2000’li yıllar bilgisayar oyunları için oldukça dolu dolu geçen yıllar oldu. Otomobil yarışlarının bilgisayar oyunları sektöründe hala güçlü bir kategori olduğu dönem bir çok efsane oyun barındırdı. Bu oyunlar gerek oynayışları ile gerekse sahip oldukları hikaye anlatımı ve akıcılıkları ile oyuncular ile bir bağ kurdular. Aynı zamanda dönemin efsane sayılabilecek modellerini de içlerinde barındıran bu otomobil yarışı oyunları, bir neslin otomobil aşkını tetiklemiş olup, potansiyel mühendisler ve pilotlar yaratmışlardır. Gelin birlikte 2000’li yılların efsane sayılabilecek otomobil yarışı oyunlarına bir göz atalım.

1- Need For Speed Most Wanted

Sahip olduğu derin ve akıcı hikayesi ile otomobil yarışlarını oyunculara sevdiren yegane oyunlardan bir tanesidir Need For Speed Most Wanted. Hikaye, Rockport şehrine ana karakterin girişi ile başlar. Sırası ile karşısına çıkan rakipleri tokatlayan ana karakterimiz, Razor isimli yarışçının kullandığımız BMW e46 M3 GTR’ı sabote etmesi sonucu kariyerine en baştan Rockport şehrinde başlamak zorunda kalır. Rekabet hissini doruklarda hissettiren Need For Speed Most Wanted, sahip olduğu polisten kaçma mekanikleri ile sizi sıkmayan bir hikaye anlatımı sunuyor. Oyun dönemin BMW e46 M3, Porsche Carrera GT, Lamborghini Murcielago ve Mercedes SLR gibi modellerini içinde barındırıyor. Oynayın oynattırın nostaljinin tadını çıkarın.

2. El BMW ilanları

Otomobil yarışı nfs
Need For Speed Most Wanted belki de şu ana kadar oynadığım en iyi yarış oyunu olabilir.

2- Need For Speed Underground 2

İlk oyununu sahip olduğu sınırlı gezme imkanları ile sıradan bir yarış oyunu değerlendirdiğim bir Need For Speed oyunu olan Underground 2 kesinlikle üzerine çalışılmış ve kendine has hikayesi olan bir oyun. Sahip olduğu sokak yarışı mekanikleri, barındırdığı Japon otomobilleri, modifiye sistemi ve aykırı cip yarışları ile güzel bir deneyim sunan oyun ülkemizde modifiye aşkını da tetiklemiştir. Bu modifiye aşkının yanlış yorumlanmasıyla dip basık Tofaş modelleri, Honda’lar ve BMW’ler ülkemizde yaygınlaşmıştır. Eğer Tofaş Kuş Serisi arkadan itişli olmasa ve bu oyun çıkmasaydı belki de çok başka bir zihniyete sahip olacaktık. Neyse, güzel oyun oynamadıysanız bir deneyin derim.

nfs otomobil yarışı
Sokak yarışları çok gerçekçi lanse edilmiş.

3- Need For Speed Carbon

Need For Speed Most Wanted’in devam oyunu olan Carbon, ilk oyunun kaldığı yerden devam ediyor. Most Wanted mekaniklerinin gece ambiyansı ile birleşmesi oldukça güzel bir atmosfer yaratmış. Araç çeşitliliği ve bölge savaşları farklı tecrübeler vaat ediyor. Oyuna gelen wingman sistemi ile yarış sırasında takım desteği alabiliyorsunuz. Most Wanted’i beğendiyseniz devam oyunu olan Carbon’a bir göz atın derim.

NFS carbon
Dağ yarışları ile atmosfer daha gergin.

4- Burnout Paradise

Sahip olduğu şehirde serbest gezme mekanikleri ve güzel görselleri ile listedeki belki de en güzel gözüken oyun Burnout Paradise. Tek beğenmediğim yanı otomobillerin markalarının olmaması. Oynamadıysanız bir şans verin derim.

burnout
Arcade bir oynayışa sahip olsa dahi, oldukça hızlı ve zevkli bir oyun Burnout Paradise.

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here