Ana Sayfa Danışman 2.El Otomobilin Satışını Hızlandırmak İçin Yapılması Gerekenler

2.El Otomobilin Satışını Hızlandırmak İçin Yapılması Gerekenler

0
1111

Ülkemiz şartlarında 2.el otomobil piyasası oldukça değişken bir durumdadır. Özellikle fiyatların çok fazla arttığı bu dönemde otomobil satış rakamları da oldukça düşüktür. Aracınızı hızlı bir şekilde satmak istiyorsanız; yazımızın devamında bulunan adımları uygulamanız gerekmektedir. Bu uygulamaları yaptıktan sonra aracınızı kolay ve hızlı bir şekilde satabilirsiniz. Dilerseniz bunların hiçbiri ile uğraşmadan Arabanızı arabam.com’a Trink satabilirsiniz. Bu yazımızda sizlere 2.El otomobilin satışını hızlandırmak için yapılması gerekenlerden bahsedeceğiz.

2.El Otomobilin Satışını Hızlandırmak İçin Yapılması Gerekenler

Otomobil fiyatlarının artması, yedek parça ve onarım maliyetlerinin de artmasına neden olmuştur. Bu sebeple otomobil almak isteyen kişiler, masrafı olmayan araçları tercih etmektedir. Aracınızı satmak istiyorsanız ilk yapmanız gereken, aracınıza bir expertiz raporu almak olacaktır.

Masrafları Giderin: Aracınıza almış olduğunuz expertiz raporunda yazan mekanik kusurları giderin.

Detaylı Temizlik Yapın: Aracınızın koltuk ve döşemelerinde bulunan lekeler, alıcıları kaçırmaktadır. Bu sorunu detaylı temizlik uygulaması ile giderebilirsiniz. Yapacağınız temizlik uygulaması, aracınızın satılabilirliğini arttıracaktır.

Pasta Cila Uygulaması İle Dikkat Çekin: Aracınızın boyasının çok daha parlak olması için pasta cila uygulaması yaptırabilirsiniz. Pasta cila işlemi sonrasında aracınız çok daha güzel gözükecektir.

Aracınıza Alıcı Gözü İle Bakın: Bu işlem, aracınızı satmak için yapabileceğiniz en verimli olanıdır. Aracınızı dikkatli bir şekilde inceleyin ve göze batan tüm kusurları listeleyin. Bunlar, direksiyon simidinin yıpranması, iç trimlerinde bulunan deformasyon ve birçok şey olabilir. Sırasıyla listede yazmış olduğunuz kusurları giderin. Direksiyon simidinde bulunan deformasyonu direksiyon kılıfı ile basit bir şekilde giderebilirsiniz. İç trimlerdeki deformasyonu ise söküp boyama veya sulu kaplama yöntemi ile ilk günkü haline getirebilirsiniz.

Fiyat Belirleme: Aracınızı hızlı bir şekilde satmak işlemi için en önemli etken fiyat belirlemektir. Aracınızı satmadan önce piyasa araştırması yapabilirsiniz. Piyasa araştırması yaparken aracınızın kilometre bilgisini, kozmetik durumunu ve boya – değişen durumunu göz önünde bulundurmanız. Doğru fiyatlandırma için oldukça önemlidir. Aracınızdaki ekstraları da hesaba katabilirsiniz. Fiyat belirlemesi için arabam.com ikinci el ilanlarını inceleyebilirsiniz. Ayrıca Arabam kaç para uygulaması üzerinden aracınızın anlık 2.el değerini öğrenebilirsiniz.

2.El Otomobil İlanları

Arabam Kaç Para ?

HENÜZ YORUM YOK