İki adet 2.el araba mı tercih edersiniz yoksa aynı bütçe dahilinde bir yeni araç mı? Bu soru pek çok kişi tarafından zaman zaman karşı karşıya geldiği bir durumdan doğuyor. İkisinin de avantajları ve dezavantajları var.

2 İkinci El Araba

Bugün sizler bu konu ile alakalı bir içerik hazırladık. Eğer böyle bir soru aklınızda var ise içeriğimizi okuduktan sonra farklı bir bakış açısı kazanmış olabilirsiniz.

Özellikle aileler için bu durum oluşabiliyor. Yeni evlenen insanların ayrı ayrı araçları olabiliyor. Bazen iki aracın masrafı fazla geliyor ve iki aracı satıp, sıfır kilometre ya da sıfıra yakın modelde bir araç tercih ediyorlar.

Bazı durumlarda ise tam tersi oluyor ve insanlara 2 araç lazım olabiliyor.

İnsanların kullanım tercihlerine ve yaşam şekillerine göre oluşan bu ihtiyaçlar dahilinde sizlerde seçimlerinizi en doğru olacak şekilde yapmalısınız.

1İki Adet 2.El Araba Olursa Ne Olur?

Tek kişinin iki aracı olduğu durumlarda bu konuya dahildir.

Örneğin bir kimsenin Off-road hobisi olabilir. Böyle bir durumda pahalı bir araç kullanmaktansa, hem bir arazi aracı hem de gündelik olarak kullanmayı tercih edeceği bir aracı olabilir.

Ya da klasik araç sevenler için hafta sonları temizleyip bakım yapacakları kaset çaları olan ve hafta sonları kaset dinleyerek turlamak isteyecekleri bir araç 🙂

Böyle durumlarda 2 araç olması mantıksız değildir.

Aynı zamanda gündelik hayatta iş yerleri birbirine uzak olan çiftler içinde 2 araç olması daha pratik olacaktır.

Ancak şöyle bir durum var ki;

2 araç demek, 2 adet trafik sigortası ve tercih ediliyorsa kasko demek. Aynı zamanda 2 araç içinde bakım, lastik, HGS veya OGS, arıza, yakıt, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) gibi pek çok gider kaleminin de 2 araç içinde ödenmesi gerektiği anlamına geliyor.

O sebeple ihtiyaç ve ya hobi amaçlı ikinci aracı edinmeden önce bu gider kalemlerini de mutlaka hesaba katınız.

2Bir Tane Yeni Arabayı Tercih Etmek

Yeni bir arabanın eski bir arabaya göre arıza verme potansiyeli çok daha düşük olur bu bir gerçek.

Ancak sıfır kilometre bir aracın servis, bakım maliyetleri daha yüksek olur.

Aynı zamanda, olası kaza durumlarında değer kaybı ve tamir maliyetleri de daha yüksek olacaktır.

Araç fiyatlarının da çok yüksek olduğunu düşünürsek, 1 sıfır kilometre ya da yeni model yılı olan bir otomobil alacağınıza kondisyonu yüksek 2 araç bulabilme potansiyelinizde oldukça yüksek.

İki Adet 2.El Araba

Ancak yeni model bir arabanında güvenlik donanımları ve teknolojisi çok daha yüksek olabilir bu da can güvenliği açısından önemlidir.

Yani eğer bir ihtiyaç durumu yok ise, çok başım ağrımasın araba ile ilgili diyorsanız ve çocuklarınız da var ise o zaman 1 yeni araba tercih etmek sizi daha mutlu edebilir.

İkinci El İlanları

Sıfır Kilometre Araçlar

Tekerinize taş değmesin.

İki Adet 2.El Araba

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here