Tıpkı hayattaki her şey gibi, kullanılmış arabanızın uzun, sağlıklı bir yaşam sürmesini sağlamak için biraz zaman ve bilgi birikimi gerekir! Kullanılmış arabanıza çok iyi bakmazsanız, pas hasarı gibi bazı genel sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Çürümesini engellemelisiniz. Arabalarımız, ömürleri boyunca oldukça fazla suistimale katlanmak zorundadır ve özellikle bazı kullanılmış arabaların, bazı boya hasarlarına ve onları pas hasarına daha yatkın hale getiren diğer sorunlara maruz kalması muhtemeldir. Ama endişelenme! Bu 3 basit yöntemle paslanmayı önleyebilirsiniz.

 

Yöntem # 1: Düzenli Denetimlerle Çürümesini Önleme

Aracınızı düzenli olarak incelemek, pas oluşumunu önlemenin en iyi yoludur. Temiz, bakımlı ve passız olduklarından emin olmak için düzenli olarak incelemeniz gereken 3 ana alan vardır.

 

  • Tekerlek yuvaları ve tamponlar; Çamurluklar ve tamponlar, temiz araçlarda bile pasın toplanma eğiliminde olduğu yaygın yerlerdir. Tekerlek yuvaları genellikle oldukça kirli ve görülmesi zordur, bu nedenle sorunu çok geç olana kadar fark etmezsiniz ve tamponlar genellikle araç gövdesine bağlandıkları yerde paslanır.
  • Kaporta bileşenlerinin buluştuğu her yerde;  Aracınızın kaputu, bagajı, çamurlukları ve kapı pervazları paslanma riski altındadır. Bunun nedeni, sürekli metal-metal temasının boyayı ve koruyucu kaplamaları yıpratarak pasın bir dayanak kazanmasına izin vermesidir. Kapıları açın, bagajı kontrol edin ve aracınızın kaputunda pas lekeleri olup olmadığına bakın.
  • Aracınızın alt tarafı; En fazla cezayı genellikle arabanızın alt tarafı enkazdan alır. Kış ile başa çıkmak için kullanılan yol tuzu ve diğer kimyasallar, aracınızın boyasına ciddi şekilde zarar verebilir. Yağ değişimi ve lastik rotasyonu sırasında arabanızın altını kontrol ettirin ve herhangi bir paslanma belirtisine dikkat edin.

Yöntem # 2: Aracın Temiz Tutulması

Arabanız paslanmadıysa, o şekilde kalmasını istersiniz. Aracınızda pas oluşumunu azaltmaya yardımcı olmak için aşağıdaki ipuçlarını izleyin.

 

  • Düzenli Olarak Yıkayın – Kir, döküntü ve tuz kendi başlarına paslanmaya neden olmaz, ancak boya bütünlüğüne zarar verdiklerinde, pas önleyici koruma yoluyla aşınabilirler ve pasın yayılmasına izin verebilirler. Arabanızı 3-4 haftada bir yıkamalısınız. Bu, aracınızın boyasına zarar verebilecek kir oluşumunu önleyecek ve arabanızın yepyeni görünmesini sağlayacaktır!

 

  • Yol tuzunu nötralize etmek için kabartma tozu kullanın – Otomotiv sabununuzla birlikte karbonat kullanmak, tuzun aracınız üzerindeki asidik etkilerini hafifletmeye ve paslanmayı önlemeye yardımcı olabilir. Arabanızı her temizlediğinizde su / sabun karışımınıza bir çorba kaşığı karbonat ekleyin ve buzlanmayı önleyici tuzların zararlı etkilerini azaltabileceksiniz.

 

  • “Cilala, cilala!” –  İyi bir cila işi, otomobil boyası için ekstra bir koruma katmanı sağlayarak aracınızın pas direncini artırır. Aynı zamanda suyu iter, paslanma olasılığını daha da azaltır. Aracınızı yılda en az iki kez cilalamalısınız – bu paslanmaya karşı maksimum koruma sağlayacaktır.

Yöntem # 3: Pas Lekelerini Çıkarma (Daha Fazla Yayılmadan!)

Arabanızda zaten pas lekeleri varsa panik yapmayın! Bu basit işlemle onlara kolayca bakabilirsiniz.

 

  • Mevcut pası kazıyın – Yamanın boyutuna bağlı olarak, bir tıraş bıçağı veya ince kum zımpara kağıdı kullanabilirsiniz. Çevreleyen boyayla temastan kaçınarak pas lekesini aşındırmaya başlayın. Kolayca onarılabilen pürüzsüz, düz bir yüzeye zımparalamak istiyorsunuz.
  • Yamayı pas tutucuyu uygulayın – Tezgah üstü pas önleyici, korozyon sürecini durduran ve paslı yamayı bir boya tabakası için hazırlayan bir tür “astardır”. Aracınızın yeni zımparalanmış paslı bölgesine ince bir tabaka halinde pas önleyici uygulayın.

 

  • Boya astarı uygulayın – Aracınızın paslı bölgesine, çoğu otomobil mağazasında bulunan çok amaçlı boya astarından ince bir tabaka uygulayın. Bu son astar katı, boyanıza maksimum tutuş sağlayacaktır. Damlamalardan kaçındığınızdan emin olun – kaplama ince ancak tamamlanmış olmalıdır. Astar katından metali görememelisiniz.

 

  • Rötuş boyası uygulayın – Astar tamamen kuruduktan sonra, aracınızı boyama zamanı. Çoğu araç, bu boyadan küçük bir şişe ile birlikte gelir, ancak aracınızın VIN numarasını verirseniz, üreticiden yeniden sipariş edilebilir. Alternatif olarak, birçok rötuş boyası otomobil parçası mağazalarında mevcuttur. Boyanızı nasıl elde ederseniz edin, uygulama süreci basittir. İnce bir kat boya kullanın ve damlamalardan kaçının. Boyayı eşit, pürüzsüz vuruşlarla uygulayın ve paslı alanın her tarafını boyadığınızdan emin olun – boyanın hala sağlam olduğu alanlarda bile. Boyanın kuruması için – 20 dakikadan bir geceye kadar – zaman verin – ve hazırsınız!

2.EL ARABA İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here