Taksitle Araba Sahibi Olmak!

0
62089
araba-taksit

Taksitle araba sahibi olmak, hemen hepimizin aklında. Hayalindeki otomobile peşin para ile ulaşmak, bazen neredeyse imkansız oluyor. Peki, taksitle otomobil almak için ne yapmalı ve taksitle araç alma sürecinde nereye başvurmalı? Konumuz: Taksitle Araba Sahibi Olmak!

Taksitle Araba Sahibi Olmak!

Taksitle araba almak ya da kredi ile araba almak, son yıllarda daha fazla tercih edilir oldu. Zira, hem sıfır hem de ikinci el araba almanın en kolay yolu gibi görünüyor. Peki, gerçekten taksitle araba sahibi olmak, o kadar da avantajlı mı? Bu konuyu biraz aydınlatalım…

1.Taksitle Araba Almak Nasıl Oluyor?

Taksitle araba almak için banka kredisi çekebilir, markaların sunduğu taksitlendirme seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Burada ikinci el ya da sıfır km seçeneklerinden hangisini tercih ettiğiniz önemli bir belirleyici. Sıfır km araba alırken banka ve marka ortaklıkları ile taksitlendirme yapılabiliyor. Burada elbette taksite ek olarak kredi faizi söz konusu oluyor. Dolayısıyla sıfır km bir otomobili peşin olarak almakla taksitle almak arasında bir fiyat farkı da söz konusu oluyor. Taksitle ikinci el araba almak için de banka kredisi kullanmak ya da bazı oto galerilerin sunduğu taksit imkanlarından yararlanmak mümkün. Ancak burada da kredi faizi ile aracın bedelinin artacağını bilmek gerekir.

2. Taksitle Araç Almak mı / Peşin Almak mı?

Eğer araç ihtiyacınız acil değilse ve imkanınız varsa para biriktirip peşin olarak araba almak, her zaman daha avantajlı. Zira, bu şekilde kredi faizi ya da taksit faizi olarak bilinen ek tutarı ödememiş olursunuz. Ancak bazı markaların çok avantajlı taksitlendirme seçenekleri de olabiliyor.

Taksitle Otomobil Alma Sürecinde Bunlara Dikkat Edin!

Galeriden, yetliki bayiden ya da markanın resmi satış temsilcisinden taksitle otomobil alırken kendinize bir rehber edinebilirsiniz. Bu konuda bir kaç ipucu paylaşalım:

  • Önce gerçekten sizin ihtiyacınıza uygun olan aracın hangisi olduğuna karar verin. Bu kısım, pek önemsenmiyor ama aslında binlerce liralık tasarrufun ve akıllıca araba almanın yolu buradan geçiyor. Çünkü yapılan araştırmalar gösteriyor ki insanlar, gerçekten neye ihtiyacını olduğunu bilmeden araba alıp, söz konusu araçtan memnun olmuyor. Bagaj hacmi, yüksek sürüş, süspansiyon, yakıt tüketimi miktarı, otomatik-manuel şanzıman, iç mekan genişliği, ısıtmalı koltuk, ses sistemi gibi özelliklerden hangileri sizin için gözardı edilebilir ya da edilemez kısmını net olarak belirlemelisiniz.
    arabam.com Bana Araç Öner uygulamasını deneyin! Bakalım, hangi araba size göre?
  • Almak istediğiniz aracı net olarak belirledikten hemen sonra uygun marka-model için fiyat araştırması yapın. Sıfır km araba seçeneklerine bakıyorsanız, arabam.com sıfır otomobil fiyat listesine bakabilirsiniz. İlgilendiğiniz araba ikinci el araba seçenekleri arasında ise yine ikinci el otomobil fiyatlarını inceleyebilirsiniz.

Arabam Kaç Para uygulamasını deneyin ve ilgilendiğiniz arabanın gerçek değerini öğrenin!

 

  • Bütçenizi net olarak belirleyin ve bütçe dışına çıkmamaya özen gösterin:)
  • İlgilendiğiniz aracın özellikleri konusunda mutlaka araştırma yapın. Bu amaçla oto testleri ve inceleme yazıları oldukça bilgilendirici olabilir. Okuyun, araştırın…

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here