Hatchback araçlar arasında yıllardan beri rekabet sürüyor. Önceleri sedan araçlar arasındaki rekabet kızışmışken, şimdi ise her segment araçta çok ciddi rekabetler söz konusu oluyor. Şimdiki yazımızda iki alman devini yani Volkswagen Polo ve Opel Corsa modellerini kıyaslayacağız.

Opel Corsa Genel Bakış

2022 Volkswagen Polo ve Opel Corsa Karşılaştırması

Opel Corsa son zamanlardaki gelişimiyle adından söz ettirmeyi başarıyor. Makyajlanan kasasıyla birlikte adeta yeniden doğdu. Hatchback standartlarını dibine kadar yaşayacağınız bir deneyim bu araç ile sizleri bekliyor.

Motor ve Performans

Opel Corsa’nın üç adet farklı donanım paketi mevcuttur. İlk donanım paketi Elegance’ta 1.2 motor hacmi bulunuyor. Bu motor bloğu ise 75 beygir güç üretebiliyor. İkinci donanım paketinin yine 1.2 hacmi bulunurken, motor bloğu 100 beygir güç üretebiliyor. Üçüncü donanım paketi olan Ultimate ise yine 1.2 motor hacmiyle gelirken, 130 beygir güç üretebiliyor.

Opel Corsa Tasarım

Opel Corsa Kırmızı arkadan görünüş

Opel Corsa son birkaç kasasında çok farklı tasarımlara imza atmaya devam ediyor. 2022 model kasasındaki sert çizgiler ve LED farların tasarım biçimi gerçekten çok iyi tasarlanmış. Sağ ve sol kapıda bulunan ve tüm gövde boyunca uzanan çizgiler otomobili daha kaslı göstermiş. Arka stoplarında ise araca sportiflik katmak adına sert şekiller tercih edilmiş. Bombeli olarak tasarlanan arka bagaj kapağı ise araca ayrı bir hava katmış.

Alüminyum alaşımlı jantları ise gri ve siyah renkleri ile birlikte gerçekten çok şık duruyor. İç tasarımı ise hatchback bir arabaya göre gerçekten çok geniş. Fakat dış tasarımı hakkında söylediklerimiz maalesef iç tasarımda geçerli değil. Gerçekten çok basit bir tasarıma sahip.

Opel Corsa Diğer Özellikler

Opel Corsa iç donanım

Corsa’nın hem dijital göstergesi hem de multimedyası zengin içerikler ile donatılmış. Dijital göstergesinde hız göstergesi ve navigasyon dahil birçok bilgi mevcut. Otomobilde bulunan diğer bir özellik ise şerit takip sistemidir.

 Aracın etrafında bulunan kameralar sayesinde şeridinizden taştığınızda tepki verir ve aracı tekrar şeride sokar. Ayrıca bu kameralar ile detaylı bir şekilde aracın etrafını görerek, düzgünce aracınızı park edebilirsiniz. Ek olarak acil frenleme sistemi sayesinde araba ve diğer nesneleri algılayarak yavaşlar. Ön çarpışma ikazı sayesinde arabalar ile aranızdaki mesafeyi korumanıza yardımcı olur.

Volkswagen Polo Genel Bakış

Volkswagen Polo Mavi Ön görünüş

Hatchback araç deyince şüphesiz aklımıza ilk gelen modellerden birisidir. Ayrıca bu segmentteki araçlar arasında en geniş hacme sahip modeldir. Son yıllardaki makyajlanan kasalarıyla birlikte Volkswagen Polo ve Opel Corsa tasarım konusunda birbirleriyle adeta yarışıyor.

Motor ve Performans

Volkswagen Polo ve Opel Corsa ortak noktalarından birisi de her iki aracında üç adet donanım paketi olmasıdır. Polo’nun ilk donanım paketindeki araç 1.0 motor hacmine sahiptir. Ek olarak ise 80 beygir motor gücüne sahiptir. İkinci donanım paketinde ise, yine 1.0 motor hacmi vardır. Fakat bu sefer araç 95 beygir motor gücüne sahiptir. Bu iki pakette de araç manuel’ken, üçüncü donanım paketinde ikinciye ek olarak yalnızca otomatik DSG şanzıman mevcuttur.

Volkswagen Polo Tasarım

Volkswagen polo iç görünüm

 Poloda bulunan LED ön ve arka farların performansı gerçekten etkileyici. Yeni far teknolojisi ile birlikte artık gece sürüşleriniz çok daha güvenli bir hale geliyor. Ayrıca içerisinde bulunan yapay zekâ ile hava ve yol koşullarına uygun ışığı kendisi ayarlar. Dış tasarımında ise yuvarlak hatlarını sivrileştirerek, son yılların keskin tasarımına dahil olmayı başarabilmiştir.

Büyük alüminyum alaşımlı gri jantları ise aracın çok daha heybetli görünmesini sağlamış. Ayrıca diğer hatchback araçlara göre yüksek tavan yapısı ile neredeyse bir SUV kadar geniş ortam sağlıyor.

Volkswagen Polo Diğer Özellikler

VW Polo mavi arkadan görünüm

 

 Volkswagen Polo’da bulunan DSG şanzımanı, sıradan şanzıman teknolojilerine göre çok daha iyidir. Eski otomatik şanzımanlarda yüksek yakıt tüketimi ve düşük performans varken, yeni DSG şanzımanında manuel vitesler gibi performans sergilerken, aynı zamanda yakıt tüketiminde azaltmaya yardımcı olur.

Volkswagen Polo ve Opel Corsa ortak noktalarından birisi, dijital gösterge panelidir. Polo’nun da dijital göstergesinde navigasyon, müzik adı ve diğer klasikleşmiş bilgiler bulunur.

Bir diğer özelliği ise aracın anahtarsız çalıştırma özelliğidir. Eğer anahtarınız üzerindeyse araç bunu algılar ve kapıları otomatik açılır. Ardından “Engine Start” tuşuna basarak aracınızı çalıştırıp, yola çıkabilirsiniz.

Volkswagen Polo ve Opel Corsa, yol takip sistemi özelliği de benzerdir. Polo sürüş asistanı sayesinde eğer aracınız şeritten çıkarsa, sizi uyarır ve şeride girmenize yardımcı olur. Ek olarak hız sabitleyici özelliği ile birlikte uzun yollarda hızınızı sabitleyerek, konforlu bir şekilde yolunuza devam edebilirsiniz. Polo’nun güzel özelliklerinden birisi de park asistanıdır. Bir park yeri bulduğunuzda, Polo sizin yerinize kendisini park edebilir.

Volkswagen Polo ve Opel Corsa 2022 Fiyatları

2022 Volkswagen Polo ve Opel Corsa fiyat listesi

2022 model Volkswagen Polo’nun en boş paketi 371 bin TL iken, en dolu paketi ise 529 bin TL’dir. Bu fiyatlar 30 Mart tarihi itibariyle geçerlidir.

2022 model Opel Corsa’nın en boş paketi ise 379 bin TL’dir. En dolu paketi ise 519 bin TL’dir. Bu fiyatta 30 Mart tarihi itibariyle geçerlidir.

Aradaki farklar göz önünde bulundurulduğunda sizce hangi aracı satın almak daha mantıklı gözüküyor?

Sıfır km VW Polo İlanları

Sıfır km Opel Corsa İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here