Günümüzde araba kültüründe çok hızlı artışa geçen SUV piyasasındaki hareketlilik, Sedan piyasasının öldüğüne dair söylentileri de beraberinde getirdi. Artık insanların ilgisini daha çok SUV model araçların çektiği de ihtimaller dahilinde olan bir durum.

Ancak her zaman işe gidip gelmek veya iş hayatında ve gündelik hayatta daha prestijli görünmek için sedan arabalara ihtiyacınız olduğunu söyleyebiliriz.

Ayrıca hafifliği ve aerodinamik yapısıyla daha pratik araçlar olmaları nedeniyle hala ölmediğine küçük bir vurgu yapılabilir.

Crossover’lar pazarı küçültmüş olabilir, ancak bu durum yalnızca en uygun sedanların hayatta kalmasını sağladı. Daha küçük bir segment, rekabeti her zamankinden daha şiddetli hale getirdi.

2020 yılı itibariyle  en iyi sedan otomobiller listesine bir göz atalım. Okumaya devam edin.

Genesis G70

Genesis G70

BMW uzun süredir kompakt spor sedanın kralı olmuştur. Bununla birlikte, en azından yeni nesil BMW 3 serisi gelene kadar, Genesis elini taşın altına koydu ve BMW’ye gerçek bir rakip çıkardı.

Alman rakiplerine fiyat bakımından yetişerek ve ardından pürüzsüz ve güçlü güç aktarma organları, canlı bir şasi ve sınıf ve stil yansıtan birinci sınıf iç mekanlar ile kalite konusunda rekabet ediyor.

Tek zayıf noktası bilgi-eğlence sistemidir, ancak sürüş deneyimine bundan daha fazla değer verirseniz, G70, 3 serisi ile satış rekabetinde daha iyi bir yerde olabilir.

Agresif 365 hp gücü ve 376Nm torkuyla 3,3 litrelik çift turbo V6 motora sahiptir.

Mercedes C-Serisi

Mercedes C-Serisi

Tam yuvarlak kompakt lüks sedanlar söz konusu olduğunda, aklımıza hemen Mercedes C-Serisi gelir.

Stil, lüks, pratiklik ve sürüş dinamiklerini makul fiyatlı bir pakette harmanlayarak tüm insanlar için ortak bir beğeni sunmayı başarıyor.

255 beygir güç ile 273Nm tork üreten 2.0 litrelik turbo dört silindirli motor gösterişli ve pürüzsüzdür, ancak biraz gerçek daha fazla güç isteyenler için AMG C43’ün ikiz turbo V6 motoru, bazı şasilerle birlikte 385 beygiri masaya getiriyor ve böyle iyi bir seçenek şansı sunuyor.

Her iki durumda da, C-Serisi, bizim için tüm olumlu seçenekleri işaretleyen, eve uzun yoldan gitmeyi teşvik etmek için yeterli eğlenceye sahip lüks bir aile otomobilidir.

Alfa Romeo Giulia

Alfa Romeo Giulia

Baştan çıkarıcı stil ve olağanüstü kullanım, harika bir Alfa Romeo’nun ayırt edici özellikleridir. Giulia, sürücüsüne kendisini diri ve dolu teslim eder.

BMW ve Mercedes’in sunduğu kadar gösterişli, konforlu veya pratik değil, ancak hatalarını görmezden gelebileceğimiz bir tutku sunuyor.

Standart modelin kaputunun altında,  280 hp ve 306 lb-ft tork üreten 2.0 litrelik turboşarjlı dört silindirli bir motor bulunuyor.

Sürüş meraklıları, gelişmiş dinamikleri ile iyi sürüş performansına neden olan 505 beygir gücü ve 443Nm tork sağlayan güçlü 2.9 litrelik çift turbo V6 ile Giulia Quadrifoglio’yu da beğenilme istatistiklerinde yukarı taşıyor.

BMW 5 Serisi

BMW 5 Serisi

BMW’nin 3 Serisi şu anda kompakt bir spor sedan için ortak tercih olmasa da, 5 Serisi orta ölçekli sedan performansı ve konforu için üstün seçim olmaya devam ediyor.

5 serisi İyileştirme performans ve havadar, lüks ve teknolojik olarak gelişmiş bir kabinle buluşuyor. BMW’nin 5 Serisini daha rahat hale getirmek için sürüş dinamiklerini düşürmesi konusunda tartışmalar oldu, ancak asıl noktayı kaçırdılar.

M550i ve kaputun altındaki 523 hp ile konfor ve sportif yetenek arasındaki dengenizi kendiniz seçebilirsiniz.

Honda Accord

Honda Accord

Honda Accord, 1976’dan beri Japon şirketinin ürün yelpazesinin temelini oluşturuyor. Her zaman sessiz yetenekli bir sedan oldu ve dünya çapında güvenilir bir aile aracı olarak her ortama uyum sağladı.

Mevcut nesil, crossover’a bir yanıt olarak sedan araçların neden daha iyi araba kullanmayı önemseyen insanların seçimleri olduğunun adeta bir göstergesi olarak tanımlayabiliriz.  Gün geçtikçe Accord şık, konforlu ve ekonomik bir sedan olarak kendisini sürekli yeniliyor.

