Radyatör Yedek Su Deposu Nedir? Nasıl Değiştirilir?

1
9876

Soğutma sistemi, motorunuz için tutarlı bir çalışma sıcaklığı sağlar, baştan sona motor soğutucusunu döndürür ve radyatör yedek su deposu, fazla soğutma sıvısı için bir depolama tesisidir. Normal çalışma sırasında, soğutucu genleşir ve daralır, bazıları buharlaşabilir ve daha fazlası depodan sızabilir.

Bir sızıntı varsa, radyatör yedek su deposunun değiştirilmesi gerekecektir. Arabanızın ömrü boyunca dayanacak şekilde tasarlanmıştır, ancak beklenmedik bir sorun meydana gelirse radyatör yedek su deposunun değiştirilmesini isteyebilirsiniz.

Radyatör Yedek Su Deposu Nedir?

Radyatör yedek su deposu, motorunuzun soğutma sıvısı için aktif bir depolama tesisidir. Motor bölmesinde bulunan ve genellikle iç çamurluğa veya ön traversine monte edilen depo, ısıyla genleşirken soğutucuyu toplar ve ardından sistemi dolu tutmak için soğutma sistemine yeniden verir.

Soğutucu rezervuarı yaygın olarak, hortumlar için bağlantılar ve entegre bir sensör içeren yarı saydam beyaz plastikten yapılır. Doğrudan aşırı ısı plastiğin eğilmesine neden olabilir. Sert hareketler ve darbe plastiğin çatlamasına neden olabilir. Bazı durumlarda, soğutucu seviye sensörü yanlış okuyabilir veya hiç okuymayabilir. Bir sızıntıdan veya sensör arızasından kaynaklansa da, radyatör yedek su deposunun değiştirilmesi gerekecektir.

Radyatör Yedek Su Deposunun Değiştirilmesi Gerektiğini Gösteren Belirtiler

-Depodan motor soğutma sıvısı sızıyor.

-Ön panelde yanan soğutma sıvısı düşük göstergesi

-Motor sıcaklığı yüksek veya motor aşırı ısınıyor

radyatör yedek su deposu

Radyatör Yedek Su Deposu Değişimi Nasıl Yapılır?

Kaput kaldırılır ve soğutma sistemi sızıntılara karşı incelenir. Depo hasar görmüşse veya sızdırıyorsa veya sensör arızalandıysa, değiştirilmesi gerekir. Soğutma sistemi boşaltılır. Eski depo atılır ve yenisi takılır. Soğutma sistemi doldurulur ve hava boşaltılır. Teknisyen, onarımı onaylamak için motoru çalışma sıcaklığına ve yol testlerine kadar çalıştırır.

Hatırlanması Gereken İpuçları

Soğutma sistemine giren hava, hava kilidine neden olabilir. Sonuç, zayıf ısıtıcı çalışması olabilir veya motorunuz aşırı ısınabilir.

Radyatör yedek su deposunun değiştirilmesi sırasında, kirlenmişse veya değiştirme aralığına yaklaşıyorsa motor soğutma suyunu yıkamak ve değiştirmek için iyi bir zamandır.

Radyatör Yedek Su Deposu Değiştirilmesi Ne Kadar Önemlidir?

Radyatör yedek su deposunda bir sorun olduğunu fark ettiyseniz, sorun giderilene kadar arabanızı güvenilirliğine güvenerek süremeyebilirsiniz. Aracınızı sızdıran bir radyatör yedek su deposuyla sürmek, gözetimsiz bırakılırsa, özellikle aşırı ısınma endişeleriyle, kafa contası değişimi gibi daha pahalı onarımlara neden olabilir.

İkinci El Otomobil İlanları

Radyatör Üst Hortumu Nedir?

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here