Araç Üstü Çadır Hakkında Bilinmesi Gerekenler

0
3970
Araç Üstü Çadır

Teknoloji geliştikçe hayatımızın birçok alanında da değişimler gerçekleşiyor. Covid-19 pandemisinden sonra insanların gezme alışkanları ve tutumlarında birçok değişiklik yaşandı. Bu değişimlerin başında artık birçok insan kalabalık şehirlerden kaçma ve doğa ile buluşmak istemesi gelmekte. Ancak konfor alanlarımız ve yaşam stillerimiz çok değişti. Bu yüzden doğada da konforumuzu ve güvenliğimizi arttırmak istemekteyiz. Kamp hayatının yeniden yükselişe geçmesiyle birlikte herkes farklı malzemeler sayesinde konforunu arttırmak istiyor. Bir kamptaki en önemli malzeme çadırdır. Kullandığınız çadır hem keyfinizi hem de konforunu arttırmakta önemli rol oynar. Kamp hayatında yere çok fazla yakın olmak istemeyen kişiler de araç üstü çadırları kullanmakta. Bu içeriğimizde araç üstü çadır hakkında bilinmesi gereken bütün detayları sizlere aktaracağız.

Araç Üstü Çadır Nedir?

Araç Üstü Çadır dış görünüm

Öncelikle araç üstü çadırın, bildiğimiz çadırlardan neredeyse hiçbir farkı yoktur. Araç üstü çadırlar, araçların tavanlarına özel olarak tasarlanır ve montajlanır. Araç üstü çadırların kurulumu, normal çadırlara göre daha hızlı ve kolaydır. Birçok araç üstü çadırı, normal çadırlara göre daha kaliteli malzemeden üretilir. Bunun sebebi, araç üstü çadırlarını kötü veya düşük kaliteli malzemeden üretirseniz, yolculuk anında çok çabuk yıpranır.

Araç Üstü Çadırın Avantajları Nelerdir? 

Kamp kültürü değiştikçe yeni teknolojiler hayatımıza girmekte. Bu teknolojiler, kullanım konforumuzu önemli ölçüde etkiler. Araç üstü çadırlar, normal çadırlara göre farklılık gösterir. Araç üstü çadırın avantajları, çadırın malzeme kalitesine boyutlarına ve markasına göre değişiklik gösterir. Özellikle Araç üstü çadırın avantajlarına değinecek olursak;

  • Araç üstü çadırın kolay kurulup ve toplanabilmesi.
  • Yerden yüksekte olan araç üstü çadırlarının güvenli yapılara sahip olması. Bu sayede sürüngen ve birçok farklı hayvanın erişimi zorlaşır.
  • Kamp alanında zemin çok önemlidir fakat araç üstü çadırda zemin seçimi önemli değildir.
  • Doğal olaylardan daha az etkilenmesi.

Araç Üstü Çadırın Dezavantajları Nelerdir? 

Genel olarak araç üstü çadırlar çok fazla avantajlı olsa da bazı dezavantajlara sahipler. Bu dezavantajlar, malzeme kalitesi, çadırın markası gibi önemli kriterlerle doğru orantılıdır.

  • Aracınızın yakıt tüketimini arttırır, sürüş dinamiklerini bozar.
  • Açık alanda yerden yüksekte olduğu için daha fazla rüzgar sesi alır.
  • Standart çadırlara göre daha pahalı fiyat etiketine sahiptir.
  • Bakımları, normal çadırlara göre daha zordur. (Islanan çadırı, kurumadan kapatırsanız kokma, bozulma gibi problemler çıkarır.)

Araç Üstü Çadırlarda En Fazla Kaç Kişi Kalabilir? 

Araç üstü çadırlarda çadırın boyutu çok önemlidir. Kaliteli ve geniş bir çadır tercih ettiğiniz zaman en fazla 4 kişilik uyuma alanına sahip olursunuz. Ancak genel olarak araç üstü çadırlarda en fazla iki kişi kalmaktadır. Böylece araç üstü çadırın kullanım konforu da artar.

Araç Üstü Çadır Muayeneden Nasıl Geçer?

Araç üstü çadırı aracınıza sabitleseniz de istediğiniz zaman kolaylıkla çıkarabilirsiniz. Böylece araç muayenesine girdiğiniz zaman herhangi bir sorun yaşamazsınız.

Araç Üstü Çadır Nasıl Kurulur?

Araç Üstü Çadır kurulum

Çadır kurmanın en zor yanı direklerin ayarlanması ve çakılmasıdır. Araç üstü çadırların kurulumu, normal çadırlara göre farklıdır. Araç üstü çadır yaklaşık olarak 5-10 dakika arasında kurulmaktadır. Çadırın parçaları, aracın üzerine eklenen barlara monte edilmektedir. Böylece araçta çadır kurulumu tamamlanmaktadır.

İkinci El Arazi, SUV ve Pickup İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here