BMW, M Hybrid V8 ile Le Mans’a Dönüyor!

0
1223
bmw m hybrid v8

Alman otomobil üreticisi olan BMW, yeni M Hybrid V8 ile uluslararası prototip yarışlarına geri dönüyor. Marka, Kuzey Amerika IMSA WeatherTech SportsCar Şampiyonasına ve başka şampiyonalara katılarak önümüzdeki yıl en üst düzey yarışlara geri dönmenin planlarını yapıyor. Aynı zamanda BMW M bölümü patronu Franciscus van Meel, hibrit yarış aracının 2024 yılından itibaren Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nda yarışacağını da duyurdu. Yani 24 Hours of Le Mans‘da.

bmw m hybrid v8

M Hybrid V8

BMW, Dallara’nın test pistinde kullanıma açtığı Varano de Melegari’de M Hybrid V8’in yeni görüntülerini paylaştı. Bunu yapmasının amacı ise dayanıklılık yarışında boy göstereceğini kutlamak. Yarış ilk kez Daytona’da yapılacak. Tarih ise Ocak 2023. O zamana kadar marka, oldukça mesai yapacak. Otomobil, bu yılın eylül ayı itibari ile ABD’de IMSA’ya yönelik ince ayarlar üzerinde çalışmaya başlayacak. Ancak tabi ki bu tarihten önce içinde bulunduğumuz Ağustos ayında ekstra Avrupa testleri de yapılması planlananlar arasında.

bmw m hybrid v8

BMW M Hybrid V8 Özellikler

Büyük bir heyecanla beklediğimiz M Hybrid V8, devasa bir böbrek ızgarasına sahip olarak geliyor. Aynı zamanda DTM’den ilham alarak 2017 ve 2018 sezonlarında M4 DTM tarafından kullanılan doğal emişli P66/1’i takip eden yeni bir P66/3 motor sayesinde oldukça güçlü olarak. Üstelik M Hybrid V8, 4.0 litrelik ünite ve bir çift turbo şarj ile geliyor. Bu da otomobilin, 646 beygir güç ve 650 Nm tork ürettiği anlamına geliyor.

1999 yılında Le Mans yarışında başarı elde eden yani zafer kazanan V12 LMR’i hatırlarsınız. İşte BMW M Hybrid V8, bu zafer kazanan otomobilin manevi halefi olarak hizmet edecek. LMDh aracı, dayanıklılık yarışlarında Porsche 963, Acura ARX-06 ve Cadillac Grand Touring Prototip Hiper aracı gibi rakipleri ile oldukça zorlu bir mücadele verecek.

bmw m hybrid v8

Belki biliyorsunuzdur bu yıl BMW M bölümünün 50. yılı. Bu kapsamda marka hem yolda hem de pistte 50 yıllık varlığını göstermek ve güçlendirmek adına şimdiye kadar sevenlerini tatmin etti diyebiliriz. BMW, M Hybrid V8 ve M4 GT4 ile birlikte M3 Touring ve M4 CSL modelleri ile hayli hızlı bir yol geçiriyor. Üstelik bu yılın son aylarına doğru geleceğini bildiğimiz ve 970’lerin başlarından itibaren aynı adı taşıyan homologasyona özel modern bir 3.0 CSL ile de karşılaşacağız.

Sıfır Km BMW Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here