Boyalı Araba Alınır mı? Dikkat Edilmesi Gerekenler 

0
5788
boyalı araba

Boyalı araba alacak kişilerin tereddüt ettiğini ve arabaya şüpheyle yaklaştığını görüyoruz. Bu son derece doğal bir yaklaşım. Boyalı ve onarılmış bir araba alırken dikkatli davranmalı ve arabanın yaptığı kazanın büyüklüğünü ve nasıl bir onarım sürecinden geçtiğini net bir şekilde bilmeliyiz. Birçok kişinin merak ettiği boyalı araba alınır mı sorusunu tüm detaylarıyla ele alıyoruz. 

İlk Olarak Aracın Neden Boyandığını Öğrenin 

Araçlar pek çok farklı sebebe bağlı olarak boyanıyor. Orijinal boyası deforme olanlar, küçük çizikleri bulunanlar ve kazaya karışmış araçlar farklı ölçülerde boya işlemine maruz kalıyor. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli konu almak istediğiniz arabanın neden boyandığıdır. Eğer arabada herhangi bir onarım ve tamir yoksa sadece orijinal boyası yıprandığı için boyandıysa bu aracı rahatlıkla alabilirsiniz.  Bunun yanı sıra küçük bir kazaya karışmış ve onarıldıktan sonra bazı bölgeleri lokal olarak boyanmış araçları almanızda herhangi bir sıkıntı yoktur. Ama asıl dikkat edilmesi gereken ağır kazalara karışan araçlardır. Bu araçlar onarıldıktan sonra bazı kötü niyetli satıcılar tarafından sadece temizlik amaçlı boyalı diye satılabiliyor. Bu tür kazalı araçlara temkinli yaklaşmalı ve söylenenlerin doğruluğundan emin olmalıyız. 

boyalı araba

Servis Kayıtlarını Kontrol Edin 

Almak istediğiniz araç yetkili serviste onarılmışsa kolay bir şekilde geçmişini öğrenebilirsiniz. Aracın onarımının yapıldığı servise giderek araca hangi işlemlerin yapıldığını sorgulayabilir ve aracın neden boyandığını öğrenebilirsiniz. Eğer aracın servis kaydı yoksa ilk olarak tramer sorgusunu gerçekleştirmelisiniz. Arabanın hasar kaydını sorgulayarak varsa karıştığı bir kaza ve onarım işlemini tüm detaylarıyla öğrenebilirsiniz.Aracın plaka ve şase numarasından iki ayrı sorgulama yaparak sonucu teyit etmiş olursunuz. Daha sonra aracı satan kişiden mutlaka aracın kazalı fotoğraflarını talep edin. Bu fotoğraflara bakarak aracın gerçekten ne amaçla boyandığını anlayabilirsiniz. 

Expertiz Kontrolünü Yaptırın 

Boyalı araba almaya karar verdiğinizde almak istediğiniz arabayı mutlaka expertize göstermelisiniz. Arabanın kaporta kontrolünü yapan profesyonel kişiler gerekli ölçümleri yaparak aracın üzerinde uygulanan boya işlemlerini size söylecektir. Ayrıca expertize gittiğinizde araçta hiç beklemediğiniz sorunlar ve arızalar tespit edilebilir. Bu yüzden arabayı mutlaka expertize götürmelisiniz. 

Boya İşleminin Doğru Yapıldığından Emin Olun

Maalesef bazı boyalı arabalar yanlış kişilerin onarımından geçtiği için ilerde problemler yaratabiliyor. İyi boyanın kullanılmaması ve aşırı macun kullanılması boya atmasına sebep oluyor.  Ayrıca boya koduna uygun olarak yapılmayan boya işlemi aracın parçalarında renk farkına sebep oluyor. Bu durum özellikle metalik renkli araçlarda göze çarpıyor. Birbirinden farklı tonlarda gözüken parçalar oldukça çirkin bir görüntü oluşturuyor . Bu yüzden boya işleminin işinin ehli profesyoneller tarafından yapılması oldukça önemlidir. 

Boyalı Araba Alınır mı? 

Bazı kullanıcılar ilanlarda boya kelimesini gördüğü anda sayfayı kapatıp başka araçlara bakıyor. Bunun altında yaşanan bazı kötü örnekler yatıyor. Yüzeysel boyalı diye satılan bazı araçların ağır hasarlı kazalara karıştığının ortaya çıkması kullanıcılarda bu araçlara karşı güvensizlik duygusunun oluşmasına sebep oluyor. Ancak bu her zaman olumsuz durumların yaşanacağı anlamına gelmiyor. Küçük kazalara bağlı olarak veya deforme olmuş boyanın yenilenmesi amacıyla boyanan arabaları almanın hiç bir mahsuru yoktur. 

Aracı satacak kişinin durumu açık ve net bir şekilde anlatması ve sizin yaptıracağınız kontrollerde söylenenlerden emin olmanız durumunda boyalı arabaları gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Hatta bazı yabancı ülkelerde restorasyon amaçlı olarak komple boyanan araçların fiyatı satarken artmaktadır. Profesyonel kişiler tarafından kaliteli bir şekilde boyanan araçların normal araçlardan hiçbir farkı yoktur. Hatta yetkili servislerde aynı boya koduyla yapılan uygulamalar sıradan bir kişinin anlayamayacağı ustalıkla yapılıyor. Hayalinizdeki otomobili bulduysanız boyalı olmasına takılmayın. Gerekli kontrolleri yaptıktan ve emin olduktan sonra gönül rahatlığıyla boyalı araba alabilirsiniz.

İkinci El Arabalar 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here