2015 Model Honda MSX 125 İncelemesi

0
5473

Modernizmin küçük sınıf motosikletle buluşmasına MSX 125 diyebiliriz. Yurt dışında “Grom” olarak geçen MSX125, oldukça etkileyici sürüş özelliklerine sahiptir. Şuana kadar 3 defa kasa değişikliğine uğramıştır. MSX 1960-70’li yıllarda karşımıza “Monkey bike” olarak çıkmıştır. Yurt dışında binlerce hayranı olan bu motosikletler, oldukça eğlenceli sürüş sağlamaktadırlar. Honda fabrikasından çıkan her motosikletin bir parçası, MSX 125’in üzerinde gelmektedir. Örneğin cb650’nin gösterge paneli, MSX125 ile aynıdır.

Tasarım

2015 Model Honda MSX 125 İncelemesi“2015 model Honda MSX 125 İncelemesi” Adlı içeriği yazarken, en çok dikkat ettiğim nokta tasarım ve işlevselliğidir. Bu boyuttaki bir motosikletin tasarıma baktığınız zaman ilginizi çekecek dokunuşları görebiliyoruz. Ön kısmında Amerikan park sinyaller, oldukça büyük farlar ve altın sarısı ters amortisörler bulunmaktadır. Gösterge paneli zarif ve kristal ekrandan üretilmiştir. Devir saati, saat, benzin göstergesi, kilometre göstergesi, trip a-b ve hız göstergesi bulunmaktadır. Maalesef ki vites göstergesinin olmaması bu motosiklette dezavantaj sayılmaktadır. Genellikle yeni başlayan sürücülerin tercih ettiği, bu motosiklette vites ihtiyaç halindedir. Biraz sürüş tecrübesi kazandıktan sonra 4 vitese sahip olması nedeniyle viteslerde karıştırma ihtimali ortadan kalkmaktadır. Ruhsatta iki kişilik olarak geçmektedir. Selenin depoya doğru incelen yapısı ve dokusuyla beraber, iki kişi için kullanıma uygun değildir. Onlarca modifiye parçasına sahiptir. Kendi tarzını kolaylıkla oluşturup, yollarda farklılık yaratabilirsiniz.

Teknik Özellikler

2015 Model Honda MSX 125 İncelemesi

125 cc, 4 vites, 10 beygir ve tek silindirli motosiklet bloğuna sahiptir. CUB tarzındaki motosikletlerin bloğu ile aynı olması, dayanıklılık ve düşük işletim maliyeti sunmaktadır. Bildiğimiz üzere CUB motosikletler genellikle kasabalarda kullanılmaktadır. Aşırı yük ile beraber bakımsız olsalar da uzun yıllar rahatlıkla çalışmaktadırlar. Motor bloğu yan bir şekilde konulmuştur. Böylece tek silindirli motosikletlerin titreşimi, bu motosiklette yoktur. 100 kilometrede 2.1-2.9 litre yakıt tüketimine sahiptir. Son hızının 106 Km/s olduğunu varsayarsak yakıt tüketimi gayet idealdir. 4 Vitesli olması, şehir içinde adeta bir scooter gibi kullanmanızı sağlamaktadır.

2015 Model Honda MSX 125 İncelemesi

Almak isteyenlerin en çok merak ettiği soru “Yollarda kullanılır mı?” Batı Trakya turu yapmış bir kullanıcı olarak “Her yol ve durumda rahatlıkla ilerleyebilirsiniz.”. Şehir içi ve dışında 80-90 km/s hızlarda rahatlıkla seyir edebilirsiniz. Motosikletin ufak olması ve sesinin yetersiz çıkması, görünürlük açısından negatif olarak etkilemektedir. Ekipmanlarınızı neon renklerde seçmeniz, mümkünse egzoz takmanız, kullanıcıların görüş açısına girmenizi sağlayacaktır. Şuanda (Ekim.2020) 25.800 TL’lik fiyatı ile dudak uçuklatmaya devam etmektedir. Honda MSX 125 sürüş zevki ve konsepti olan bir motosiklettir. Uygun fiyatlarda olsaydı yollarda sıklıkla görebileceğimiz bir model olabilirdi. “2015 model Honda MSX 125 incelemesi” adlı içeriği okudunuz. Umarım hayallerinizi ve ihtiyaçlarınızı karşılayan bir motosiklet, olduğuna karar vermişsinizdir.

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here