2 JZ Motor Nedir?

0
11513

1.nesil JZ motorlara 1 JZ, 2.nesil JZ motorlara da 2 JZ denilmektedir. Toyota tarafından ortaya çıkarılan hava soğutmalı, 6 silindir, turbolu, kayış aktarma ve üstten çift eksantrikli olarak üretilmiştir. 2 JZ motorlar 3.0 Litre hacimle 330 beygir güç üretmektedirler. Japon üretimi olan bu motorlar, fabrika çıkışlı olarak güçlü üretilmektedir. Fakat günümüzde, çok güçlü olsa da yolda sağlıksız giden onlarca araç markasının olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Japon üretimi 2 JZ motor nedir? Diye sorulmasının en büyük sebebi, bu motorun sağlamlığı ve kapasitesidir.2 JZ Motor Nedir?

2 JZ motorlar 1991’den 2007’ye kadar üretilmiştir. Geçmiş yıllarda Toyota ve Lexus araçlarda gördüğümüz 2JZ motorlar, Toyota Supra ile popülerliğe ulaşmıştır. “Kırılmaz Motor!” olarak adlandırılan 2 JZ motorlardan, çeşitli modifikasyonlarla inanılmaz güçler elde edilmektedir. Ufak değişikler ile 500+ beygirlere ulaşılırken büyük değişikliklerle 1500+ beygir üstü güç alınmaktadır. Güç seviyelerini ikiye katlamak, bir motor için neredeyse imkansızdır. 2 JZ’nin bu başarısı rakiplerini rahatlıkla egale etmektedir. Bu yetenekleriyle beraber 2 JZ motorlar modifiye severlerin ilgisini çekmektedir. Ağırlık dağılımı eşittir. Örneğin V6’larda gaz verdiğiniz zaman aracın sallanma hareketini 2 JZ motorlarda hissetmezsiniz.

Artıları

Yüksek beygir güçleri elde edilebilir, eşit ağırlık dağılımı, demir blok, sağlam krank mili, triger kayışı, yağ pompası ve inanılmaz soğutma sistemi bu motoru efsanevi kılmaktadır.

Eksiler 2 JZ Motor Nedir?

Triger Kayış’ının gergilerinin çabuk arızalanabilmesi, yağ pompası contalarının patlayabilmesi, krank kasnağının parçalanma ihtimali, arızaya eğilimli sıralı turbo sistemi de bu motorun eksi yönleridir.

2 JZ için modifiye parçaları nelerdir?2 JZ Motor Nedir?

1) Eksantirik mili:

En etkili modifiye parçalarından birisi de eksantrik mili değişimidir. Motordan daha fazla verim almanızı sağlar.

2) ECU:

Döküm motorun gücü sorunsuz olsa da aşırı yüklemelerde parçalanma ihtimali vardır. ECU motor ve şaseye direkt bağlanır ve motor üzerinde olup, biten her şey hakkında kontrol sağlar. ECU’nun  motorunuzu sürekli denetlemesi ve hasar görmemesi için ayarlar yapması, aracınızın sağlıklı yol almasına yardımcı olur.

Turbo Yükseltmesi:

2 JZ’nin turbosu ile bir noktaya kadar başarı sağlayabilirsiniz. Turbo dönüşüm kitleri ile hızlanma sürelerinde, dokuz- on saniyelik zamanlar kazanabilirsiniz.

Sonuç olarak 2 JZ motorları istediğiniz kadar yükseltebilirsiniz. Güçlendirme parçaları ve motorun sorun çıkaran parçalarını, daha iyi bir marka ile değiştirdiğinizde “Ölümsüz Motor.” Olarak tabir edilen motora sahip olursunuz. Kısacası “2 JZ motor nedir?” diye sorulduğunda, “Modifiye severlerin hayalidir.” diyebiliriz.

 

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here