Toyota “GR Sport” ailesi ile birlikte Yaris modelini de tanıttı. 2022 modeline göre Yaris Cross GR Sport modeli, bir dizi yenilik ve güncelleştirmelerle birlikte geliyor. Bu yeniliklerden şüphesiz en dikkat çekenler, daha sportif bir gövde ve iyileştirilmiş bir süspansiyondur.

2023 Toyota Yaris Cross GR Sport Yapılan Güncellemeler Nelerdir?

2023 Toyota Yaris

Bilindiği gibi bir önceki modelde crossover segmentinden dolayı, virajlara girememe gibi problemlerle karşılaşılıyordu. Ek olarak, araç çok rüzgâra maruz kaldığında sarsılabiliyordu. Tüm bu sorunlardan dolayı Toyota mühendisleri Yaris Cross GR Sport modeli üzerinde uzun süre çalıştı. Bu çalışmalar sonucu özelliklere ek olarak, aracın ergonomisi yani dengesi için arka kısımlara ağırlıklar yerleştirildi.

Süspansiyon olarak yapılan güncelleme ise, aracın yine dengesini daha iyi tutmak için 10 mm kısaldı. Ek olarak yaylar, amortisörler ve direksiyonda da yenileme yapıldı. Tüm sürüş özelliklerine yapılan iyileştirmelere ek olarak, 18 inç boyutundaki Falken FK510 lastikler kullanıldı. Bu sayede araç asfalt yolda çok daha kararlı bir duruş sergileyecektir.

2023 Toyota Yaris Cross GR Sport Dış Tasarım

2023 Toyota Yaris Dış Tasarım

Toyota daha önceki modele göre, ön ve arkaya ızgaralar ekleyerek, çok daha sportif bir görünüm kazandırmış. Buna ek olarak, harika paslanmaz çelik jantların arkasında bulunan kırmızı fren kaliperleri adeta modifiye edilmiş bir aracı anımsatıyor.

2023 Toyota Yaris Cross GR Sport İç Tasarım

2023 Toyota Yaris İç Tasarım

Toyota Yaris Cross GR Sport modelinin iç tasarıma bakacak olursak, ayakkabılardan alışkın olduğumuz nubuk malzemesini kullanıyor. Ayrıca koltuklarda ise sentetik deri karşımıza çıkıyor.

Bu aracın iç tasarımında en dikkat çeken parça hiç şüphesiz direksiyonudur. Genel olarak Toyota markası direksiyon tasarımına pek önem vermezdi. Fakat bu tasarımıyla bizleri şaşırtmayı başarıyor. Direksiyon simidi üzerindeki deri kaplama ve “GR” logosu aracı oldukça premium hale sokuyor.

Toyota Yaris Cross GR Sport Motor Özellikleri Nelerdir?

Bu crossover araç, 1.5 litrelik bir hacme sahip üç silindirli ve sıvı soğutmalı bir motorla birlikte geliyor. Toyota Yaris Cross GR Sport modelinin en yüksek paketinde 120 beygir gücü seçeneği bulunuyor. Hibrit model seçeneğinde ise 92 beygir gücü sunuyor. Ayrıca aracın dört tekerlekten çekiş ve önden çekiş seçenekleri de bulunuyor.

Toyota Yaris Cross GR Sport Fiyatı Nedir? Ne Zaman Satışa Çıkacak?

2023 Toyota Yaris

Toyota’nın bu crossover aracı, ne zaman satışa çıkacak? 2023 Toyota Yaris Cross GR Sport modeli Japonya’da ağustos ayında kullanıcılara sunulacak. Yalnızca içten yanmalı motor seçeneği bulunan paket, vergiler dahil 17 bin dolara alıcı bulacak. Hibrit versiyonunun ise 19 bin dolardan satışa çıkması bekleniyor. Bu aracın Türkiye pazarına girip, girmeyeceği ise satış rakamlarından sonra belli olacak.

Eğer Türkiye’de satışa çıkarsa, siz bu aracı tercih eder miydiniz? Lütfen yorumlarda belirtin.

İkinci El Toyota Yaris İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here