2023 Fiat Doblo ve Elektrikli e-Doblo Tanıtıldı!

0
6451
e-Doblo

22 yıldır ülkemizde üretimi gerçekleşen Fiat Doblo’nun artık ülkemizde üretilmeyeceğinden haberiniz vardır. Halk arasında ‘enişte arabası’ diye adlandırılan Doblo’nun 2023 versiyonu tanıtıldı. Üstelik elektrikli versiyonu da geliyor! Gelin birlikte 2023 Fiat Doblo ve Elektrikli e-Doblo’yu inceleyelim.

fiat doblo

2023 Fiat Doblo

Türkiye’de hafif ticari araç deyince akla gelen ilk model bizce kesinlikle Fiat Doblo. Bu popüler ticari araç yenilendi. Beşinci nesli tanıtılan 2023 Fiat Doblo, Stellantis grubu içerisinde yer alan Peugeot Rifter, Citroen Berlingo, Opel Combo ve Toyota ProCity modelleri ile aynı platformu kullanacak.

Beşinci nesil 2023 Fiat Doblo iki farklı gövde uzunluğu ve üç farklı donanım seçeneği ile satışa sunulacak. Bunlar:

  • Van,
  • Crew Cab ve
  • Combi

Bunun yanında yeni Fiat Doblo kaputunun zengin motor seçenekleri ile geliyor. Bunlar; iki dizel, bir benzinli ve tamamen elektrikli versiyon. Evet yanlış okumadınız. 2023 Fiat Doblo elektrikli seçeneği ile de geliyor!

Motor Güç Verileri

Yenilenen Fiat Doblo farklı opsiyonlarla geliyor. Bunlar:

  • 100 beygirlik 1.5 dizel ünite manuel şanzıman,
  • 130 beygirlik 1.5 dizel ünite manuel ve 8 ileri otomatik şanzıman

Üstelik aracın 110 beygirlik 1.2 litre benzinli motoru da seçenekler arasında mevcut.

elektrikli e-doblo

Elektrikli e-Doblo

2023 Fiat Doblo da gerçekleşen yeniliklerden biri de elektrikli versiyon eklenmesi. Önümüzdeki yıl satışa sunulacak elektrikli e-Doblo, 100 kW elektrik motoru ve aynı zamanda 50 kWsa kapasiteli bataryası ile 280 kilometre sürüş menzili sunacak. Üstelik yeni motoru ile 260 Nm tork da sunacak olan e-Doblo, 130 km/s hıza ulaşabiliyor. Bir diğer yandan e-Doblo 100 kW DC hızlı şarj desteğine de sahip. Hatta bu destek ile birlikte aracın bataryası, 30 dakikada yüzde 80 dolum seviyesine ulaşacak.

E-Doblo Tasarım Detayları

Elektrikli e-Doblo’nun dış tasarımına baktığımızda ilk olarak krom detaylı şık ön ızgarasının altındaki FIAT yazısı ile karşılaşıyoruz. Açıkçası modelin kalan kısımları genel olarak aynı platformda bulunduğu modeller ile oldukça benzer.

Araçta ki aynı tema iç mekanda da devam ettirilmiş. Elektrikli e-Doblo’nun direksiyon simidine kadar kokpitte ki tasarım çizgisi Citroen Berlingo ile hemen hemen aynı. Sonuç olarak iki model arasında ki fark sadece logolar diyebiliriz. Elektrkli e-Doblo, dijital gösterge ekranı dışında aynı zamanda 8 inçlik bilgi-eğlence sistemi ekranı ile geliyor.

Fiat Doblo’ya Veda!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here