26 Tekerleğiyle Dünyanın En Uzun Arabası

0
6317
dünyanın en uzun arabası, önden görünüm

Dünyanın en uzun arabası büyük bir değişim yaşamış. İnanması güç olsa da gerçek! Takvimler Mayıs 2020’yi gösterdiğinde tam bir enkaz olan 1986 yılı üretimi uzun bir arabaydı. Ancak şimdi yepyeni haliyle göz kamaştırıyor. Bu uzun boylu çocuk virajları nasıl dönecek merak konusu. Ama üzerindeki yeşil alan, helikopter pisti ve yüzme havuzunu taşıyabilmek için tam 26 tekerleğe sahip.

Aynı zamanda “Amerikan Rüyası” adına sahip olan bu ekstra uzun limuzin yaklaşık bir ton ağırlığında. Ayrıca, dünyanın en uzun arabası tam 30.54 metre uzunluğunda. Bununla birlikte, biri önde diğeri arkada olmak üzere iki büyük V8 ile güç alıyor uzun limuzin. Ayakları üzerinde durması için de tam tamına 26 tekerleğe ihtiyacı var. Dünyanın en uzun arabası da olsa sık ​​sık trafiğe çıkmaması gerekiyor. Çünkü herhangi bir virajda neler olabileceğini hayal etmek bile ilginç.  Akaryakıt fiyatları tüm dünyada patlamış halde. Bu nedenle, bu devasa aracın da sahibine çok masraf çıkaracağı bir gerçek.

Dünyanın En Uzun Arabasının Tarihi

Dünyanın en uzun arabası eski hali

“Amerikan Rüyası”nı ilk olarak 1986 yılında ünlü otomobil özelleştiricisi Jay Ohrberg inşa etti. California’daki inşasından sonra Guinness Dünya Rekorları kitabına girmeyi başardı. Aynı zamanda Guinness Dünya Rekorları sayesinde bu benzersiz otomobil şöhrete kavuştu. Bu nedenle sürekli sinema filmlerinde kiralık olarak yer aldı. Ancak zamanla, bu uzun aracın nereye park edileceği bir sorun halline gelmeye başladı. Zamanla bakımı da aksadı. Böylece enkaza dönüşmeye mecbur kaldı. Şirket, “Zamanla, parçaları kurtarılamaz hale gelene kadar paslanmaya başladı”  ifadesini kullandı onu terk ederken. Ta ki New York’ta yaşayan Manning, eBay’de “Amerikan Rüyası”nı görene kadar. Dünyanın en uzun arabası olan bu süper limuzine sahip olma şansını elde etmek istedi ve teklif sundu. Her ne kadar zorlu bir satılma süreci yaşasa da aracın restoresi için ilk adım oldu. Araç ilk önce iki haline geldi. Bu parçalar restore edilmek üzere Orlando ve Florida’ya gönderildi. Projenin tamamlanması tam üç yıl sürdü. Nakliye, malzeme ve işçilik maliyeti ile birlikte maliyeti 250.000 doları aştı.

Dünyanın En Uzun Arabası

Son olarak, dünyanın en uzun arabası bugün yüzme havuzu, helikopter pisti ve mini golf sahası ile boy gösteriyor.  Yepyeni haliyle de göz kamaştırıyor.

Sıfır KM Araba Modelleri 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here