Alcantara Nedir? Alcantara Döşeme Fiyatları

0
5013

Alcantara, otomobil çerçevesinde incelemek gerekirse, esasen otomobil iç döşemelerinde kullanılan bir kumaştır. Alcantara %68 polyester ve %32 poliüretan kullanılarak üretilen bir kumaştır. Bu sayede normal kumaşlara göre daha uzun ömürlü ve lekelere karşı da dayanıklıdır. Onu özel kılan şey ise, genellikle birçok spor otomobilin iç döşemelerinde ve direksiyon kaplamalarında kullanılmasıdır. Bu nedenle günlük otomobil sahipleri de araçlarına spor bir görüntü kazandırmak adına alcantara kaplamalar yaptırmaktadır.

alcantara

Günümüzde otomobil endüstrisi dışında da pek çok alanda kullanılan alkantara kumaşın en çok tercih edilme sebebi görüntüsüdür. Ayrıca hafif olması, kolay temizlenebilmesi ve deriden daha ucuz olması da onu bir tercih sebebi yapmaktadır. Ancak burada her üründe olduğu gibi alkantara kumaşın da farklı kalitelerde üretildiğinin, bazı ürünlerinin deriden daha pahalı olabileceğinin altını çizmekte fayda var.

Alcantara Döşeme Fiyatları

alcantara

Koltuk, direksiyon, kol dayama aksesuarları, vites topuzu, iç trimler, tavan vb. Liste uzayıp gider. Alcantara kumaşın otomobil içinde kullanım alanı oldukça geniştir. Özellikle süper spor araçlarda karbon kaplama ile beraber kombin halinde kullanılarak iç mekanda spor karaktere oldukça uygun bir atmosfer yaratılır. Siz de kendi otomobilinizin çehresini değiştirmek için sonradan alkantara kumaş kaplaması yaptırabilirsiniz. Ancak hiçbir şey bedelsiz değil. Çok basit bir örnek verecek olursak bu kumaş ile direksiyonunuzu kaplamak isterseniz ortalama 700 TL civarında bir bütçeyi kenara ayırmanız gerekecek.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here