İster yüksek kaliteli sıfır veya düşük kaliteli ikinci el bir aracınız olsun, araç bakımına nereye götürmeniz gerektiğini biliyor musunuz? Servis hizmetinin yetkili bayii tarafından mı yoksa başka bir tamirci tarafından mı yapılmasını seçmelisiniz? Şimdi bunlara bir göz atalım.

Aracınıza Yetkili Bayisinde Bakım Yapmanın Artıları

Arabanıza bakım veya onarım yaptırmak için bir Ford, Toyota veya Honda bayisine gitmeniz gerekip gerekmediğini merak mı ediyorsunuz? İşte bunu yapmanın avantajlarından birkaçı.

  • Büyük yedek parça stoğu – Bayi muhtemelen en yaygın bakım yapılan araçları için çok sayıda yedek parçaya sahip olduğundan, çoğu küçük onarım çalışması için servis yalnızca bir veya iki saat içinde işinizi yapılabilir. Aksine, daha küçük bir bağımsız tamirci, parçaları sipariş ederken bile bir veya iki gün beklemek zorunda kalabilirsiniz.
  • Yetkili servis, sadece o marka araba üzerinde çalışır – Honda’nızı bir Honda bayisine götürürseniz, tahmin edin ne olur? Honda bayisindeki teknisyenlerin% 95’i yalnızca Honda’da çalışıyor. Bu, teknisyenler son derece deneyimli ve eğitimli olduğundan, daha iyi bir genel onarım ve servis kalitesi elde edebileceğiniz anlamına gelir.
  • En kaliteli ekipman ve aletler – Büyük bir bayi daha modern ve pahalı alet ve ekipmanlara sahiptir.
  • Garanti onarımları için en iyi seçenektir – Aracınız hala bir üretici garantisi kapsamındaysa, büyük bir onarım veya sorundan şüpheleniyorsanız, garanti kapsamında kapsayacağından, bir bayiye gitmeniz en iyisidir.

Genel olarak, hızlı servis için biraz fazladan para harcamak ve aracınızın uygun şekilde bakımının yapılmasını sağlamak istiyorsanız bayilik iyi bir seçimdir. Örneğin, hibrit araçlara sahip birçok insan, bu arabalara servis yapmanın artan karmaşıklığı nedeniyle bayiyi seçiyor.

Yetkili Bayisinde Aracınıza Servis Yapmanın Eksileri

Bu avantajların hepsi kulağa harika geliyor, değil mi? Otomobilinize bakım yaptırmak için bir üretici bayisine gitmenin birkaç dezavantajı vardır.

  • Fiyatlar genellikle daha yüksektir – Yerel tamircinizdeki bir yağ değişimi yalnızca yaklaşık 100 tl artı yağ maliyetine mal olabilir. Yine de bir bayide, yağ değişimi gibi basit bakımın maliyeti genellikle şişirilir. Bunun nedeni, servis departmanının genellikle bayiyi faaliyette tutmak için kar elde etmekten sorumlu olmasıdır.
  • Gereksiz parça değişimi olasılığı daha yüksektir – Birçok bayi yöneticisi, kârlılığı artırmak için müşterilere gereksiz sıvı yıkamaları, lastik rotasyonları ve diğer bakım hizmetlerini önerdiklerini kabul etmektedir.
  • Bir tamirci ile kişisel bir ilişki kurma olasılığınız düşüktür – Muhtemelen her ay servis departmanından geçen yüzlerce kişiden birisiniz. Çok az araba sorununuz olmadıkça (umarız yoktur!), Muhtemelen bir bayide kişiselleştirilmiş hizmet alamayacaksınız. Aksine, bağımsız bir tamirci ile iyi bir ilişki kurmak oldukça kolaydır. Bu, daha iyi fiyatlar ve hizmetin yanı sıra araç tamiri ve bakımı için daha özel bir yaklaşım sağlayabilir.

Bir bayide iyi hizmet alırken, aynı zamanda gereksiz hizmetler için fazla ödeme yapma riskiyle karşı karşıya kalırsınız ve muhtemelen şirketle herhangi bir ilişki geliştiremezsiniz. Bu dezavantajları göz önünde bulundurun ve bağımsız bir servisin sizin için daha iyi bir seçim olup olmayacağını düşünün.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here