlara yönlendirdi.

Camper Van

Kampçılık kısıtlı kaynakları en verimli şekilde kullanmayı gerektirir. Camper Vanlar da tam olarak bu felsefeyle dizayn edilmelidir. Mevcut kısıtlı alandan en verimli şekilde faydalanmak ilerde rahat etmenizi sağlayacaktır. Daha çok kısa süreli kamplar için tercih edilen bu araçlar gösterişten ve eşya kalabalığından uzak, en temel kamp gerekliliklerine göre dizayn edilmelidir. 

Fiyatların aşırı derecede artması karavan sahibi olmak isteyen kullanıcıları kendi karavanlarını tasarlamaya ve yapmaya yönlendirdi. Uygun fiyatlı minibüsler temel araç ve gereçlerle donatılarak kamp yapmaya hazır hale getirilmeye başlandı. Temel olarak barınma ve dinlenme üzerine tasarlanan bu araçların bir çoğunda tuvalet ve duş bile bulunmuyor. Kısa süreli ve kısıtlı bir kamp yapmayı düşünüyorsanız bu araçları tercih edebilir ve uygun fiyata karavan sahibi olabilirsiniz.

Karavan Tavsiyesi – En Çok Tercih Edilen Camper Van: Volkswagen Transporter T4 

Transporter T4

Karavan hayatına yeni adım atan ve uygun fiyatlı bir karavan sahibi olmak isteyen kullanıcılar için oldukça sık kullanılan bir model karşımıza çıkıyor. Özellikle Avrupa’de genç kampçıların favorisi olan bu araç ilk etapta işinizi fazlasıyla görecektir. Yıllar boyunca efsane haline gelen Volkswagen Transporter T4 modeli campervan denildiğinde akıllara gelen ilk model diyebiliriz. 1990- 2003 yılları arasında üretilen ve birçok ülkede efsane haline gelen bu araç kampçılığa ve karavan hayatına yeni adım atanların en çok tercih ettiği modellerden birisidir. 

Sade tasarımı, rakiplerine göre oldukça yüksek performansı ve ergonomik iç yaşam alanı camper van olarak kullanmanız için oldukça yeterli özelliklerdir. Ülkemizde fazla sayıda bulunan bu aracın parça fiyatları ve bakım onarım maliyetleri de uygun seviyelerdedir. İkinci el piyasası oldukça hızlı olan bu aracı hiç düşünmeden alabilirsiniz. Ancak bakımlı olmasına ve temiz kullanılmış olmasına dikkat etmelisiniz. 

Çok sayıda motor seçeneği bulunan Volkswagen Transporter T4 modelinin ülkemizde en çok tercih edilen versiyonu 2.5 TDI modelidir. Oldukça seri ve pratik olan bu motor yüksek performansı ve dayanıklılığıyla uzun yıllar boyunca büyük beğeni toplamış ve tercih edilmiştir. Bakımları tam zamanında ve eksiksiz yapılmış bir Volkswagen Transporter T4 2.5 TDI kamp hayatınızda sizi mutlu edecektir. 

Camper Van Fiyatları 

Karavanınızı kendiniz sıfırdan tasarlamak istiyorsanız maliyetler sizin istek ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda değişecektir. Camper Van modeli tavsiyesinde önerdiğimiz Volkswagen Transporter T4 2.5 TDI modelinin ikinci el fiyatları 40.000 TL’den başlayıp 80.000 TL’ye kadar çıkmaktadır.  Temiz ve iyi kondisyonda bir minibüs için en az bu fiyat aralığında bir bütçe ayırmanız gerekiyor. Uygun fiyatlı bir karavan dizayn etmek istiyorsanız ilk etapta sadece barınabileceğiniz rahat bir alan oluşturmanız gerekiyor. Rahat bir yatak, ısıtma sistemi ve elektrik sistemi ilk başlarda kısa süreli kamplarda yeterli olacaktır. 

Karavanlarda kullanılan malzemeler geniş bir fiyat aralığına sahip olduğu içi kesin bir fiyat vermek pek doğru olmaz. Sizin ihtiyaçlarınıza ve bütçenize göre birçok farklı marka ve ürün seçeneği mevcut. Genel olarak yapılmış projeler incelendiğinde temel ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek giriş seviyesinde campervan tasarımının 10.000 TL- 20.000 TL arasında değiştiğini söyleyebiliriz. 60.000 TL’ye iyi kondisyonda bir minibüs alıp 15.000 TL harcayarak ortalama 75.000 TL’ye oldukça güzel bir karavan sahibi olabilirsiniz. Ancak tekrar etmekte fayda var bu fiyatlar basit ve temel ihtiyaçları karşılayan araç ve gereçleri kapsamaktadır. Çok daha lüks ve modern bir karavan düşünüyorsanız bu fiyatların çok daha üzerine çıkmanız gerekiyor.

Volkswagen Transporter İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here