Araba Lastikleri Neden Hep Siyah Renktedir?

2
4661
araba lastikleri neden siyah
araba lastikleri neden siyah

Gökkuşağında bu kadar çok renk varken, araba lastikleri neden her zaman sade siyah diye hiç merak ettiniz mi? Araba istediğinizde karşınıza düzinelerce seçenekte renkte gelir, ancak lastikler konusunda durum aynı değildir.

Öncelikle araç tekerleklerinin daima siyah renkte olması; bütünüyle, boya teknolojisi ile alakalı bir durumdur. Başka bir deyişle; lastiklerin rengini zevkler veya estetik kaygılar değil, bu konuda tek söz sahibi olan teknoloji belirliyor. Günümüz teknolojisi ile yapılan hiçbir boya, is ile başa çıkabilecek denli güçlü değildir. Tekerlek hamuruna ne kadar renkli boya atılırsa atılsın, tekerlek yine de siyah olarak kalır. Kaldı ki, kompozisyonu bozacağından, tekerleğin içine boya vb. ek maddeleri fazlaca katmak da pek mümkün değildir.

Araba Lastikleri – Karbon Siyahı ilişkisi

araba lastikleri karbon siyah
araba lastikleri karbon siyah

Lastiklerin elde edildiği kauçuk süt beyazı renktedir, ancak kauçuğa stabilize edici kimyasal bir bileşik olarak karbon siyahı eklenir ve lastiği siyah yapar. Karbon siyahı, lastiğin sırt bileşenini oluşturmak için diğer polimerlerle birleştirilmiştir. Kauçuğa karbon siyahının eklenmesi, lastiğin rengini koyulaştırırken dayanıklılığını ve gücünü artırır.

araba lastikleri üretimi
araba lastikleri üretimi

Karbon siyahı, ısıyı aracın kayış alanları ve sırt gibi sürüş sırasında çok ısınma eğiliminde olan kısımlarından uzaklaştırarak lastiğin ömrünü uzatabileceği için lastik için önemli bir katkı maddesidir. Karbon siyahı lastiği, lastiğin bozulmasına katkıda bulunan bilinen iki unsur olan UV ışığının ve ozonun zararlı etkilerinden korur. Ve karbon siyahı lastiği daha güçlü hale getirdiğinden, daha güvenilir bir sürüş sağlar. Bu da arabanın sürücüsünü daha güvende tutar.

  Lastikler İçin Siyah Renk Temizliktir!

araba lastikleri siyah
araba lastikleri siyah

Lastiğin siyah rengi, temizlik söz konusu olduğunda pratik bir seçimdir. Lastikler daha açık renkli olsaydı, temiz ve güzel görünmelerini sağlamak zor olurdu. Uzun bir yolculuktan sonra lekelerden ve lekelerden kurtulmak için saatler harcayabilirsiniz.

Kısacası, lastikler güzellik için değil, işlevsellik için var. Süslemek istiyorsanız, çekici jantlar veya jant kapakları ekleyebilirsiniz. Lastikler, daha iyi kullanım, konfor ve frenleme gücünü kolaylaştırır. Ve çoğu insan her gün güzel bir lastik yerine güvenli bir lastiği tercih eder.

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here