Kompakt bir sedan arayan müşteriler için Audi A4 Volvo S60 ve Jaguar XE her zaman çok iyi bir seçenek olmuştur. En iyi seçimler arasında olan bu sedanlar aralarında seçim yaparken kararsız kalacağımız bazı farklılıklara sahip.

Kompakt sedan pazarında yer alan Güncellenmiş Audi A4 Advanced,  Jaguar XE P250 ve Volvo S60 T5 modellerini karşılaştırdık.

Arabayı Hissetmelisin

Otomobil satın alırken modelinin size hitap ettiğini araca bakıp hissederek anlayabilirsiniz. Audi A4 Volvo S60 ve Jaguar XE birbirinden farklı karakterlere sahip. Bu alanda aralarında en kaslı modellerden biri olan Jaguar XE sizi daha güçlü gösterebilir hissini elde etmeniz gayet muhtemel. Öte yandan, bir “tipik” kompakt executive kibar bir sedanın neye benzediğini hayal ederseniz aklınıza Audi A4 modelini gelmiş olmalı.

A4 geniş ve keskin çizgiler istemeyenlere hitap edecek nispeten mütevazı ve daha geleneksel bir tasarıma sahiptir.

Ancak, S60’ın en yakışıklı, ilginç ve ilerici görünümlü bir otomobil olduğunu inkar etmek zordur. Aynı zamanda belirli noktalarda kaslı bir otomobil görüntüsü de veren otomobil genel çevresi ve görsel bütünlüğü ile kararlı bir otomobil olduğunu söyleyelim.

İç Tasarım Konusunda Hangisi Daha İyi?

Audi A4 Volvo S60 ve Jaguar XE iç mekanlarının hepsi de birinci sınıf ve yüksek kaliteli bir his sunarken, hepsi dokunmatik ekranlı dijital gösterge panelleri ve bilgi eğlence sistemlerine sahip.

XE çok daha daha ağır, daha koza gibi ve daha karmaşık görünümlü bir orta konsola sahip.

Burada daha çok ıvır zıvır düğme var ancak hepsinin önemli görevleri bulunuyor. Bunlar arasında ClearSight dikiz aynası ve kablosuz telefon şarjı da yer alıyor.

S60 hafiflik ve ferahlık genel bir hissi ile etkileyici, sunroof tarafından önemli ölçüde yardımcı oldu. Temiz, şık ve dikey olarak hizalanmış İskandinav iç tasarımı ile, içinde olmak için hoş ve rahat bir yerdir.

S60 diğer iki modele göre arka tarafta  daha fazla diz mesafesi ile en geniş, ayrıca en lüks ve en rahat koltuklara sahiptir. Özellikle, S60 aracı park ederken ve diğer ters sürüş pozisyonu kullanımları için daha “geleneksel”  ve kullanışlı vites kolu ile tek rakip.

Bu arada, Audi A4 iç tasarım konusunda daha tanıdık bir modeldir. En sezgisel infotainment arayüzü, en basit klima kontrolleri ve çok yönlü iç tasarımıyla gayet kullanışlı. 460 litrelik bagaj alanı ile de en büyük alana sahip.

Audi’nin dokunmatik ekranı hareket halindeyken ulaşması zor bir konumdaymış gibi duruyor.  Sürüş esnasında uzak kalan ekrana eğilip uzanmak zorlayıcı olabiliyor. Sanırım tek eksik bu.

Sürüş Performansı

Volvo S60 ve Jaguar XE

Audi A4 Volvo S60 ve Jaguar XE sürüş performansı açısından, konfor ve sportif dinamizm ile ölçülü bir denge sunuyor. Her üçü de farklı çıkışlara sahip turboşarjlı 2 litrelik motorlarla donatılmıştır.

Jaguar XE, 247hp ve 365Nm tork ile, turbo gecikmenin üstesinden gelemiyor ve hızlanma konusunda eksiklere sahip. Motor aracı ileriye doğru zor itti ancak bu zaman aracın notunu düşürecek kadar uzun değil. Yoğun bir kalkışa sahip olan araç keskin ve duyarlı bir sürüş performansına sahip.

