2021 Ducati Monster Ön İncelemesi

0
3944

2021 Ducati Monster Ön İncelemesi! Genellikle Ducati denildiği zaman aklımıza; Panigale ve Monster serisi gelmektedir. Ducati monster, markanın başarılı ve tutulan modelidir. Tasarım ve yapı olarak “Canavar” kelimesiyle uyumludur. Ducati, 2021 yılında tamamen yenilenip, serinin 30 yıllık serüvenini değiştirmeyi planlamıştır.

2021 Ducati Monster Ön İncelemesi2021 yılında Ducati Monster 821 yerine sadece Monster adıyla üretilecektir. Ducati Monster göz alışkanlığının çok ötesine geçmeyi başarmıştır. Yeni Ducati Monster, monster 821 serisinden 18 kilogram daha hafiflemeyi başarmıştır. Büyüyen motor bloğu ve güçlenen yapısına göre kilosunun düşürülmesi büyük başarıyı sağlamıştır. Yeni seride Ducati Panigale’lere benzer alüminyum monokok şasi kullanılacak.

Yeni Motor bloğu, Yeni güç ve Hafifleyen Kasa!2021 Ducati Monster Ön İncelemesi

Ducati Monster, 973 cc’lik Testastretta 11 adlı Euro 5 uyumlu motor bloğunu kullanacaktır. Motor bloğu, Monster için revize edilmiştir. Krank mili, bağlantı çubukları, şanzıman dişlileri ve triger kayışı revize edilen önemli parçalarıdır. Yeni motor bloğu 111 cc, 187 kilogram ve 81.21 cm’lik sele yüksekliğine sahiptir. Ayrıca donanım olarak 3 farklı sürüş modu, viraj ABS’si, çekiş kontrol, tekerlek kontrol ve TFT ekrana sahip olarak üretilmektedir. Fren sistemi olarak Ducati markasına yakışan Brembo marka fren sistemleri kullanılmaktadır.

Eşsiz Tasarım

Ducati tasarımcıları, Ducati Monster hakkında “Teknoloji ilerliyor, Biz devam ediyoruz.” şeklinde bir cümle kullanmıştır. Bu cümle oldukça iddialı ve yerinde bir cümledir. Eski Ducati monster serilerini sevmeyen birisi olarak yeni tasarıma bayıldığımı söyleyebilirim. İncelirken keskinleşen depo, oval duran far sistemi, ikili egzoz çıkışları başarılı durmaktadır. Ducati Monster’ın iki can alıcı tasarımı; küçülen dış tasarımı sayesinde ortaya çıkan kaslı motor bloğu, motosikleti dinamik göstermektedir. Ses konusunda bir bilgim olmasa da egzoz yapısı, Akropoviç egzozlardan bile şık durmaktadır. Sonuç olarak 2021 Ducati Monster Ön İncelemesi olumlu düşünceler empoze etmektedir.

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here