Alpina Tarihi: Daha Güçlü Bir BMW Aşkına

1
4287

Bir BMW’den daha iyisi BMW M olurdu. Bir BMW M’den daha iyisi ise kesinlikle Alpina! BMW üretimi araçlar üzerinde farklı motor, şanzıman ve teknik değişiklikler ile yein otomobiller üreten Alpina, görselliğiyle de büyülüyor. Geçtiğimiz günlerde B7 modeli tanıtılan Alpina, tarihi de merak edilen markalar arasında yerini aldı. Diğer otomobil tuning şirketlerinde ayrı olarak Almanya Ulaştırma Bakanlığınca bir otomobil üreticisi olarak tanımlanan Alpina markasının tarihi sizler için hazırlandı.

Alpina Kuruluş Dönemi

Alpina Tarihi

Her şey 1962 yılında Burkard Bovensiepen’in BMW 1500 için geliştirdiği çift karbüratörlü motor ile başladı. Otomotiv dünyası ve basın tarafından oldukça ilgi gören bu motora BMW yetkilileri de kayıtsız kalmadı. 1964 yılında BMW, Alpina tarafından yapılan bu modifikasyonu sertifikalandırdı ve bundan sonra Alpina tarafından BMW araçları için yapılacak her türlü çalışmanın destekçisi olacaklarını ve söz konusu araçların BMW garanti kapsamında kalmaya devam edeceğini açıkladı.

1965 yılında sekiz işçiye sahip olan ‘Alpina Burkard Bovensiepen KG’ şirketi kuruldu. Bir yandan daktilo üretimi de yapan firma, BMW için yaptıkları tuning işlerini hala ekstra olarak görüyordu. Ancak 1970 yılında Buschloe şehrine taşınan fabrika işlerin boyutunu değiştirdi.

Alpina Tarihi

İlk yıllarında motor ile ilgili modifikasyonları karbüratör ve krank milinde yapılan değişiklikler ile sağlayan firma, bu ikiliye 1967 yılında ortaya çıkan logosunda yer verecekti. 1970’li yıllarda farklı dallarda yapılan otomobil yarışlarında birçok birincilik ve derece elde eden Alpina, 1998 yılında yarışlardan çekildiğini duyurdu. Kapasite sınırları nedeniyle bu kararı aldığını duyuran firma, artık yeni, farklı, daha güçlü ve daha lüks BMW’ler üretmek için çalışacaktı.

Alpina Markası Özellikleri

Alpina B3

Alpina tarafından üretilen bütün motorlar gerçek anlamda el yapımı. Elbette makinelerden de faydalanılıyor ancak motorun montaj kısmı tek bir teknisyen tarafından yapılıyor. Bu sayede hangi motorun hangi tarihte hangi teknisten tarafından yapıldığı net olarak öğrenilebiliyor.

Montajı tamamlanan motor blokları otomobile entegre edilmek üzere BMW fabrikasına gönderiliyor. Fabrikada otomobil montajı da tamamlandıktan sonra son rütuşlar için otomobiller Alpina fabrikasına gönderiliyor. Burada hem mekanik hem elektronik hem de iç mekana dair Alpina özel ayrıntılar düzenlenerek otomobiller satışa hazır hale getiriliyor.

Alpina Tarihi
Yeni Alpina B7

BMW’nin kendi yüksek performanslı araçları olan M Serisine göre daha yüksek torklara ulaşabilen, daha lüks ve kendine has ZF şanzımanları ile satışa sunulan Alpina otomobiller, F1 tipi direksiyondan vitese sahip olan ilk otomobiller olma özelliğine de taşıyor.

Başlangıçta da bahsettiğimiz gibi bir tuning firması olarak değil bir otomobil üreticisi olarak tanımlanan Alpina, BMW ile çok yakın çalışıyor. Öyle ki, Alpina tarafından üretilen otomobiller BMW bayilerinde de satışa sunuluyor ve BMW servislerinde bakımları yapılabiliyor.

İkinci El BMW Fiyatları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here