2022 MG ZS Satışa Çıktı!

0
3873

2022 MG ZS ailesi, iki farklı benzinli motor seçeneği ile satışa sunuldu. Marka, 2021 yılında Avrupa pazarında kazandığı başarıyı Türkiye’de de gösteriyor. MG, 2022 ile birlikte yükselişini sürdürmek istiyor. Markanın Türkiye pazarındaki ürün çeşitliliğini genişletmeye çalıştığı açıkça görülüyor. Bunun için ise, geçtiğimiz süreçte elektrikli versiyonunu da sunduğu ZS modelinin benzinli versiyonlarını satışa sundu. Bu benzinli versiyonlar daha erişilebilir niteliklere sahip.

Fiyatlar da Göz Korkutmuyor

ZS’in, 106 beygir güç üreten 1,5 litrelik atmosferik benzinli ve manuel şanzımanlı versiyonu, 448 litrelik bagaj hacmine sahip. Bu hacmi ile dört kişilik bir ailenin tüm ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanmayacak gibi görünüyor. Bu versiyonun fiyatı 449 bin TL’den başlıyor. Bir diğer versiyonu 1,0 litrelik turbo benzinli tam otomatik, 111 beygirlik güçle gelen ise 579 bin TL’den başlayan fiyatlarla sunuluyor.

ZS’de bir diğer dikkat çeken detay ise, Luxury donanım paketinde şehir içi ulaşıma çözüm sunacak %100 elektrikli katlanır bisikletin standart olarak sunulması.

2022 MG ZS ön görünüm

2022 MG ZS Performans

MG markasının üniteleri General Motors ve MG tarafından geliştirilip üretiliyor. 2022 MG ZS ailesinde farklı prensiplerde çalışan iki farklı motor seçeneği sunuluyor. Seçenekleri ise şu şekilde:

  • Benzinli motor seçeneklerinden; 1,5 litrelik atmosferik ünite 5 ileri manuel şanzımanla sunuluyor,
  • 1,0 litrelik turbo benzinli motoru ise 6 ileri otomatik şanzımanı sayesinde gücünü ön tekerleklere aktarıyor.

MG ZS ailesinin motor seçeneklerinden 1,5 litrelik versiyonu, 106 HP güç ve 141 Nm tork üretebiliyor. Söz konusu veriler ile otomobilin yakıt tüketimi 100 kilometrede 6,6 litre. Üstelik otomobil bu üniteyle birlikte 0’dan 100 km/s hıza 10,9 saniyede ulaşıyor. Bir diğer motor seçeneği 1,0 litrelik turbo üç silindirli benzinli motoru ise 111 HP güç ve 160 Nm tork üretebiliyor. Bu veriler ile otomobil 0’dan 100 km/s hıza 12,4 saniyede ulaşıyor. Turbo benzinli versiyonun 100 kilometrede ortalama yakıt tüketim değeri ise 7,2 litre.

2022 MG ZS arka tasarım

Güvenlik

ZS sahip olduğu aktif ve pasif güvenlik ekipmanları ile beklentileri karşılıyor. Üstelik, elektrikli versiyonu da Euro NCAP’ten 5 yıldız alan ilk model olmuştu. MG ZS’nin aynı gövde yapısını koruyan benzinli versiyonları da oldukça zengin güvenlik özelliklerine sahip. Her iki donanımda standart olarak yer alan özellikler:

  • ISOFIX bağlantısı,
  • Ön, yolcu ve sürücü hava yastıkları
  • Yokuş kalkış desteği

ZS, Comfort ve Luxury adı verilen iki farklı donanım seçenekleriyle satışa sunuluyor.

İç Mekan

İç Mekan

Otomobilin iç mekanına baktığımızda Apple Carplay ve Android Auto desteğine sahip 10.1 inçlik dokunmatik ekranını görüyoruz. Bu ekran yüksek çözünürlüğü ve kolay kullanımıyla standart olarak geliyor. Bir diğer standart olarak gelen özelliği ise Luxury donanımında dijital gösterge paneli. Her iki donanımda standart olarak sunulan diğer özellikler ise dijital klima ve hız sabitleyici. Ancak anahtarsız giriş ve çalıştırma için Luxury donanımı tercih etmek ne yazık ki zorunlu. Söylediklerimize ek olarak Luxury donanımında sürücü tarafında elektrikli olarak ayarlanabilen deri koltuklar, hem sürücü hem de yolcu tarafında yer alan ısıtma özelliği lüks algısını kuvvetlendiriyor. Her iki versiyonun dış donanımında elektrikli ayarlanabilir, ısıtmalı ve katlanabilen yanı aynalar standart olarak geliyor. Aynı zamanda yine standart olarak gelen LED gündüz sürüş farları da otomobilin görünümüne modernlik katıyor. Üstelik otomatik yanan farları her iki donanımın da konforunu artırıyor. Arka park sensörleri de şehir için manevralarda sürücüye yardım ediyor.

Sıfır KM MG ZS Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here