Gerek güvenlik sebebi, gerek özel hayatın gizliliği için otomobillerimizde cam film kullanabiliyoruz. Bu sayede aracımızda bulunduğumuz süre boyunca toplumdan kısmi olarak soyutlanmış oluyoruz. Ayrıca cam filmlerinin estetik olarak otomobillerimizi güzelleştirdiği de bir gerçek. Cam filmleri sadece otomobillerimizde bulunduğumuz süre boyunca bize fayda sağlamıyor. Aracımızı park ettiğimizde eğer koltuk üzerinde çanta, telefon ve cüzdan gibi kişisel eşyalar bıraktıysak, cam filmleri bu eşyaların gözükmesinin önüne geçiyor. Bu sayede araç içi hırsızlık gibi can sıkıcı durumları daha az deneyimleyebiliyoruz. Ancak hayattaki her güzel şey gibi cam filmlerinin de kullanım ömürleri var. Zamanla açılma veya balon yapabilen cam filmleri araç üzerinden sökülürken belirli aşamalar izleniyor. Gelin cam filmi sökmenin inceliklerini ve detaylarını beraber yorumlayalım.

Cam Filmi Neden Sökülür?

Her ne kadar üreticiler cam filmlerine kullanım ömrü için 5 yıla yakın garanti ve 5-15 yıl arası kullanım ömrü sunsa da bazen cam filmleri ömürlerini daha erken tamamlayabiliyor. Cam filminin içeriden hasar alması, baloncuk yapması ve maruz kaldığı güneş ışınları sebebi ile renginin değişmesi üzerinde bulunan cama hasar vermemesi adına değişim veya söküm gerektirebiliyor. Otomobiline hasar gelmesini istemeyen kullanıcılar ise bazen cam filmlerini yenilemek bazen ise sadece sökmek istiyor.

Falçata
Keskin aletler bilinçli kişilerin elinde kullanılmalı.

Cam Filmi Sökerken Yaşanan En Büyük Problemler

En büyük problem kendimin de daha önce tecrübe ettiği bir durum olan arka cam resistansının hasar görmesidir. Cam filmini bilinçsiz ve tecrübesiz kişilere söktürmek arka cam resistansınıza zarar verebilir ve cam değişimi gerektirebilir. Özellikle kışın oldukça fazla kullanılan arka cam resistansının çalışmaması, arkada oluşan don yüzünden yol hakimiyetinizin azalmasına sebep olabilir. Daha da kötüsü farkında olmadığınız bir hareket yüzünden başka birinin hayatını tehlikeye atabilirsiniz. Bu yüzden cam filminin sökülmeden önce ısı tabancası ile iyice ısıtılması ve sabırla sökülmesi gerekmektedir.

Diğer problem cam filminin falçata benzeri keskin aletler ile sökülmesi ve bu esnada cama zarar verilmesidir. Keskin aletler cam filmi sökerken kullanılmalı ancak bilinç ve meslek şuuru elden bırakılmamalıdır. Otomobilinizde oluşan çizikler hem gözünüze hoş görünmeyecek hem de sizi aracınızdan soğutacaktır.

Cam Filmi Resistans
Arka cam filmi sökülürken sabırlı olunmalıdır. Yoksa resistans hasar görebilir.

Ne Yapmalı?

Kesinlikle cam filmi uygulamalarında işini düzgün yapan insanları tercih edin. Para kolay kazanılmıyor. Bazı yerler uygulama sonrası baloncuk oluşumunu normal diyerek geçiştirebiliyor. Böyle cevapları kabul etmeyin ve mutlaka cam filmi uygulamak veya sökmek için gideceğiniz firmaları önceden araştırmış olun. Örneklerini görün. Aracınızı güvenli ellere emanet edin.

Isı tabancası cam filmi
Cam filmi sökerken mutlaka ısı tabancası kullanılmalı, işlem soğuk yapılmamalıdır.

 

2.El BMW İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here