Otomobil almak günümüzde artık bir ihtiyaç. İkinci el otomobil piyasasının dengesiz olduğu ve sıfır araç fiyatlarının sürekli yükseldiği günümüzde, otomobil almak her geçen gün daha da zorlaşıyor. Ona rağmen bir alt segment otomobillere bakan müşteriler, bütçelerine uygun ve kendi kriterlerini sağlayan modelleri tercih etmekteler. Yıllardır az yaksın çok kaçsın sevdası ile aranan otomobiller, kendilerini az yaksın çok alsın tipli otomobillere bıraktılar. Sedan otomobillerin ülkemizde ayrı bir yeri var. Geniş bagaj hacimleri, arka koltuktaki yolcular için sunulan diz mesafesi ve uzun yol konforu, sedan otomobillerin tercih edilmesinde önemli faktörlerden. Ancak C segmentini ekonomik olarak ulaşılması zor bulan müşteriler benzer imkanları daha düşük segmentteki otomobillerden bekleyebiliyor. Gelin birlikte ülkemizde satılan B segmenti sedan otomobillere yakından bakalım.

Renault Clio Symbol

2000 yılına gelindiğinde Fransız otomobil üreticisi Renault’un Clio modelinin sedan versiyonu olarak piyasaya sunulmuştur. 0.9 , 1.2 ve 1.0 benzinli motorları ve 1.5 litrelik dizel motoru bulunmaktadır. İkinci eli oldukça güçlü olan model gerek dizel gerek benzinli motorları ile sorunsuz bir yapıya sahiptir. Bir dönem Bursa Oyak-Renault Otomobil üretilen aracın montajı 2014 yılında sona ermiştir. Renault üretimi 1.5 litrelik dizel motor ve hafif gövdesi ile filolarda ve bireysel kullanımda yakıt dostu bir otomobildir. Son kasası ile kullanıcılara 550 litre bagaj hacmi sunmakta olan model, şehir içi 4.4 lt/100km yakıt tüketimi ile oldukça ekonomik.

B Segmenti Symbol
Ülkemizde en çok satılan B segmenti sedan otomobil Renault Clio Symbol oldu.

2.El Renault Symbol İlanları

Citroen C-Elysse

Bir başka Fransız üretici olan Citroen’in ürettiği model, ülkemizde beyaz rengi ile filoların tercih ettiği bir model. 1.5 ve 1.6 litrelik HDI dizel üniteleri ile ülkemizde en çok tercih edilen B sedan modellerden bir tanesi Citroen C-Elysse. Ekonomik dizel motorları sorunsuz yapıları ile oldukça tercih edilse bile, Euro NCAP testlerinden sadece 3 yıldız alan model en güvenli Citroen modeli değil ne yazık ki. Ancak sunduğu 506 litrelik bagaj hacmi ile gönülleri fethetmeyi biliyor C-Elysse. Kardeşi Peugeot 301 ile aynı kasayı paylaşan model uygun fiyatlı, az yakan çok kaçan otomobillerden bir tanesi olmaya aday.

C-Elysse B Segmenti
Fransızlar tasarımda oldukça iyi ancak bizdeki C-Elysse modelleri beyaz ve böyle gözükmüyor 🙁

2.El Citroen C-Elysse İlanları

Peugeot 301

Kardeşi Citroen C-Elysse modeli ile aynı kasayı kullanıyor. Benzer iç hacme ve fiziksel yapıya sahip olsa bile ufak tefek farklılıklara sahip. En büyük farklılık ise ön panelde ki marka logosu.

Peugeot 301
Kardeşi C-Elysse ile aynı araba olan 301, filolar tarafından tercih ediliyor.

2.El Peugeot 301 İlanları

Skoda Rapid Sedan

Eğer 2012 yılında değil de 2020 yılında ülkemiz piyasasına girmiş olsaydı, açık ara sıfırı en çok satılan otomobillerden bir tanesi olacağını düşündüğüm Skoda modeli, liftback yapısı, DSG otomatik şanzımanı ve düşük yakıt tüketimi ile gönülleri çeliyor. 2012 modelinde tam tamına 530 litre bagaj hacmi sunan model, çift kavramalı otomatik şanzımanı otomatik şanzımanı sebebi ile kötü bir şöhrete kavuşmuş olsa da ikinci el piyasasında popülerliğini koruyor. Şehir içi 1.4 litrelik TDI motoru ile 4.4 lt/100 km yakıt tüketimine sahip model cebinizi üzmeyecek bir yapıya sahip. Euro NCAP puanı ise 5 yıldız. Bravo Skoda.

Rapid Sedan
Listedeki en lüks araba olan Rapid, C segmentine göz kırpıyor.

2.El Skoda Rapid Sedan İlanları

 

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here