BMW Welt ve BMW Müzesi Tarihi

0
2489
BMW Welt

Dünyaca ünlü bir mimar olan Coop Himmelblau tarafından tasarlanan, inşaatına 2003 yılında başlanan ve 2007 yılında görücüye çıkan BMW Welt oldukça etkileyici bir kompleks. Bu komplekste BMW Welt ve BMW Müzesi ‘ne ikonik dört silindir şeklinde tasarlanmış yönetim binası eşlik ediyor.

BMW Welt bölümü, BMW tarafından araç teslim merkezi ve showroom olarak kullanılıyor. Oldukça fütüristik bir mimariye sahip olan bu bina, çatısında bulunan güneş panelleri sayesinde oldukça çevreci. 

Yılda yaklaşık 850.000 kişinin ziyaret ettiği bu tesisin temel amacı marka deneyimi yaşatmak ve yeni araçları sahiplerine teslim etmek. Mimarinin de kalbini araç teslimatı oluşturuyor. Ziyaretçilerin görmediği kısımlarda kalan araç yıkama alanları, boya kontrol alanı ve son kontrollerin yapıldığı alanlardan geçtikten sonra araçlar sahiplerinin karşısına çıkıyor.

BMW otomobiller ve motosiklet modellerinin yanı sıra aynı grup bünyesinde bulunan Mini ve Rolls-Royce marka araçlar da tesis içerisinde sergileniyor. Bu markalara ait ürünleri satın alabileceğiniz mağazalar ve vakit geçirebileceğiniz kafeler de tesisin diğer güzel noktaları.

BMW Welt ve BMW Müzesi nasıl ayrılıyor?

BMW Welt binasının karşı tarafında ise BMW Müzesi konumlandırılmış. BMW Müzesi, BMW’nin marka ve ürün geçmişlerinin etkileyici şekilde sunulduğu bir yer. Markanın geçmişinde bulunan 100 yıllık en değerli ve çekici otomobillerinin, motosikletlerinin ve motorlarının yaklaşık 125’i, 5.000 m²’lik bir alanda sergileniyor.

Müzenin girişinde BMW’nin Art-Car olarak isimlendirdiği dünyaca ünlü ressamlar tarafından tasarlanmış özel araçlar sergileniyor. Devamında ise BMW’ nin ilk ürettiği motosikletleri, uçak motorlarını ve arabalar sergilenmekte.

Müzenin tamamında Almanca ve İngilizce anlatımlar mevcut, ayrıca mobil uygulama ile de takip edilebiliyor. Müzede otomobiller, uçak motorları, motosikletlerin yanında marka tarihini anlatan filmler ve kitaplar da sergileniyor. Ayrıca tarih boyunca yapılan reklam kampanyalarına da yer verilmiş.

Müzenin sonunda ise BMW’nin geçici sergilerinin yapıldığı ayrı bir bölüm mevcut. Güncel olarak BMW’nin sürdürülebilirlik ve çevre için yaptığı faaliyetleri ve konseptler gösterilmekte.

İkinci El BMW İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here