2021 Mercedes Maybach S Serisi Tanıtıldı

0
16572

Mercedes-Benz Maybach, 19 Kasım günü yapılan çevrimiçi bir lansman ile tanıtıldı. Markanın ultra lüks amiral gemisi olarak adlandırdığı 2021 Mercedes Maybach S serisi, arka koltukta oturanlar için daha fazla alan ve özellikler sunuyor.

Bentley Flying Spur rakibi diyebileceğimiz Maybach, ultra lüks sedan segmentine büyük talep gösteren Çin, Kore ve Rusya pazarlarından yararlanmayı hedefliyor.

5469 mm uzunluğa sahip olan yeni Maybach S serisi, standart S serisinin “uzun dingil mesafeli” modelinden 18 cm daha uzun. Mercedes-Benz ise bu artışın tamamen arka koltuklara fayda sağladığının altını çizdi.

Uzun diz mesafesinin yanı sıra araç standart olarak “Executive” koltuklar ile satışa sunulacak. Bu koltuklar, minderler ve koltuk arkaları dahil olmak üzere bağımsız olarak ayarlanabiliyor. Ayrıca ön koltuğa takılan bir ayak dayama ile uyku pozisyonu yakalanabiliyor. Arka koltuklarda boyun ve omuz bölgesi için ısıtmanın yanında bacak masajı da eklenmiş. Ön koltuk sırtlıkları ve arkadaki iki yolcu koltuğu arası da isteğe göre ahşap trimler ile döşenebiliyor. Standart S serisinde de kullanılan MBUX arayüzlü yeni OLED ekranlar bu araçta da sunuluyor.

Dış tarafta ise, Maybach logoları ve ızgaralar dikkatimizi çekiyor. Ayrıca yenilenen kaput tasarımı da aracı standart S serisinden daha kaslı gösteriyor. Farklı bir arka tampon tasarımı ve krom cam çerçeveleri de aracı farklılaştıran detaylardan. İsteyen kullanıcılar aracı iki farklı renk seçeneği ile satın alabilecek.

2021 Mercedes Maybach S Serisi hangi motorlar ile sunulacak?

Yeni Maybach S Serisinde üç farklı motor seçeneği de sunuldu. S580 isimli model 496 bhp güç üreten 4.0 litrelik bir V8 motora sahip. S650 ise 603 bhp güç üreten 6.0 litrelik V12 bir motora sahip olacak. Ayrıca 3.0 litrelik benzinli motora sahip plug-in hibrit modeli de sunulacak. Bu hibrit seçenek ise 504 bhp güç üretecek.

Yeni Maybach S Serisi’nin fiyatı ise henüz belli değil. Önceki nesil V12 motorlu Maybach S Serisi Amerika pazarında 173.000 dolar fiyat etiketine sahipken, ülkemizde 5.000.000 TL seviyelerinde satılıyor.

İkinci El Mercedes İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here