Lamborghini Gallardo LP560-4, süper otomobilde bulunması gereken hırçın bir performansa sahiptir. Arabanın cam motor kaputunun altına bakın ve 552 beygir gücündeki 5,2 litrelik güçlü V10 motorunu göreceksiniz. Kalıcı bir dört tekerlekten çekiş sistemi ile eşleştirilen Coupe modeli, 0-60mph’den sadece 3,7 saniyede ve 202mph hıza ulaşabilen göz kamaştırıcı bir performans sunar. Böylesine inanılmaz bir performans, hız arttıkça bağımlılık yaratan bir uğultuya dönüşen ses şöleninde sürücüsünü gayet mutlu edicektir.

Motorlar, performans ve sürüş

LP560-4’ün direksiyonuna geçmenin özel bir deneyim olduğu inkar edilemez. Devasa güç rezervleri ve keskin gaz kelebeği tepkisi, hızlanmanın her hızda kabarması anlamına gelir. Dört tekerlekten çekiş sistemi güvenli yol tutuşu ile bol miktarda sürücüyü birleştirmeyi başarırken, iyi ağırlıklı ve doğrudan yönlendirmeyi keşfedeceğiniz bir virajı onunla dönün. Vites küçültürken vahşice hızlı vites değişimleri ve muhteşem gaz kelebeği anları sağlayan  yarı otomatik şanzımanı tercih etmek isteyebilirsiniz. Paradan tasarruf etmek isteyecek olursanız ve oranları her değiştirdiğinizde karizmatik bir ‘tıklama-tak’ sesi veren geleneksel açık metal topuzu ile manuel seçeneği de tercih edebilirsiniz.

Gallardo Yakıt Tüketimi

Bir Lamborghini satın almak için çok zengin olmak gerektiğini söylemeye gerek yok. Temel donanımda bile, yüksek miktarda bir bedel ödemelisiniz. Daha sonra, 9,700 sterlinlik seramik frenleri ve faturaya 7,000 sterlin ekleyecek otomatik şanzımanı içeren maliyetli seçenekler listesi var. Bakım maliyetleri de çok büyükken, yaklaşık 17 lt yakıt tüketimi , benzin istasyonlarında ön cephelerinde harcanan bol zaman anlamına gelir.

İç mekan, tasarım ve teknoloji

Keskin açıları ve kısa çıkıntıları ile Gallardo performansı ve gittiği her yerde bakışları üzerine çeken tasarımı… Ön uç ilhamını Reventon süper otomobilinden alırken, Y şeklindeki LED farlar ve büyük dörtlü egzozlar dudak uçuklatan görünümü tamamlıyor. Yüksek hızlı rüzgar heyecanı isteyen alıcılar, Spyder modelini seçebilirler. Standart bir elektrikli katlanır kumaş tavan ve ekstra bir doz bana bak yol varlığıyla birlikte gelir.

Gallardo Pratiklik, konfor ve bagaj alanı

Kısa bir süre sonra, bir Lamborghini’nin kabini, dayanıksız yapısı ve kafa karıştırıcı gösterge paneli düzeninin hakimiyetindeydi. Ancak, ana şirket Audi bu hataları düzeltmek için çok çalıştı ve LP560’ın iç mekanı, kaliteli Alman şalt sistemi ile İtalyan stilinin hoş bir karışımı ortaya çıkardı. Alçak oturma pozisyonuna rağmen iki kişilik bolca yer var. Bazı sürücüler ayak boşluğunu biraz sıkışık bulabilir. Bagaj kapasitesi 110 litrede minimumdur, bu nedenle hafif eşyalar ile seyahat etmeniz gerekir!

Güvenilirlik ve Güvenlik

Elektronik denge kontrolü ve devasa ABS destekli frenlerle birlikte dört hava yastığı standart olarak üretilmiştir. Lamborghini, inanılmaz V10’un eski Gallardo’daki daha küçük üniteden yüzde 18 daha az CO2 ürettiğini iddia ediyor ki bu etkileyici görünüyor. Bununla birlikte, gerçekte Lambo hala son derece sağlıksız bir 327g / km üretiyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here