Audi RS Q8 Signature: 800 Beygir Gücünde Bir Canavar

0
3572

Audi RS Q8 Signature Audi’nin Q ailesinin zaten halihazırda en üst modeli. Ancak ABT Sportsline ile daha da gelişen bu model sportif seçkinliğini  artırmış durumda. Alman otomobil modifikasyon şirketi hızlı SUV modelini bir yarış hizmet aracı haline getirdi. Böylece ‘Pistten yola’ sloganına sadık kalmış oldu. ABT ilk olarak 1896 yılında ortaya çıkmıştı. Buna ithafen bu SUV modelin 96 örneğini deneyimli yarış teknisyenleri üretecek. Oldukça zahmetli olan üretim bu nedenle ayda 8 ile kısıtlı olacak.

Audi RS Q8 Signature Hem Sportif Hem Güçlü

Audi RS Q8 Signature, yandan görünüm, siyah renk

Q8 Signature Edition’ın hem sportif hem de rahat bir dış görünüme sahip. Ancak her ne kadar rahat görünse de tam 800 beygir gücünde bir motora sahip. V8 biturbo motor aynı zamanda  1.000 Nm tork üretiyor. Birinci sınıf işçilikle hazırlanan özel tasarım RS Q8 yarışçı özellikler taşıyor. ABT’nin de dokunuşlarıyla lüks SUV 0’dan 100 km’ye önceki haline göre 0.6 saniye daha hızlı ulaşabiliyor. ABT’nin Signature Edition modelleri için özel olarak geliştirdiği intercooler ve turbocharger özellikleri ile araç gücüne güç katıyor.

Audi RS Q8 Signature, siyah renk, arkadan görünüm

Üstelik aracın bünyesine eklenen ABT’nin motor kontrol ünitesi ile yüksek performans sağlanmış oluyor. Araç elektronik iniş sistemi sayesinde güvenli bir yol tutuşu sunuyor. Böylece üst düzey teknik araç sınır tanımadan yoluna devam ediyor. Genel olarak uyumlu bir tasarıma sahip olan araç, ön çamurluklarda, ayna yuvalarına kadar ahengini sürdürmeyi başarıyor.

Marka İmzalarıyla Dolu Bir İç Mekan

Audi RS Q8 Signature, iç mekan

Oldukça özel olan Audi RS Q8 Signature, koltuk başlarında ABT logosunu taşıyor. Ayrıca koltuklara başarıyla işlenen RS Q8 Signature Edition yazısı da markaların işbirliğini bir kez daha gözler önüne seriyor. Bunların yanı sıra  aracın paspaslarında bile imza olarak logolar yer alıyor. Hareket ederken sanat eseri gibi yollarda süzülen lüks SUV model, ABT egzoz sistemi ile bütünleşiyor. Üstelik aracın ön havalandırma ve arka spoiler gibi belli başlı noktaları karbon fiber ile kaplı halde. Ayrıca benzersiz dövme jantlarının 295/35 R23 lastiklerle uyumu da görülmeye değer.

Sıfır KM Audi RS Q8 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here