Mekanik Yağı Bulaşmış Eller Nasıl Temizlenir?

0
6594
Mekanik yağı

Araba tamir etmek konusunda işlerimizin çoğunu bu işte usta olmuş ve mekanik yağı ile daha özdeşleşen insanlara yaptırırız. Bu kişiler araba tamir etmek konusunda iyidirler. Bunun yanında mekanik yağı bulaşmış ellerini temizlemek konusunda da başarılı oldukları için akşam evlerine gittiklerinde sorun yaşamazlar.

Her şey buraya kadar usta ile arabamız arasında yaşanırken bazen ustaya götürmek yerine aracımızda meydana gelen basit bir sorunu kendimiz çözmek isteyebiliriz. Aslına bakarsanız elinizdeki mekanik yağını çıkaramama korkusundan yine tamirciye götürmeyi tercih edebilirdiniz ancak şu an için böyle bir sorununuz yok. Çünkü tamir esnasında ellerinizde kalan ve temizlik konusunda size sorun yaratan mekanik yağını nasıl çıkarabileceğinizi anlatan bir yazı hazırladık. Okumaya devam edin.

Temizliğe Hazır Olun

Mekanik YAĞI

Her şeyden önce, temizlik işlemi için hazır olmak gerekir. Elinizdeki mekanik yağı temizlemeye başlamadan önce ihtiyacınız olan her şeye sahip olduğunuzdan emin olun. Bu mekanik el temizleyici tarifi için, petrol jöle (vazelin) , bulaşık sabunu, şeker veya tuz scrub, mineral yağ ve yıkama sabunları gerekir.

Zor bir günün ardından cildinizin lekelenmesini önlemek için maruz kaldıktan hemen sonra ellerinizi temizlemeniz gerekir. Kuru veya nasırlı bir cildin yağ veya motor yağı emme olasılığının yüksek olduğunu belirtmek de faydalı olabilir; böylece, her zaman ellerinizi nemli tutmalısınız.

Her birimiz çalıştıktan sonra yanımızda ellerimizi temizleyebileceğimizi düşündüğümüz bir el temizleyici bulundursak da mekanik yağı temizlemek için ekstra bir çözüm yöntemi bilmek zorundayız. Bunu göz önünde bulundurarak, ellerinizi çok yağlı olmasından korumak için üretilmiş bazı el kremleri bulunuyor. Cilt bakımınızı basit kremlerle uzun süre taze olarak koruyabilirsiniz. Ama tabi krem kullanmadığınız sürece bakımsız ellerinizi eski haline getirmek uzun zaman alacaktır.

Mekanik Yağı Bulaşmış Elinizi Yıkayın

MEKANİK YAĞI

Bir sabun ve biraz su kullanarak, mümkün olduğunca elinizdeki fazla yağı yok etmek için iyice ellerinizi yıkayın. Ancak, bazı yağ veya lekelerin elinizin bazı bölgelerinde sıradan sabun ile çıkmasının zor olduğunu göreceksiniz. Bu noktada, daha fazla gres lekeleri çıkaran ağır bulaşık sabunu kullanabilirsiniz.

Lekeler cildinize fazla yapışmadan önce cildinizi her zaman iyice yıkayarak lekelerden koruyun. El temizleyicileri cildinizi korumak için içindeki bileşiklerle olabildiğince fazla yağı atacaktır.

Bir Kaşık Şeker veya Tuz Kullanmak İyi Bir Çözüm

Mekanik yağı bulaşmış ellerinizi temizlemek konusunda işe yarar bir ipucu olan şeker veya tuzla işinizi halledebilirsiniz. Ellerinizdeki sert yağ ve yağ lekelerinin yok etmenize yardımcı olur. Su içine bir kaşık kristalize ev şekeri koyun ve bir çözelti hazırlamak için karıştırın

Şeker çözeltisini kullanmadan önce, bir pomza taşı kullanarak avuç içlerinizi parlatmayı deneyin. Ayrıca hem tırnaklarınızı hem de parmaklarınızı temizlemek için eski diş fırçalarından birini kullanabilirsiniz. Mekanik yağ için ekstra çaba sarf etmeniz şeker veya tuz çözeltisinin elinizdeki inatçı yağı temizlemede işini yapmasına yardımcı olur.

