2023 Cadillac Escalade-V Tanıtıldı: Tasarım ve Özellikleri

0
4337
Cadillac Escalade V 2023

Amerikalı lüks otomobil markası Cadillac, içerisinde Chevrolet’in de bulunduğu General Motors grubunun bir parçasıdır. Geçtiğimiz günlerde çok tutulan SUV modeli Escalade’in performanslı versiyonu 2023 Cadillac Escalade-V tanıtıldı. Marka, performans modelinde güçlü V8 ünitenin yanı sıra motor ve süspansiyon güncellemelerini de ekledi. “Otomobil endüstrisinin en güçlü tam boyutlu SUV’si” olarak iddia ettiği modelinin Amerika fiyatı 149,990 dolar. Şirket yeni modelini bu yaz sonunda satışa çıkarmayı hedefliyor.

2023 Cadillac Escalade-V Tanıtıldı: Daha Sert Görünüm

Cadillac Escalade-V 2023

Otomobil, ağabeyi Escalade ile karşılaştırıldığında daha sert görünüme sahip. Yeni performanslı model, krom kaplamadan ve parlak görünümden tamamen uzak. Cam pervazları, alt trim parçaları ve arka difüzorü çevreleyen egzoz uçları gibi ızgarası da tamamen siyah. Jant seti ise 22 inç olup siyah ve antrasit rengiyle dikkat çekiyor. Şirket, yeni modelinde yaz lastikleri yerine dört mevsimlik bir 275/55R-22 seti ile birlikte satışa sunacağını belirtti.

682 Beygirlik Performans Motor!

2023 cadillac escalade v

Yeni performanslı SUV’nin kalbinde 6.2 litre V8 ünite yatıyor. Ayrıca markanın CT-5 Blackwing olarak bildiğimiz sedan modelinde de kullanılan güçlü motor burada da karşımıza çıkıyor. Aracın motoru toplamda 682 beygirlik güç ve 885 Nm tork üretiyor. Üretilen güç ise 10 vitesli otomatik şanzıman ve SUV’lerde alışık olduğumuz dört tekerden çekiş ile yönlendiriliyor. Aracın 0-100’e hızlanması 4.4 saniye ve çeyrek mil zamanı da 12.7 saniye olarak açıklandı.

2023 Cadillac Escalade-V’nin Güvenlik Sistemi

Marka, yeni performans modeli yolcuları güvende tutmak için gelişmiş güvenlik sistemleriyle donattı. Bir diğer özellik ise otomatik acil frenleme ve hız sabitleyici ile araçtaki yolcuların güvende seyahat etmesini için akıllı sürücü asistanı.

Diğer Teknik Özellikler:

  • Gelişmiş Güvenlik – Vehicle Override
  • Alüminyum Alaşımlı Çift Turboşarjlı V8 Motor w/Argonne T4 Yakıt Dağıtım Sistemi
  • Intelligent Driver Assist Suite (iDAS)
  • 18″ (45,72 cm) Bıçak Kol Jantları
  • 8 Yolcu Koltuğu
  • Bose® Performans Serisi Ses Sistemi, Aktif Gürültü Önleme Teknolojisi ve 14 Hoparlör
  • Çevre Görüş Kamerası

Yeni Performans Modele Özel Sürüş Güncellemeleri!

Marka, Escalade-V modeline özel olarak araçta sürüş dinamiklerinin ayarlanmasına yardım eden V-Mode sunuyor. Süspansiyon, motor sesi, direksiyon tepkisi için Tour ve Sport olmak üzere iki farklı ayara da sahip. Bunlara ek olarak performanslı SUV’de Launch Kontrol adı verilen kalkış kontrolü fonksiyonu da mevcut.

2. El Cadillac İlanları!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here