Hangi Araba Markası Ne Kadar Garanti Veriyor?

0
34977
Garanti Süreleri

Hangi araba markası ne kadar garanti veriyor? Otomobil garanti süreleri nasıl ve en uzun garantiyi hangi araba markası veriyor?

Hangi Araba Markası Ne Kadar Garanti Veriyor?

Otomobil garanti süreleri nasıl ve en uzun garantiyi hangi araba markası veriyor?Araba garanti süreleri sıfır km araç alırken en çok dikkat edilen konulardan biri. Hangi araba markasının ne kadar garanti verdiğine dair araştırmalar, aslında alıcı için önemli bir masraf kalemini ortadan kaldırırken markanın güvencesini de hissetmesini sağlıyor. Peki otomobil markalarının garanti kapsamları ve süreleri nasıl? Mesela BMW garanti süresi ne ya da Opel garanti kapsamı ne…

Marka Marka Otomobil Garanti Süreleri

Araba garantisi deyince akla hemen sıfır km otomobil garantisi geliyor. Ancak yeni yasa ile artık ikinci el araba alırken de garanti söz konusu olacak. Burada bu konudan da bahsetmek gerek. Yeni yönetmeliğe göre 2. el araba alırken de yetli satıcı tarasından bir garanti sunulması gerekiyor. Biz, burada sıfır km otomobillerin garanti süreleri üzerine bir inceleme yaptık.

2. El Oto Yeni Yönetmeliği hakkında bilgi almak için buraya tıklayın!

Renault Garanti Kapsamı

Renault markasının garanti süreleri şöyle:

  • 3 yıl Renault üretici garantisi
  • 3 yıl boya garantisi
  • 12 yıl süresince anti-korozyon garantisi
  • 2 yıl süresince yedek parça ve onarım garantisi

*Bilgiler, Renault Satış Sonrası Hizmetler web sitesinden alınmıştır.

Fiat Garanti Kapsamı

Fiat marka araçlar için genel garanti sürelerine dair edinciğimiz bilgiler şöyle:

  • Egea hariç binek araçların yasal garantisini  takip eden 3. Yıl ya da 150.000 Km (Hangisi önce biterse) akü ve tekerlek lastikleri haricindeki diğer tüm mekanik aksamı garanti belgesinde sayılan şartlar dahilinde üretim hatalarına karşı TOFAŞ’ ın garantisi altında.
  • Marka, üretimden kaynaklanan boya hatalarına karşı teslim edildiği tarihten itibaren 3 yıl (sınırsız kilometre) boyunca boya garantisi veriyor.
  • Karoserinin yapısal elemanları, aracın teslim edildiği tarihten itibaren 8 yıl (sınırsız kilometre) boyunca TOFAŞ’ ın garantisi altındadır.
  •  

    Egea garantisi için TOFAŞ ve/veya Bayi’den satın alınmış olmak ve aşağıdaki şartlara uygun olmak koşuluyla, 3 yıl 60.000 km yasal garanti süresini takip eden 4. ve/veya 5. yıl veya toplam 100.000 km kullanım boyunca (hangisi önce dolarsa) onarım güvencesi kapsamındadır” deniliyor.

    *Bilgiler, Fiat’ın Garanti Süresi Kapsamı sayfasından alınmıştır.

Hyundai Garanti Kapsamları

  • Binek Hyundai’lerin garanti süresi 2 yıl ya da 60.000 kilometredir.
  • Hafif ticari Hyundai garanti süresi 2 yıl ya da 100.000 kilometredir.
  • Ayrıca tüm Hyundai’ler satın alınma tarihinden başlamak kaydıyla 5 yıl ya da 100.000 kilometreye kadar üretimden kaynaklanabilecek arızalar için Hyundai Üretim Onarım Güvencesi altında.

*Bilgiler, Hyundai, satış sonrası sayfasından alınmıştır.

Peugeot Garanti Kapsamı Nasıl?

Peugeot’un resmi web sitesine baktığımızda aşağıdaki bilgileri görüyoruz.

  • Binek araçların tümü için Boya Garantisi, Garanti Başlangıç Tarihinden itibaren üç yıl olarak belirtilmiş. Ayrıca markanın resmi web sitesinde “Peugeot, kilometre sınırı olmaksızın Peugeot ağı dâhilinde arızalı bulunan her türlü parçanın onarım veya değişimi masraflarını (parçalar, işçilik) 2 yıl boyunca tamamen karşılar” yazıyor.

Citroén Garanti Kapsamı Nasıl?

  • Citroën’iniz kilometre sınırlaması olmaksızın 2 yıl boyunca mekanik, boya ve kaporta işlemlerinde üretici garantisi altında.
  • Citroén boya garantisi ise binek araçlar için 3 yıl /Ticari araçlar için 2 yıl.
  • Citroén paslanma/ korozyon garantisi binek araçlar için 12 yıl /ticari araçlar için 5 yıl.

Honda Garanti Kapsamı

  • Honda Garanti Süresi: Aracın teslim tarihinden itibaren başlar, 3 yıl veya 100.000 km´dir; hangisi önce dolarsa biter.
  • Honda Türkiye A.Ş. tarafından yeni Honda otomobil sahiplerine garanti kitapçığında belirtilen şartlarla sunulan 3 yıl ya da 100.000 km (hangisi önce dolarsa o an garanti biter) garanti süresinden sonra, otomobilin ilk satış tarihinden itibaren azami 6 yıl ya da 150.000 km’ye (hangisi önce dolarsa o an biter) kadar süre ile ücretsiz ve uzatılmış şartlı bir onarım menfaati sunmaktadır.

Ford Garanti Kapsamları

Ford binek ve ticari araçlarda 3 yıl/ 100.000 Km.’ ye kadar garanti sunuyor.

BMW Garanti Kapsamı

3 yıl 60 bin km garantisi sunuluyor. Ayrıca artı garanti kapsamları ile BMW marka aracınızı kullanabiliyorsunuz.

Mercedes-Benz Garanti Kapsamı

Otomobillerde garanti süresi 2 yıldır.

Mazda Garanti Kapsamı

Mazda Boya Garantisi ve Yüzey Korozyonu Garantisi 3 yıl veya 100.000 kilometre boyunca (hangisi önce dolarsa) geçerlidir.

Seat Garanti Kapsamı

Seat otomobiller için garanti süresi, 2 yıl. Ayrıca orijinal SEAT yedek parçaları da 24 ay/sınırsız kilometre garanti kapsamındadır. Garanti kapsamında değişen parçanın garanti süresi, aracın garanti süresinin bitmesi ile son bulur.

Skoda Garanti Kapsamı

  • Tüm parçaları dahil olmak üzere aracın tamamı 2 yıl süreyle garanti kapsamındadır.
  • Tüm Skoda araçlar kilometre sınırı olmaksızın 3 yıl boya garantisine sahiptir.

Opel Garanti Kapsamı

Opel marka otomobiller için de 2 yıl garanti sunuluyor.

Nissan Garanti Kapsamı

Nissan araçların garantileri için binek otomobillerde 2 yıl/60.000 km, ticari araçlarda 2 yıl/100.000 km desteği var. Ayrıca Nissan Otomotiv A.Ş, aracın ilk satış tarihinden itibaren başlamak üzere 3 yıl/100.000 km (60.000 mil) süresince (mesafe ve zaman kriterlerinden hangisi önce doldurulursa) Nissan Kalite Güvencesi ile işçilik ya da malzeme hatası sonucu üretimden kaynaklanabilecek problemlerin ücretsiz onarımını garanti ediyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here