Volvo S60 ve Jaguar XE

Audi A4 Advanced serisi188hp güç 320Nm tork üretiyor ve motor gelişmiş yakıt ekonomisi sunmak için hafif hibrid teknolojisi kullanıyor. (yaklaşık 2km/ L diğer iki daha iyi).

Diğer modellere nazaran daha az güçlü otomobil olmasına rağmen, hafif yüklerde özellikle yavaş sürüş hissiyatı yok. A4 de kendi ayakları üzerinde sıkı durabilen hafif ve manevra için en kolay, en küçük tekerlek izi ile sürüş gerçekleştiriyor gibi bir sürüş dinamikleri bulunuyor. Genel olarak, sürücü sorunsuz, rahat ve tamamen zahmetsiz bir sürüş gerçekleştirebilir.

Volvo S60, buradaki rakiplerinden daha uzun ve daha büyük bir araç kullanıyormuş hissi veren bir otomobil. Bu sürüş sistemini de ağır yapıyor ve aynı zamanda araç hantal olmasa bile hantalmış gibi kullanmanızı sağlıyor.

Ancak, 251hp ve 350Nm tork yola aktarıldığında motor pürüzsüz bir şekilde çalışıyor ve daha da önemlisi, konfor anlamında çok etkileyici bir deneyim sunuyor.

A4 ve S60 sürüş deneyimi açısından XE’ye göre biraz ayrı kendilerini ayarlamak saymak.

Bu Araçlar Arasında Tercih Yapmak Çok Zor

Peki, bu şirketteki en iyi kompakt lider sedan hangisi? Audi A4 Volvo S60 ve Jaguar XE? Bu konuya basit bir cevap bulmak zor çünkü her üç araba farklı sürücülere hitap edecek farklı deneyimler sunuyor.

Genel olarak, XE ağır ve otomobil ruhunun en baskın olanına sahiptir. Biraz daha eski moda lüks araç sınıfına uyduğu için (Ahşap kabin) daha orta yaş veya yaşlı insanlara hitap edebiliyor.

A4 yol seçeneğinin ortasında. Bu kadar tasarım ve ekipman gider düz tarafında biraz, ama bu mutlaka kötü bir şey değildir.

Audi A4 ile en yetkin insan gibi hissediyor olmalısınız. Yüksek yapı kalitesine sahip bu araçla iyi zamanlar geçirebilirsiniz. Ayrıca, firma rakiplerinin hemen teslim edemeyeceğine dair uzun vadeli güvence de sunuyor. Birçok yönden, A4 güvenli ve iyi bir seçimdir.

S60 daha genç sürücülerin tercih edebileceği daha iyi bir seçenektir. Bu kesinlikle şık ve minimalist kabin ile eşleştirilmiş cesur ve göz alıcı bir dış gövde ile ortaya çıkan bir tahmindir.

Audi A4 Advance 2.0

Motor: 1984cc, sıralı4, turboşarjlı

Maksimum Güç: 188hp (140kW) at 4200-6000rpm
Maksimum Tork: 320Nm at 1450-4200rpm GÜÇ TON
Şanzıman: 7 ileri manuel seçim
Hızlanma: 0-100km/s 7.3 saniye
Maksimum Hız 241km/s

Volvo S60 T5 R-Design 2.0

Motor: 1969cc, 16-valfler, sıralı-4, turboşarjlı
Maksimum Güç: 251hp (187kW) at 5500rpm
Maksimum Tork: 350Nm 1500-4800rpm

Şanzıman: 8 vitesli otomatik
Hızlanma: 0-100 km/s 6.4 saniye

 Jaguar XE P250 R-Dynamic SE 2.0

Motor: 1997cc, 16-valf, sıralı-4, turboşarjlı
Beygir Gücü: 247hp (250PS) 5500rpm
Maksimum Tork: 365Nm at 1300-4500rpm
Şanzıman: 8 vitesli otomatik manuel
Hızlanma: 0-100KM/H 6.5 saniye
Maksimum Hız:  250km/s

İkinci El Audi A4 İlanları

İkinci El Jaguar XE İlanları

İkinci El Volvo S60 İlanları

 

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here