Daha sonra biraz daha sabun ve su elinizi ovduktan sonra mekanik yağın durumunu takip edin. Bu hiç şüphesiz mekanik yağın temizlenmesi için başvurulan yöntemlerden biridir.

Ellerinizi ovma sırasında bir bez ve ılık su kullanmanız tavsiye edilir.

Zeytin veya Bebek Yağı Kullanın

Hala sert lekeler üzerinde agresif bir çalışma sürecinin içindeyken genellikle cilt üzerinde nazik olduğunu bildiğimiz zeytin veya bebek yağını da kullanabilirsiniz.

Bunun için avuç içi üzerine küçük boyutlu bir topak yerleştirerek başlamalı ve hafifçe ellerinizi, eklemleri yanı sıra parmaklarınızın arasını da ovmalısınız. Durulamadan önce birkaç dakika bekleyin ve ardından bir deterjan ve su çözeltisi ile elinizin durumunu takip edin. Bu işlemden sonra, ellerinizi hala hissedemiyor veya yağlı görünüyorsanız, başka bir bebek yağı deneyebilir ve bu işlemi yeniden tekrar edebilirsiniz.

WD-40 Bileşiği kullanma

WD-40 bileşiği, fermuarların yapışmaması, sıkı cıvataların/vidaların gevşemesi ve hatta cılız/gürültülü kapıları susturma gibi çeşitli kullanımlara sahip yağ bazlı bir yağdır. Ayrıca, bu ticari ürün ellerinizden yağ ve motor yağı gibi sert lekeleri kaldırmak için ünlüdür.

Sadece ellerinize çözelti spreyi sıkarak daha sonra ovmanız gerekiyor. Birkaç dakika bekleyin ve sonra avuç içi yağları silmek için bir kağıt havlu kullanın. Daha sonra, bir su-sabun karışımı ile ellerinizi yıkayabilirsiniz.

Ellerinizdeki Tahrişi Onarmak

Ellerinizi eski haline getirmek için üzerinde uyguladığınız çeşitli işlemler sonrası elleriniz tahriş olmuş olabilir.  Yoğun hasar için elinize nemlendirici krem sürüp bir çift eldiven giyebilirsiniz. Gece bu halde uyumaya dikkat edin. Bir gece için eşinize garip görünebilir, ama kesinlikle yumuşak ellerle uyandığınızda ertesi sabah mutlu olacaksınız. Ayrıca ellerinizi ılık bir su şişesine koyup biraz dinlenebilirsiniz. Bir şişedeki ılık su cildinizin gözeneklerini açacaktır.

El Bakımı Yapın

Artık kökleşmiş kir ile görünmez bir hale gelen elleriniz temiz ve taze bir hal aldığına göre, tüm bu işlemler sonrası ellerinizi koruma altına almayı düşünmelisiniz. Bu genellikle göz ardı edilmesine rağmen, cildinizi yenilemek ve nemlendirmek size çok fazla fayda sağlayacaktır.

Elinizin üzerinde uygulanan tüm bu zor işlemler ile yapılan hasarlardan sonra cildinizin rehidrasyon işleminden geçmesi çok önemlidir. Cildinizin doğal bir iyileşme teşvik etmek için sık sık bir el bakım losyonu kullanmayı düşünün. Cildin daha pürüzsüz ve ince olmasına yardımcı olur.

Sonuç olarak

Bununla birlikte, artık mekanik yağı bulaşmış elleri bir nasıl temizleyeceğinize dair yolların ne olduğunu biliyorsunuz. Çoğu zaman, insanların yağlı ellerinin eski haline gelmesi konusunda bazı korkuları vardır. Neyse ki, evinizde bulunan malzemeler ve basit bir ev yapımı formülü ile, ellerinizi eskisinden daha temiz görünümlü hale getirebilirsiniz. Ellerimizi tekrar temiz olması hissi kesinlikle bu sürecin içine girmeye değer. Süreci aynı şekilde takip etmek kolaydır.

Kaynak

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here