Artan otomobil fiyatları ülkemizde sıfır araç piyasasını olumsuz yönde etkiliyor. Otomobil üreticileri ise bu durumun farkında. Tercih edilen modeller değiştikçe o alanda bir yatırım yapılıyor. Eskiden C segmenti otomobillerin sıfır piyasası oldukça güçlüydü. Sedan otomobiller kullanıcılara vaat ettikleri geleneksel tasarım ve geniş iç hacimleri ile tercih sebebiydiler. Geleneksel davranışları kolay kolay bırakamayan bir toplum olsak bile yakın gelecekte bu durum değişecek gibi gözüküyor. C segmenti otomobillere ulaşmak ve satın almak her geçen gün daha da zorlaşıyor. Bununla beraber tercih edilen otomobiller B segmentine doğru yöneliyor. Ancak otomobil kullanıcıları olarak araçlarımızda hala geniş iç hacim beklentisi içindeyiz. Tamda bu noktada yardımımıza hızır bir şekilde B SUV modeller yetişiyor. Bu yazımızda ülkemizde satılan uygun fiyatlı B SUV modellerden bahsedeceğiz.

Citroen C4 Cactus

Fransız üretici Citroen’in üretmiş olduğu model artık üretilmese bile ikinci el fiyatı, vaat ettiği yakıt tüketimi ve yerden yüksek yapısı ile adeta Türkiye yolları için yaratılmış. Kendine has bir tasarımı olan Cactus yumuşak hatlara sahip. Otomobilin yanlarına doğru yerleşen plastik korumalar, kapı açmalara karşı kapılara koruma sağlamakta. Şehir içi sunduğu 3.8lt/100km yakıt tüketimi ile oldukça ekonomik bir model olan C4 Cactus, 1.6 e-HDI motoru ile sadece 93 beygir güç üretse bile, 230 Nm tork ile hantal bir otomobil değil. Ancak robotize manuel bir şanzıman tipi olan ETG6 kullanan model, sarsıntılı ve kayıplı geçişler ile performans bekleyenleri tatmin etmeyecektir. Euro NCAP skoru 4 yıldız olan araç ekonomik fiyatlı B SUV arayanlar için güzel bir alternatif kesinlikle.

B SUV Modeli Cactus
Cactus aykırı tasarımı ile değişik bir cazibeye sahip.

2.El Citroen C4 Cactus İlanları

Nissan Juke

Nissan Juke kendisini uzun süreler boyunca yollarda gördüğümüz ve göreceğimiz tasarımı eskimeyen bir model. 1.2 ve 1.6 litrelik benzinli motorlar ve Renault-Nissan ortaklığı sonucu kullanılan 1.5 dizel üniteye sahip modeller piyasada oldukça yaygın. Üstelik yerden yüksek yapısı, geniş iç hacmi ve şartlar göz önüne alındığında ekonomik fiyatı ile otomobil sahibi olmak isteyenlerin bakması gereken bir otomobil. B SUV segmentine benzinli otomatik ve dizel manuel modelleri ile dahil olan Juke, şehrinizin haylazı olabilir. Ayrıca Euro NCAP skoru 5 yıldız olan B SUV model, güvenli bir otomobil aynı zamanda.

B SUV Juke
Eskimeyen bir yüze sahip olan Juke kesinlikle güçlü bir alternatif.

2.El Nissan Juke İlanları

Renault Captur

Bir başka Fransız üretici olan Renault’un ürettiği Captur, geleceğe yönelik tasarım hatları taşıyor. Sunduğu 377 litrelik bagaj hacmi biraz küçük olabilir. 1.5 litrelik 90 beygirlik dizel motor ve EDC şanzıman ikilisi otomobilin şehir içinde 4.6 lt/100km gibi bir yakıt tüketimi yakalamasını sağlıyor. Model 2013 yılında Euro NCAP’ten 5 yıldız alabilmiş. Yerden yüksek yapısı ile çukurlu yollara hazırlıklı olan model güçlü bir B SUV modeli kesinlikle.

Captur
Turuncu rengi ile sevimli bir otomobil olan Captur, tam bir şehir içi otomobili.

2.El Renault Captur İlanları

Fiat 500X

Tasarım olarak Nissan Juke modelini andıran model, B SUV modelleri arasında en güçlü motorlardan bir tanesine sahip. Fiat üretimi 1.6 litrelik dizel motor, 120 hp 320 Nm tork değerleri sunmakta. Daha da performans isteyen müşteriler 1.4 litrelik 170 hp motorlu versiyonuna yönelebilirler. Gerek performans gerek yakıt tüketimi ile az yakan çok kaçan bir model olan 500x 350 litrelik bagaj hacmi ile sınıf standartlarını sağlıyor. Güçlü motoruna rağmen şehir içinde 4.7lt/100km yakıt tüketimi sunan model Euro NCAP tarafından 4 yıldıza layık görülmüş.

500x
Agresif ancak yuvarlak hatları ile vahşi duran model, 170 beygirlik modeli ile vahşi bir gidişe de sahip.

2.El Fiat 500X İlanları

Peugeot 2008

Listemize uygun fiyatından ötürü eski kasasını dahil ettiğimiz Peugeot 2008, tasarımı ile en yakışıklı B SUV modeli değil. Ancak 1.6 litrelik e-HDI motoru ile sunduğu 4.1lt/100km yakıt tüketimi onu Türkiye yollarına layık bir otomobil yapıyor. Bagaj hacmi 350 litre olan model modern bir iç tasarıma sahip. Arka koltukta iyi bir yaşam alanı sunan model, içine binildiğinde aile otomobili olduğunu hissettiriyor. Euro NCAP tarafından 5 yıldız alan model ailenizi emanet edebileceğiniz bir B SUV.

2008
En yakışıklı olmasa da tam bir aile otomobili.

2.El Peugeot 2008 İlanları

2 YORUMLAR

  1. cactus gördüğüm kadar hiçbir aracı görmedim, algıda seçicilik midir yoksa herkese bir tane dağıtılmış mıdır acaba haha

  2. en iyi görüntü fiat 500x de en garip olanda citroen 🙂 citroen son yıllarda çok garip tasarımlara imza atıyor ama c5 aircrossla düzelttiler.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here