BMW 6 Serisi GT Alınır Mı? Artıları ve Eksileri Nedir ?

0
3519
bmw-6-serisi
bmw-6-serisi

BMW 6 Serisi GT, lüks otomobil alanında sıra dışı bir seçim olarak öne çıkıyor. Aracın merak uyandıracağı kesin ama satın almaya değer mi?

Lüks arabaların hala farklı bir çekiciliği var ve son on yılda, giderek daha fazla insanın tercihi oluyorlar. Çoğu sedan veya SUV tercih ettiğinden, BMW 6 Serisi GT çok sıra dışı bir seçim olarak karşımıza çıkıyor. 6GT tam olarak hangi ihtiyaçları karşılıyor ve sizin için mükemmel olduğunu bilmediğiniz bir araba mı? Yoksa aynı fiyata daha sık seçilen alternatiflere bağlı kalmaktan daha mı iyi?

 BMW Grand Tourer’ın artılarına ve eksilerine bir göz atalım:

BMW 6 Serisi Artıları

  • Farklı görünüyor
bmw-6-serisi-farklı-görünüş
bmw-6-serisi-farklı-görünüş

6 Serisi GT, BMW 5 Serisini temel alır, ancak üst seviye ilgisi olmayan kişi ikisi arasında bağlantı kuramaz. GT’nin fastback benzeri bir tasarımı var ve temel aldığı sedandan çok daha büyük oranlara sahip.

Neden? GT, grand tourer anlamına gelir; önceliğin pratiklik ve rahatlık olduğu uzun mesafeli yolculuklar için tasarlanmış bir gövde stili. Bu faydaları sağlamak için, otomobilin boyutu daha büyük ve yolda daha fazla varlığa sahip. GT, 5 Serisi kadar sportif görünmüyor, ancak daha uzun ve geniş olması, geleneksel bir sedanın alçak duruşunu korurken, SUV benzeri bir duruş sağlıyor.

Bu özellik, uyarlanabilir LED farlar, LED DRL’ler, çerçevesiz pencereler, standart 18 inç ve M Sport’a özel 19 inç jantlar ve geri çekilen arka spoyler ile daha da tamamlanıyor!

  • Dengeli Güç ve Konfor
bmw-güc-konfor
bmw-güc-konfor

Bu bir spor otomobil olmasa da, 0-100 km / s sürat koşusunu 8 saniyenin altında yöneten en az güçlü versiyonla kesinlikle bir serseri değil. Benzin ve M Sport dizel ile fırlatma kontrolünü bile alıyor! Daha da önemlisi, standart olarak her iki akstaki uyarlanabilir süspansiyon sayesinde bu canlı performansı mükemmel sürüş konforuyla dengeler. Aslında, burada konfora odaklanma 5 Serisinden daha büyük ve sürüş modları bile bunun bir göstergesi.

  • Kabin Alanı
bmw-6-gt-kabin-alanı
bmw-6-gt-kabin-alanı

GT, alışılmadık şeklini iyi bir şekilde kullanarak 5 Serisinden daha fazla kabin alanı sağlar. Burada çok kolay farkedilebilir bir tavan boşluğu, bacak mesafesi ve omuz boşluğu fazlası var. Bu da uzun boylu sahiplerin bile uzanmasına izin veriyor. Burası aynı zamanda kolay bir yükseltme olarak karşımıza çıkıyor.

  • Özellikleri
elektrikli-bagaj
elektrikli-bagaj

Oynamak için elinizde oyuncaklar olmadan uzun bir yolculuk sıkıcı olabilir. 6 Serisi GT’deki özellikler arasında otomatik farlar ve silecekler, yavaş kapanan kapılar, elektrikli bagaj kapağı, yapılandırılabilir ortam aydınlatması, 4 bölgeli klima kontrolü, hareket kontrolleri, panoramik bir sunroof ve daha fazlası bulunur.

BMW 6 Serisi GT Eksileri

  • Alışılmışın Dışında Bir Tasarım
sıradışı-tasarım
sıradışı-tasarım

6 Serisi GT’nin stili kesinlikle alışılmadık olsa da (en azından Hindistan pazarında), herkesin zevkine göre olmayabilir. Sedan alıcıları alçak, sportif ve şık bir duruş tercih ederken, SUV alıcıları güçlü yol varlığı ve hacimden hoşlanıyor. 6 Serisi GT, iki dünya arasında bir yerdedir ve geleneksel lüks otomobil alıcıları için biraz riskli görünebilir.

  • Mercedes-Benz E-Serisi LWB
mercesedes-e-class
mercesedes-e-class

6 Serisi GT harika bir geniş araç sever arabası olsa da, E-Serisi uzun dingil mesafesi daha iyisini yapıyor. Daha iyi koltuk konforu, daha fazla diz mesafesi ve daha keskin bir arka koltuk arkalığı ayar açısı da var. Hepsi de daha geleneksel olan bir dış tasarımda paketlenmiştir; bu, klas ama kolaylıkla uyum sağlayan bir şeyi tercih eden lüks otomobil alıcılarının çoğu için iyi bir şeydir.

 

  • Daha İlgi Çekici Bir Kardeş
BMW-5-Serisi
BMW-5-Serisi

5 Serisi, arka koltuk alanı veya konfor için 6 GT ile eşleşmese de, kesinlikle dört kişilik bir şoförlü / aile arabası kadar başarılıdır. Bununla birlikte, biraz eğlenmek istediğinizde, daha sportif sürüş deneyimi sunan 5 Serisi’dir.

Almalı mıyız ?

Bu cevap, basit bir evet veya hayırdan daha özneldir. BMW6 Serisi GT tanımlanması zor bir alanı kaplar. Bazı çok özel ihtiyaçları karşılayan garip bir denge sunar.

Esasen, sürüşü o kadar hassas olmayan ancak daha konforlu, ferah ve pratik olan bir BMW 5 Serisi. Özünde, bu araba uzun dingil mesafeli E-Serisi kadar arka koltuk odaklı değil, ancak Mercedes’e kıyasla üstün sürüş keyfi sunarak bunu telafi ediyor. İstediğiniz denge buysa, anlaşmayı başaracak veya bozacak temelde görünümdür.

İkinci El BMW 6 Serisi İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here