Her araba tutkununun içinden bir kere de olsa aklından geçmiştir. “Böyle bir işe kalkışsam nasıl olur acaba?” diye. Dönüşüm olarak BMW 3 serisini seçtim. İşlem sonunda M3 dönüşüm olacak olan bu araçta bizleri ne gibi maliyetler ve nasıl zorluklar karşılayacak. Birazdan bütün bu olanlar hakkında bilgi sahibi olacaksınız.

BMW’lerin dönüşümü için bazı parçaları yurtdışından getirtmeniz gerekebilir. Böyle olunca orjinal üretimleri Türkiye’de olmadığı için kurdan biraz cebiniz yanabilir. Bunları yaparken kaliteli malzeme seçiminden yana olursanız ileride pişman olmazsınız. Bunları yaparken öncelikle 3 serisi bir araca sahip olmanız gereklidir.

Satılık F30 Kasa BMW 3 Serileri

Aracınızı hazırladığınızı düşünüyorum. Araçların fiyatları ortalama 300.000 TL-350.000 TL arasında değişmektedir. Motora değişim işlerine pek girmeyeceğiz çünkü gidip kendisini alsak daha mantıklı olur:) . Yapacağımız şey tamamen bu süreçte keyif almak.

Dış Görünüş

Gelelim aracın birebir M3’e benzemesi için dış görünüşünde ne gibi değişikliklerin yapılması gerektiğine;

m3 dönüşüm

M3 dönüşüm için bana göre olması gereken en önemli parçası kaputtur. Normal 3 serisinden farkı motor hizasında bombenin olmasıdır. Fiyatına da değinirsek 900 € civarında bir fiyatı vardır. Bu kaputa uygun olarak bir de tamponun değişmesi lazım . 3 serisinin tamponları uyumlu değildir. M3, M4 tamponlarını kullanmaktadır ve asla sis farı mevcut değildir. Hava kanalları daha ön plandadır. Fiyatı ise meşhur BMW böbrekleri dahil 1000 € şeklinde bir piyasası vardır. Sırada farlara el atmamız gerekli. Far seçimini de yine 4 serisi araçlarla uyumlu LCI farları seçersek daha iyi olur. Onların fiyatı da 25.000-30.000 TL arasında değişiyor. Önden baktığımızda tamamen bir M3’e benzedi.

Çamurluklara geldiğimizde M Performance’ın hava kanallı çamurluklarını kullanmanız F80 kasa kodlu çamurlukları kullanmanızı tavsiye ederim. Fiyatı adet olarak 750€ dir.

Aynaları da unutmamak gerekli onlara da 10.000 TL civarı bir ücret ödeyecekseniz. Buradan direkt aşağı doğru indiğimizde marşpiyeller bizi karşılayacak onlarında tanesi 250€.

M3 Dönüşüm
Arka çamurluk genişletmesi ve tampon montajı

M3’ünüzün arka kısmına geldiğimizde öncelikle dışarı doğru kabarık çamurlukların olması gerekli onların maliyeti 1800 €. Buna bağlantılı olarak M Performance arka tamponuda dişerin uyması için değiştirmeniz gerekli. Tamponun fiyatları da 800€ ile 1000€ arasında değişmektedir. Ee birde difüzör de gerekli ona da 3000 TL harcayalım. Egzozları burada sizin seveceğiniz marka modele göre değişkenlik gösterebilir. Tabi F80 kasa araçlara uygun olması gerekli bunlara da ortalama 15.000 TL diyelim. Yine ön farlarda olduğu gibi arka stopları da LCI seçelim onlarda 5000 TL civarı.

Şu an için aracımız dış görünüş olarak hazır diyebiliriz.

İç Dizayn

Aracın içerisinde M3’e benzemesi için belli başlı şeyleri değiştirdiğimiz de performans  olarak benzemese de görünümü mükemmel olacaktır.

Değişmesi gerekenler;

  1. M3 logolu Recaro koltuk takımı 10.000 TL.
  2. M3 Logolu kadran 11.500 TL.
  3. M vites topuzu 2.000 TL.
  4. Farklılık yaratmak için X6 NBT multimedya ekranı 5.000 TL.
  5. M Performance Direksiyon 15.000 TL.

BİTİRDİK…

Şimdi de toplamda ne kadar masraf yaptığımıza bakalım. Şimdi söyleyeceğim rakama biraz şaşıracaksınız. Döviz kurundan da kaynaklı araç hariç 135.700 TL gibi bir rakam çıkıyor. Buna aracıda dahil edersek ona da 300.000 TL diyelim. 435.700 TL‘ye bir BMW F80 M3 sahibisiniz.

Bir başka Dönüşüm Rehberinde görüşmek üzere….

Satılık BMW M3 Modelleri 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here