Mud Terrain (MT) Lastik Nedir? Hangi Yol Koşullarında Kullanılır?

Otomobillerdeki lastik seçimi kullanım şekillerine göre seçilmelidir. Otomobilin kullanım amacı bu noktada önemli rol oynar. Sürüşün gerçekleştirildiği zeminin durumuna uygun olan lastiği seçmek, kullanılan otomobilin verimli bir şekilde ilerlemesine yardımcı olur. Bu yüzden lastik üreticileri tarafından farklı yol koşullarına göre farklı türde lastikler geliştirilmekte. Yaz ve kış lastikleri hemen hemen herkesin bildiği iki tür olarak karşımıza çıkıyor. Gerek lastiğin desen yapısı, gerekse imal edilen malzeme yaz/kış kullanımlarında değişiklik gösteriyor. Lastiğin hamuru, havası ve boyutları da önem arz ediyor. Bunun dışında zorlu yol koşulları için de geliştirilen çeşitli lastik türleri var. Çamurlu, karlı, buzlu zeminlerde kullanılması amacıyla geliştirilen lastikler, otomobillerin sorunsuz bir şekilde bu tür zeminlerde ilerlemesini sağlıyor. Mud Terrain (MT) adı verilen lastik tipi de bu lastik çeşitlerinden biri. Mud Terrain (MT) lastik nedir? Hangi zeminlerde kullanılır? İnceleyelim.

Mud Terrain (MT) Lastik

Mud Terrain Lastik Nerede ve Ne Amaçla Kullanılır?

MT olarak da bilinin Mud Terrain lastikler, adından da anlaşılacağı üzere çamurlu yollar için dizayn edilmiş lastiklerdir. Sadece çamurda değil kaygan tüm zeminlerde yüksek performans ile çalışan MT lastikler, karlı ve buzlu zeminlerde de verimli sonuçlar sağlarlar. Tutunmanın maksimize edildiği bu lastik tipinde, lastiğin desen yapısı ve hamur yapısı özel olarak seçilmektedir. Mud Terrain lastikler genelde derin dişlere sahip desenlerden oluşurlar. Bu durum zorlu arazi koşullarında ilerlemeyi kolaylaştırsa da normal yol koşullarında olumsuz bir durum oluşturur. Temiz asfaltlı yol koşullarında MT lastikler iyi bir çalışma gösteremez ve bu durum konforu olumsuz yönde etkiler. Bunun yanında MT lastiklerin çamur ve karlı zeminler için üretilmiş olması, asfalt zeminde özelliğini kaybetmesine ve ömrünün kısalmasına yol açar. Bu sebeple Mud Terrain lastikler genellikle %30 asfalt, %70 tam arazi koşullarında kullanılmalıdır.

Mud Terrain (MT) LastikMud Terrain (MT) Lastik

İkinci el satılık Arazi, SUV, Pick-up ilanları

AB Lastik Etiketi Nedir? Nasıl İncelenir?

1 YORUM

  1. Arazide iyi hissettiren asfaltta sesli hissettiren lastikler. Ama tersi olduğu zamanda aracın seni arazide yarı yolda bırakmış gibi hissediyorsun. Yani bir arazi aracı için doğru lastikle doğru yolda olmak çok önemli.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here