Audi, Almanya’da quattro’nun 40. yıldönümünü özel bir versiyon TT RS modeli ile kutluyor. 40 adetle sınırlı olan ’40 yıllık quattro’, daha radikal bir aero kiti, özel miras çıkartmaları ve daha sportif bir iç mekanı benimser. Dışarıdan bakıldığında, 40 modelin tamamı, 1987 Pikes Peak yarışında Walter Röhrl tarafından zafere götürülen modifiye Audi Sport quattro S1’in görünümünü anımsatıyor. Audi TT RS, kaput, omuzlar, tavan ve arkada çıkartmalarla tamamlanmış olup Alp beyazı boyayla kaplanıyor.

40.Yıla özel Audi, ayrıca bir rüzgar tünelinde geliştirilmiştir. Özel üretim aracı, aerodinamiği önemli ölçüde iyileştirdiği ve hızlı virajlarda performansı ve kullanımı artırdığı söylenen özel bir aero kitine sahiptir. Kit, ön apronda parlak siyah yan kaplamalar, bir ön ayırıcı, yan marşpiye kaplamaları, sabit bir arka kanat, arka rüzgarlık yan bölümleri ve tıknaz bir difüzör içerir. Diğer bir yeni unsur, motor bölmesi havalandırmasını artırma rolüne sahip, kaputtaki parlak karbon merkezi havalandırma deliğidir.

40.Yıla özel Audi TT RS

Dış modifikasyonları tamamlayan unsurlar, parlak siyah yan eşikler, ayna kapakları ve Audi halkaları ile kapılardaki büyük ‘quattro’ harfleridir. Ayrıca kısmen mat olan arka çeyrek camlarda ‘40 yıllık quattro‘ logosu bulunuyor. Araçta Almanca olarak ‘40 Jahre quattro‘ yazar. Özel versiyon Audi TT RS, arkasında kırmızı boyalı fren kaliperleri görülebilen, beyaza boyanmış 20 inçlik özel alaşımlar kullanıyor.

Audi TT RS, 40 yıllık quattro
Audi TT RS, iç tasarımdaki 40 yıllık quattro yazıları

İçeride, ’40 yıllık quattro’ yazısı, bu modelinin yıl dönümüne özel karakterini vurgulayan birçok güncelleme içeriyor. Bunlar arasında kapı kaplamalarındaki siyah Alcantara ve saat 12 yönünde beyaz işaretli RS spor deri ile kaplanmış direksiyon var. Orta kol dayamasında, kapı kolçaklarında ve orta konsolda beyaz kontrast dikişli siyah deri kaplamaları var. Orta konsolda Alp beyazı kaplamasında ise miras şeritleri yer alıyor.

Siyah Nappa deri RS spor koltuklar, beyaz bal peteği desenli siyah Alcantara orta bölüm ilk bakışta dikkat çekiyor. Quattro araç, koltukların omuz seviyesinde özel “40 yıllık quattro” işlemeye sahiptir. Diğer benzersiz ayrıntılar arasında S tronic vites kolundaki numaralı bir rozet ve beyaz şeritli siyah paspaslar, beyaz kontrast dikişler ve işlemeli RS amblemi yer alıyor. Bir seçenek olarak, arka koltuk, burulma sertliğini artırırken ağırlığı yaklaşık 16 kg (35 lbs) azaltan bir karbon dikme çapraz bağlantıyla değiştirilebilir.

Audi TT RS, iç kabin
Audi TT RS, iç kabin

Kaputun altında, 2,5 litrelik TFSI beş silindirli turbo motor el değmeden kalır. Motor, yedi ileri S tronic çift kavramalı şanzıman aracılığıyla dört tekerleğin tümüne 400 PS (394 HP) ve 480 Nm (354 lb-ft) tork sağlar. TT RS quattro kalıcı AWD sisteme yani, 4×4 sisteme benzeyen fakat zorlu arazi şartlarına uygun olmayan, kaygan zeminlerde iyi performans gösteren çekiş türüne sahiptir. Araç, 0-100 km/sa (0-62 mil/sa) sprint yalnızca 3,7 saniye sürer. Araçta en yüksek hız standart olarak 280 km/saate (174 mil / saate) çıkarılır.

Audi TT RS ’40 yıllık quattro’ bu ayın sonlarında Almanya’da 114.040 €’ dan satışa sunulacak.

Fotograf Galerisi

İkinci el Audi ilanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here