Fiat, yüzyılı aşkın süredir Avrupa ticari van sektöründe önemli bir oyuncu olmuştur ve son 35 yıldır serinin amiral gemisi olan Ducato panel vanı inceleyelim.

Firmanın pazarında Ducato, Ford Transit kadar bir simge haine geldi, ancak ikiside Türkiye pazarında da popüler. Bunun nedenlerinden biri, minibüsü büyük filo operatörlerinden karavan dönüştürme şirketlerine kadar her tür kullanıcı için popüler kılan Ducato’nun müthiş yakıt ekonomisidir. Neyse ki Fiat, en son Euro 6 motor yelpazesiyle bu verimliliği korumayı başardı.

Mevcut Ducato, PSA Peugeot Citroen grubu ile ortak girişim üretiminin bir parçası olarak üretildiğinden, Peugeot Boxer ve  Citroen Relay ile aynı teknoloji ve mühendisliğin çoğunu kullanıyor . Her yıl çeyrek milyon kamyonet inşa etme kapasitesine sahip dünyanın en büyük hafif ticari araç fabrikalarından biri olan İtalyan SEVEL Sud fabrikasında hepsi aynı üretim hattı üzerine inşa ediliyor.

Bugünün Ducato serisi, Fiat’ın Euro 6 Multijet II common-rail dizel motorlarından güç almaktadır. Önceki 2.3 litrelik ve 3.0 litrelik ünitelerin yerini, 130hp, 150hp ve 177hp’lik 115hp ve 2.3-litrelik motorlar sunan küçültülmüş 2.0 litrelik bir motor almıştır. 150 hp motor, yakıtı daha da azaltmak için Start & Stop, akıllı bir alternatör, elektro-hidrolik hidrolik direksiyon ve bir Eco işlevi ile EcoJet triminde de sahiptir. En önemlisi, serinin temel dayanağı olan 2.3 litrelik ünite, Peugeot ve Citroen muadilleri ile paylaşılmayan tek bir Ducato teknolojisidir.

Yükleme Alanı ve Pratiklik

Çok çeşitli boyutlar, 8.0 ila 17.0 metreküp alan gibi tüm büyük kamyonet sınıfını kapsayan yük kapasiteleri sağlar. Brüt ağırlık aralığı da 3.000kg’dan 4.250kg’a kadar uzanır ve müşteriler için bol seçenek sunar. Bu maksimum, bir ağır vasıta ehliyetine ihtiyaç duyacağı 3,500 kg’lık hafif ticari araç ehliyeti eşiğinin üzerindedir. Fiat, seriyi daha hafif Ducato ve daha ağır Ducato Maxi modellerine böldü, ilki SH1 – LH3 versiyonları ve 3.000kg ile 3.500kg arasında brüt araç ağırlıklarını içeriyor.

Güvenilirlik ve Güvenlik

Ducato’nun van alıcıları arasında sadık bir takipçisi var ve bu büyük ölçüde Fiat motorlarının güçlü güvenilirlik kaydına bağlı. Güvenlik cephesinde sürücü hava yastığı, EBD’li ABS ve standart olarak ESC denge kontrolü bulunuyor.

Minibüsün dengesini artırmak için özel olarak tasarlanmış Devrilmeyi Azaltma ve Yüke Uyarlama Kontrolü mevcuttur. ESC sistemine bir dizi başka elektronik sürücü yardımcısına sahiptir. Bir tepe tutucu sistemi ve ASR kayma önleyici düzenleme de bunlara dahildir.

Ducato Kabin ve İç Mekan

 

-Ducato’nun iç mekanı kalitelidir; Mercedes ve Ford gibi rakiplerinin standartları gibi olmasa da.

-Kapıların iç kısmındaki bazı plastikler dayanaksız hissiyatı veriyor.

-Cep telefonu tutucuya dönüşen ön panel sağlam yapılmamış.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here