Gece yolda aydınlatma ışıkların da etkisiyle etkileyici bir görünüm kazanan, herkese kendini sevdiren sportif, eğlenceli ve keskin yol tutuşlu dört kapılı bir otomobildir.

252 hp ve 273Nm tork sağlayan 2.0 litrelik dört silindirli motoru ile güç söz konusu olduğunda da asla geride kalmaz.

Mazda 3

Mazda 3

Mazda, son zamanlarda iç mekanlarda harika şeyler yapıyor. Üstelik Mazda 3 şehirler arası otoyollarda gezinmekten, bir dağ geçidinden aşağıya süzülmekten oldukça mutlu.

2,5 litrelik doğal emişli SkyActive-G ile yakıt tüketimi konusunda ekonomik olan yakışıklı  Mazda 3 Subaru Impreza ile bu seçeneği sunan tek ana akım kompakt sedanlar arasında yer almıştır.

Cadillac CT5

Sedan
Cadillac CT5

CT5, hem ATS hem de CTS sedanların yerini alacak şekilde tanıtıldı. Almanlar tarafından sunulan kompakt ve orta büyüklükteki lüks sedanların arasına girdiğini hemen söyleyelim.

Cadillac, önceki modellerin sürüş dinamiklerini koruyarak ve iç mekanı ve yapı kalitesini iyileştirerek mükemmel bir iş çıkardı.

237 hp ve 258 Nm tork geliştiren turboşarjlı sıralı dört silindirli bir motorla birlikte gelir veya ek olarak 335 hp ve 400Nm  tork üreten ağır bir ikiz turbo V6 ile donatılabilir.

Ne yazık ki, CT5-V versiyonu, 3.0 litrelik çift turbolu V6, sadece 360 ​​hp ve 405Nm tork ile rekabet etmek konusunda çok hırslı iken,  AMG ve M5 gibi Alman arabalarına karşı biraz dişsiz kalıyor.

Honda Civic Si

Sedan
Honda Civic Si

Her otomobil firmasından bir otomobil seçtiğimiz listemizde Civic Si’yi listenin dışında bırakırsak olmazdı.

Hondaya tutku ile bağlı olan sürücülerin gözünde ayrı bir yeri olan Civic Si yumuşak vites geçişi sağlayan manuel bir şanzımanla birlikte gelir ve önden çekiş sağlar. Ayrıca, konfor, teknoloji, pratiklik ve ekonomi de dahil olmak üzere bizi standart Civic’in hayranı yapan tüm özelliklere sahip.

Civic Si, mükemmel bir meraklı için çok yönlü bir otomobil izlenimi veriyor ve bize Honda’nın herkesin sevebileceği bir otomobil olduğunu net bir şekilde aktarıyor.

Kia Stinger

Sedan
Kia Stinger

Korelilerin uygun fiyatlı bir sportif sedan yapabileceğinden şüpheniz varsa,  Kia Stinger’i test etmelisiniz. Sadece üç yaşında ve stili, atletik yapısı ve keyifli şasisi ile sürücüsünü hemen etkileyebiliyor.

İç tasarım lüks markalara meydan okumasa da, kaputun altındaki 255 hp ve 260Nm tork üreten 2.0 litrelik dört silindirli bir motor ile rekabete bende ortağım diyor.

GT tasarım direksiyon simidi, deri koltuklar ile son derece tatmin edici bir 365 hp ve 376Nm tork sağlayan çift turbo 3,3 litrelik bir V6 motor ile kullanıma sunuluyor. Ayrıca dört tekerlekten çekiş sistemi de opsiyonel olarak sunuluyor.

Toyota Camry

Sedan
Toyota Camry

Toyota, yaklaşık yirmi yıldır En Çok Satan Binek otomobili unvanını elinde tutuyor. Yine de Japon şirketi, sedanlar arasındaki sert rekabet nedeniyle sekizinci nesil için önemli bir yükseltme yapmak zorunda kaldı.

Japon şirket, ona yeni ve keskin bir takım elbise vererek yeni imajını sundu ve güncelledi ve bizi karanlık sokaklarda bile sürmeyi sıkıcı bulmadığımız bir Camry sahibi yaptı.

Motor seçenekleri, 2.5 litrelik dört silindirli ve 3.5 litrelik bir V6 tarafından sağlanan 267Nm tork arasında değişiyor.

 

Dodge Charger

Sedan
Dodge Charger

Sedan pazarına ABD’den bir atılım geldi. Ford piyasayı tamamen terk etti, GM serisini zayıflayarak geri planda kaldı ancak Dodge Charger Amerika’da en çok satan tam boyutlu sedan olarak gururla sergileniyor.

Dodge Charcer güçlü bir araba zihniyetini dört kapılı pratiklikle harmanlıyor ve bu fikri, kaputun altında 707 hp ve 650Nm tork sunan bir Hellcat versiyonu ile yapıyor.

İç mekan biraz yumuşak ama son derece rahat ve bol miktarda alana sahip.

 

 

 Kaynak

 

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here