2.El de Uzak Durulması Gerekilen Araçlar

1
2477

2. El Otomobil Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir

İkinci el otomobil piyasasının hareketli olduğu bu dönemde 2. el otomobil almak isteyen kişiler için bu yazıyı hazırladık. Yazının içeriğinde aracı almadan önce nerelerine bakmalıyız, hangi durumlarda aracı almaktan vazgeçmeliyiz. Veya gerekeni yapmalıyız sorularının  cevabını verdik.

2. El Otomobillerde Yağ kaçakları

Yüksek km 2. el otomobillerde sıkça karşılaşılan bir problemdir. Araç lifte kaldırıldığında gözükür. Almadan önce aracı lifte kaldırın. Altına bakın. Motorundan, şanzımanından, difransiyelinden yağ geliyor mu ? Yağ geliyorsa nerelerinden yağ geliyor? Yani basit bir ön keçe mi ? Yoksa değişimi için şanzımanın inmesi gerektiği arka grank keçesi mi? Veya herhangi bir yerinde çatlak var da bu noktalardana mı sızıntı yapıyor? Çatlayabilecek noktalar : Şanzıman dış kapağı, motor karteli bunlara da bakıldıktan sonra eğer yağ kaçağı var ise çözüm yolu çözüm maliyeti hesaplanmalıdır. Eğer araç yağ kaçırmış ve yağsız kullanılmış ise bazı parçalarda aşınmalar gerçekleşmiş olabilir. Bunları da düşünüp hesaba katmak gerekir.

Egzozdan çıkan duman rengi

Almak istediğiniz aracın egzozundan çıkan duman araç hakkındaki birçok bilgiyi bize verebilir. Bu bilgilerden bazıları, aracın ateşleme sisteminde bir sorun varsa siyah bir duman atar. Araç yağ yakıyorsa mavi duman, pistonun tepesine su alıyorsa beyaz duman atar, hava soğuk değilse ve beyaz duman görülüyorsa aracın silindir kapak contasından da şüphelenmek gerekir.

2. El Otomobillerde Ucuz Onarımlar

Ülkemiz şartlarında otomobiller genel manada günlük olarak kullanılmaktadır. Sık kullanıldığı için ufak tefek sıkıntılarla karşılaşmak tabi ki mümkün. Trafiğin yoğun olduğu bir yerde yaşıyorsanız birinin tamponunuza çarpması hiç de şaşırtıcı değildir. Anlatmak istediğim nokta bu tarz ufak sıkıntıların sonucunda onarım yapılması gereken yerler düzgün onarılmış mı yoksa telle mi bağlanmış. Stop camı veya far camı kırılmış da bantla mı tutturulmuş. Yahut japon yapıştırıcısıyla mı yapıştırılmış . Bu tarz durumlar araç sahibinin aracına olan ilgisini sizlere gösterir.

İç Döşeme ve Kaporta

2.el otomobil alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan birisi döşeme birisi de aracın kaportasıdır. Alacağınız aracın kaportasına çok dikkatli baktırın veyahut bakın. Kaporta çürümeye başlamışsa onarılmadığı sürece o çürük kanser gibi yayılır. Hiç müdahale olmaz ise aracınız çöp dahi olabilir. Yine araçlarda döşeme de çok önemlidir. Aracı sonradan döşemecide yaptırmanın maliyeti çok yüksektir. Üstüne üstlük yapılan işçilik orjinali gibi de olmuyor. Bu sebeple otomobil alırken orjinal döşemelerinin ve kaportasının durumuna iyi bakmalıyız.

Bakımları Hangi Aralıklarla Yapılmış

Aracın sahibiyle görüşüp bakımlarının hangi aralıklarla yapıldığını öğrenmek gerekir. Uzun süre yağ bakımı yapılmayan araçlarda yağ kirlenir ve önemli parçaları aşındırabilir. Bu da ileriye dönük bir sorun olarak karşınıza çıkabilir.

İkinci el otomobil bakarken normal expertiz dışında bu noktalara da baktıktan sonra gönül rahatlığıyla alınabilir.

2.el Otomobil İlanlarına Buradan Ulaşabilirsiniz >>>

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here