Kaza Sonrası Trafik Polisi Hangi Durumlarda Aranabilir?

0
3632
kaza sonrası trafik polisi

Trafik kazaları bilhassa hafta içi mesai saatleri içinde karşılaşmayı hiç istemediğimiz durumlardan biridir. Hem kazanın bir tarafı olmak, hem de kazanın bulunduğunuz yolda meydana gelmesi oldukça can sıkıcı bir durumdur. Maddi hasarlı trafik kazaları genellikle sürücü hatalarından kaynaklanmakta olup zaman ve para kaybına yol açmaktadır. Daha önce trafik kazası sonrasında yapılacaklar hakkında bir yazı yazmıştık. Peki kaza sonrası trafik polisi aranabilir mi? Kaza sonrası trafik polisi hangi durumlarda aranabilir? Bu soruların cevabını vermeye çalışacağız.

Kaza Sonrası Trafik Polisi Aranabilir Mi?

kaza sonrası trafik polisi

Ülkemizin her şehrinde artan bireysel araç kullanımı trafik kazaları oranını da artırıyor. Ancak kurallara uyulması ve sıkı denetimler, kaza oranlarını düşürmede büyük ölçüde başarılı oluyor. Yine de kurallara uyan ve kendi yolunda ilerleyen bir sürücü de olsanız, başkalarının sorumsuzluğu nedeniyle trafik kazalarının bir tarafı olmaktan kaçamayabiliyorsunuz. Bu durumda trafik polisi aranabilir mi veya kaza sonrasında trafik polisi hangi durumlarda gelir?

Maddi hasarlı trafik kazaların büyük çoğunluğu trafik polislerinin müdahalesini gerektirmez. Ancak yol durumunu etkileyen önemli bir durum var ise trafik polisini arayıp yol ile ilgili koordinasyonu sağlayamayacağınızı söyleyerek yardım isteyebilirsiniz. Maddi hasarlı trafik kazaları, taraflar arasında kaza tutanağının tutulmasını gerektirir. Bunu taraflar kendi arasında trafik polisine ihtiyaç duymadan yapabilir.

Trafikte kaza sonrasında trafik polisi çağırmak için, maddi hasarlı kazanın ötesinde bir yaralanma, can kaybı veya kamu malına zarar verilmiş olması gerekir. Ayrıca sürücülerden birinin alkollü olması durumunda, ehliyetinin olmaması durumunda, akıl sağlığından şüphelenildiği durumda veya taraflardan birinin trafik sigortasının bulunmadığı durumlarda da bu seçenek gündeme gelebilir. Bu durumda polis, trafik polisi veya jandarmadan yardım isteyebilirsiniz.

İkinci El Otomobil İlanları

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here