Lastik Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir

0
9884

Lastik alırken dikkat etmeniz gereken önemli noktalar var. Yaza girerken eğer lastik almak istiyorsanız bu haberimiz tam size göre. Aklınızdaki tüm sorulara cevap vermek için hazırladığımız bu haberin detaylarına bakmadan geçmeyin!

Arabanın en önemli parçalarından biri de hiç kuşkusuz lastikleridir. Aracın yere temas eden tek parçasının lastikler olduğunu biliyoruz. Aracın lastiklerini ayakkabıya benzetebiliriz. 😊 Bizler yazın ayrı ayakkabılar giyerken kışın ayrı ayakkabılar giyiyoruz. Mevsim şartlarına göre ayakkabılarımızı değiştirmeye özen gösteriyorsak aracımızın ayakkabıları olan lastikleri de mevsimine göre değiştirmeyi unutmayalım!

Lastik alırken nelere dikkat etmeli

Lastik Alırken Bu Detaylara Dikkat!

  • Lastik alırken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta lastiğin boyutudur. Aracınıza uygun lastiği seçin.
  • Dikkat edilmesi gereken diğer bir husus ise araç markaların orijinal ekipman lastiklerini tercih etmektir.
  • Yaşadığınız şehrin iklim koşullarına en uygun lastiği almayı unutmayın.
  • Yaz lastikleri rahatlık ve konfor sağlarken, kış lastikleri ise güvenli sürüş ve zorlu kış şartlarında uygun frenleme sağlar.
  • Ortalama 5 yıl veya 50.000 km sonra aracınızın lastiklerini değiştirmeniz gerekiyor. Bu rakamlar araç kullanım durumuna göre değişse de etkili performans için bu sürelere dikkat etmek gerekiyor. Lastiğin sırtında ya da yanağında oluşan çatlamalar ve deformasyonlara bakarak da lastiklerinizi değiştirip değiştirmeyeceğinize karar verebilirsiniz.
  • Aracınıza uygun lastik basıncı uygulamanız gerekiyor. Sürüş konforu ve güvenliği için buna dikkat edin. Haftada bir ya da haftada iki kere lastik basınç değerini kontrol edin.
  • Lastiklerin ömrünü uzatmak için 10.000 km bir lastiklerin yerlerini değiştirin. Öndeki lastikleri arkaya, arkadaki lastikleri öne alın. Bu pratik çözümü rahatlıkla kullanabilirsiniz.
  • Lastik alırken üretim tarihine mutlaka bakılarak alınması gerekiyor. Yakın tarihli lastikleri tercih edin.
  • Kendi sürüş tarzınıza göre lastik tercih edin. Örneğin uzun sürüşler yapıyorsanız kolay kolay deforme olmayacak lastikler tercih edilmelidir.
  • Yakıt tasarrufu ve uzun süreli sürüş sağlayan araçlar tercih edilmelidir. Ayrıca yakıt tasarrufu sağlayan lastikler aynı zamanda uzunun ömürlü oluyor. Araç alırken buna mutlaka dikkat edin!

Yolda Lastik Patlarsa Ne Yapılmalı?

Araç almayı düşünüyorsanız en yeni ikinci el otomotiv ilanlarına bakmadan geçmeyin. Eğer aracınızı satmayı düşünüyorsanız aracınızı arabam.com üzerinden ücretsiz ilan vererek hızlıca satabilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here