540C Performans

540C’deki ikiz turbo 3,8 litrelik V8 533bhp sunar ve bu size, neden daha yüksek bir güç-ağırlık oranına ihtiyacınız olduğunu (veya isteyeceğinizi) hayal etmek zor olmaz. 540C sizi sadece 3,5 saniyede 100 km / saate çıkarırken, 0-200 km / saat 10,5 saniyede gerçekleşir. Nispeten küçük kapasiteli bir motordur ve normal günlük sürüşte süper otomobil dünyasında olduğu kadar hızlı tepki vermez. Yine de ilk turbo gecikmeyi geçtikten sonra, rakamların da gösterdiği gibi hızlanma olağanüstüdür.

İç mekan, tasarım ve teknoloji

Temiz, net çizgiler, tasarım ve mühendisliğin tüm yönleriyle sürücü odaklı bir yaklaşımı olduğunu yansıtır. McLaren 540C’nin tasarım kalitesinden şüphe yok. Üreticinin serisindeki diğer her model gibi, amansız mühendislik hedeflerini karşılamak için yapılmış gibi görünüyor ve hissediliyor, ancak bunu yaparken aynı anda muhteşem görünmeyi başarıyor.

Kaygan kaplamasının altında, karbon fiber gövde küveti bulunmakta. Kokpitin içindeki tasarım, dış tasarım kadar temiz ve bu temel işten çok az dikkat dağıtacak şekilde süper odaklanmış bir sürüş ortamı yaratır.  Bir dizi yüzeyde üç tekerlek tasarımı seçeneği ve ağırdan çirkin olanlara kadar geniş bir yelpazede mevcut boya renkleri mevcuttur.

Uydu navigasyon, stereo ve bilgi-eğlence

Dijital gösterge basittir ve bir bakışta anlaşılması kolaydır, en son McLaren bilgi-eğlence sistemi, uydu navigasyon ve iklim kontrolü için yerleşik kısayollarla çok daha sezgisel ve kullanıcı dostu navigasyon sunar. Hepsi, gösterge panelinin ortasında büyük bir dikey ekranda bulunur. Ses, standart bir 4 hoparlörlü sistem tarafından sağlanır. Ancak McLaren 8 hoparlör sistemine veya 1.280 Watt ve 14 kanallı bir amplifikatör sunan bir Bowes ve Wilkins premium sistemine yükseltebilirsiniz.

Pratiklik, konfor ve bagaj alanı

540C’nin Spider versiyonu yok, bu yüzden gördüğünüz şey elde ettiğiniz şeydir; iki kapılı, orta motorlu, iki koltuklu bir spor otomobil. Geniş açılan makaslı kapılar, iç mekana şaşırtıcı derecede iyi erişim sağlar ve karbon koltukta alçakta oturmanıza rağmen, yan pervazların ayaklarınızı aşması oldukça kolaydır. Kabin saklama alanı en son McLaren’lerde de gelişti. Küçük bir torpido gözünün benimsenmesiyle (eski McLaren’ların bir tane yoktu)ve kapanabilen kapı cepleri, böylece pahalı telefonunuzun kaldırıldığında asfalta bir gürültüyle düşmesini önleyin. Koltukların arkasında ek saklama alanı sağlayan bir raf da vardır.

Boyut

McLaren 540C 4,530 mm uzunluğunda, 2,095 mm genişliğinde ve 1,202 mm yüksekliğindedir. Bu, yol üzerinde 4,507 mm x 1,880 mm x 1,297 mm ölçülerindeki Porsche 911 Turbo’dan biraz daha fazla yer kapladığı anlamına gelir .

Bacak mesafesi, baş mesafesi ve yolcu alanı

McLaren 540C’de yolcular için şaşırtıcı derecede yüksek tavan boşluğu sorunu olmayan (istisnai derecede uzun olan kişiler hariç) ve kabinde bol miktarda omuz, diz ve dirsek alanı var.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here