Japonya merkezli otomotiv devi Honda, Civic Si modelinin yeni versiyonunu tüm dünyaya tanıttı. İşte tek kelime ile efsane olan otomobilin detayları ! Honda Civic Si 2022 fiyat.

Honda’nın ülkemizde pek çok hayranı var. Marka, çok beğeni toplayan Civic Si modelinin yeni neslini tanıttı. Biz de sizler için aracın yeni nesli ile beraber gelen özellikleri ve tüm detaylarını derleyip hazırladık. Gelin lafı daha fazla uzatmadan 2022 Honda Civic Si’yi inceleyelim!

2022 Honda Civic Si

Dış Görünüm: Tek Kelime İle Efsane! 

Yeni Civic Si, keskin çizgileri ve yapısı ile birlikte sedan versiyonuna göre çok daha sportif duruyor. Bu yeni model, ülkemizde de oldukça ilgi görecek gibi duruyor. Honda, arka stop lambalarında bir dizi değişime gitmiş. Bu değişim sonrasında aracın çok daha şık göründüğü inkar edilemez bir gerçek. Elbette ki bu kişiden kişiye değişkenlik gösterebilir. Ayrıca aracın ön panjuru da farklılaşmış.

İç Mekan

Yeni Honda Civic Si, iç mekanında sedan ile aynı kokpiti kullanıcılarına sağlıyor. 9 inç boyutunda olan multimedya ekranının Apple CarPlay ve Android Auto desteği sunduğunu da belirtmemiz gerekir. Ayrıca şirket Bose marka ses sistemini de bu yeni nesil otomobile yerleştirmiş.

Japonya merkezli otomotiv devi Honda, sportifliğini vurgulamak amacıyla koltuklarda kırmızı detaylara daha çok yer vermiş gibi görünüyor.

2022 Honda Civic Si

2022 Honda Civic Si Motor

2022 Honda Civic Si, 200 beygir güç üretebilen 1.5 litrelik turbo şarj destekli bir motor ile geliyor. Araçta yalnızca 6 ileri manuel şanzıman seçeneği sunuyor. Honda, Civic Si modelinin önceki versiyonunda 205 beygir güç üretimi yapabilen daha güçlü bir motor kullanıyordu. Bu yeni nesil Civic Si ile düş güçmüş durumda. Markanın mühendisleri, aradaki farkın tork ile kapatıldığını ve yüksek performanstan ödün verilmediğini ifade ediyorlar.

Honda Civic Si 2022 Fiyat

Ne yazık ki Honda Civic Si 2022 fiyat ne Avrupa için ne de Türkiye için belli değil.

Honda Civic Si 2022 fiyat

Hatırlayalım: Honda Civic Sedan

Honda Civic Sedan, ülkemizde 3 farklı donanım paketi ve 2 farklı motor seçeneği ile satışa sunuluyor. Model, Elegance, Executive ve Executive+ donanım paketlerine sahip. Aynı zamanda da CVT otomatik vites ile tercih edilebilme imkanına sahip.

Honda Civic, yolu rahat takip edebilmeniz için sizlere büyük dijital gösterge paneli sunuyor. Bunlara ek olarak son derece rahat hissettirecek deri koltukları ile Honda Civic Sedan tam sizlere göre. Üstelik renkli 7” dijital gösterge paneli ile de hız, devir, saat ve sıcaklık gibi sürüş sırasında ihtiyacınız olan değerleri kolayca takip edebilirsiniz.

519 litre ile sınıfının ötesinde bir bagaj hacmine sahip olan Civic; spor çantanızı, valizlerinizi ya da çocuk arabasını her yere taşımanıza olanak sağlıyor.

civic sedan

Honda Civic sizlere birçok teknolojik sistem sunuyor. Bunlar:

  • Anahtarsız giriş ve çalışma özelliği: Bu sayede aracınızı çalıştırmak ya da kapılarını açıp kilitlemek için anahtarı cebinizden çıkarmanıza hiç gerek kalmıyor.
  • Elektronik park freni: Bu sayede tek tuş yardımı ile aracınızı sabitleyip frende tutuyor. Aynı zamanda da rampalarda kalkışı kolaylaştırıyor.
  • Apple CarPlay™ desteği: Bu özellik ile iOS akıllı telefonunuzda yer alan arama gibi özellikleri, dokunmatik ekran aracılığı ile de gerçekleştirmeniz mümkün.
  • Geri görüş kamerası: Bu özellik multimedya ekranı üzerinden görüntülenebiliyor. Aynı zamanda park sırasında 3 faklı açı sunup engelleri kolayca aşmanıza yardımcı oluyor.

civic sedan

Öne Çıkan Güvenlik Sistemleri

  • Çarpışma Hafifletici Fren Sistem: Otomobil veya yaya ile çarpışma ihtimali söz konusu olursa sizi tehlikeye karşı uyarır. Hatta  şiddetini en aza indirmek için aracınızın hızını azaltır.
  • Uyarlanabilir Hız Sabitleyici
  • Otomatik Dur Kalk Özelliğine Sahip Hız Sabitleyici
  • Şerit Koruma Destek Sistemi
  • Şeritte Tutma Asistanı
  • Kör Nokta Uyarı Sistemi
  • Çapraz Trafik Uyarı Sistemi: Geri manevra sırasında devreye girer. Herr iki yönden yaklaşan araçları algılar ve sürücüyü olası bir tehlikeye karşı sesli ve görsel olarak uyarır.

Honda Civic Sedan Fiyatları

1.6 i-VTEC, Benzin, 125 HP Yakıt Tüketimi Vites Tipi Fiyat
Elegance 6,3 Lt/100 Km Otomatik 328.600 TL
1.6 i-VTEC Eco, Benzin, 125 HP Yakıt Tüketimi Vites Tipi Fiyat
Elegance 6,3 Lt/100 Km Otomatik 334.300 TL
Executive 6,3 Lt/100 Km Otomatik 357.800 TL
1.5 VTEC Turbo, Benzin, 182 HP Yakıt Tüketimi Vites Tipi Fiyat
Elegance 5,7 Lt/100 Km Otomatik 358.300 TL
Executive Plus 5,7 Lt/100 Km Otomatik 381.600 TL

 

Sıfır km Honda Civic Sedan fiyatları ve özellikleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here