80 bin TL`ye Alınabilecek Off Road Araçları

0
5656

Bu yazımızda yollarda görünce iç çektiğimiz şöyle bir araba alalım dediğimiz araçların 80 bin ₺ bütçeye uygun olanlarını ele alacağız. 80 bin ₺ ‘ye Off Road Araçları listemizi hazırladık.

Off Road nedir?

Off road kelime anlamı yol dışı olan otomobillerin çıkamadığı yerlere çıkma isteğiyle ortaya çıkmıştır. İlk zamanlar orduda sınırları korumak amacıyla kullanılmış sonrasında hobi spor dalına dönüşmüştür. Günümüzde birçok kulüp etkinlikler geziler düzenlemektedir. Aynı zamanda yarışlar da düzenlenmektedir.

80 bin ₺ ‘ye Off Road Araçları

1Jeep Cherokee XJ

Jeep Cherokee XJ

1984-2001 yılları arasında üretilmiş Jeep Cherokee XJ, arazide sunduğu performansın yanı sıra asfalt kullanımına da uygun olarak tasarlanmıştır. Bizim ele alacağımız konu arazi performansıdır. Stok haliyle dahi arazide yeterli bir performans sunduğu gibi yapılacak olan ufak değişikliklerle (yükseltme,lastik) extreme koşulların dahi üstesinden gelebilir. Genel olarak 4.0 litre sıralı 6 silindirli motora sahip olduğu gibi nadiren rastlanan 2.5 benzinli, 2.1 turbo dizel, 2.5 turbo dizel motorlara sahiptir. Lpg ‘ye tam uyumlu olan 4.0 motoru bütçeyi yakıt anlamında çok fazla yormaz tabiki günlük kullanılan araçlardan bir hayli fazla yakmaktadır. Bu araçları alırken kazanmak gerekir. Düzgün kurcalanmamış bir XJ kullanıcısını asla üzmez. sağlamış olduğu performans yüzünden günlük olarak kullandığı otomobilinden keyif alamaz hale gelir. 80 Bin ₺ bütçe ile Jeep Cherokee XJ alabilirsiniz.

2Mitsubishi L200 Off Road

Mitsubishi l200

Listemizdeki diğer araçlardan farklı olarak Mitsubishi L200 Pick-up sınıfına dahildir. Bu araçlara yapılan off-road modifikasyonları sonrasında güçlü ve torku yüksek olan dizel motoru sayesinde, arazide sizi üzmez aksine birçok araçtan çok daha iyi bir performans sunar. 80 bin ₺ bütçe ile stok temiz bir L200 alabilir, sonrasında yapacağınız modifikasyonlarla güzel bir araç ortaya çıkarabilirsiniz.

3Suzuki Jimny

Suzuki Jimny

Mikro SUV olarak bilinen Suzuki Jimny minimal boyutlarıyla şehir içinde sağladığı kullanım kolaylığının yanı sıra, aks aralğının kısa olmasının faydasını şehirden çok arazide görmektedir. 1.3 litrelik 85 hp ‘lik atmosferik benzinli motoru her ne kadar güçsüz gibi görünse de bu motora göre tasarlanmış olan aktarma organları sayesinde arazide üstün bir performans sunmaktadır. 80 bin ₺ ‘ye Suzuki Jimny sahibi olabilirsiniz.

2.El Arazi SUV İlanlarına Buradan Ulaşabilirsiniz >>>

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here