Araç sahiplerinin çok önemsediği halı ve bagaj havuzları konusunda biraz araştırma yaptık. bagaj halısı nasıl olmalı, bagaj havuzu alırken nelere dikkat etmek gerekir derledik.

Halı bagaj havuzu fiyatları, ürün kalitesine göre değişiyor. peki, ürün kalitesi nasıl anlaşılır? Burada alev almayan kumaş, su geçirmezlik seviyesi, ses izolasyonu yapabiliyor olma, kaymayı engelleyen özellik gibi detaylar dikkate alınmalıdır.

Halı Bagaj Havuzu Nedir?

Araç bagajı zeminini kaplayan hav dokuda kumaşa halı bagaj havuzu deniyor. Zemine dökülen kırıntıları kolayca temizlemeyi sağlayan bagaj halıları, aynı zamanda sıvı dökülmelerinde de oldukça başarılı bir önlem sunabiliyor.

halı bagaj havuzu

Bagaj Havuzu Almak Gerekli mi?

Uzun yolculuklarda özellikle de ülkemizde çok yaygın olan bayramda memlekete gitme gibi alışkanlıklarda bagajı temiz tutmak, memleketten gelen doğal yiyecekleri bozulmadan ve bagaja da zarar vermeden taşımak önem kazanır.  Çocuklu aileler için de bagajın temiz olması, eşyaların düzenli taşınabilmesi önemlidir. İşte böyle ihtiyaçlara cevap sunmak amacıyla üretilen bagaj havuzları, bagajın temiz kalmasını, eşyaların kırılıp dökülmeden taşınmasını, bagaj temizlemeyi kolaylaştırmayı sağlar. Ayrıca ses izolasyonu, sıvı gerirmezlik ve alev almaz özellikleri de kullanıcıya konfor sunar.

İkinci el araç alırken bagaj havuzu ya da bagaj halısı varsa, bu ürünün kalitesi de aracın avantajlı olup olmamasına etki eder.

Bagaj Havuzu Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

Alacağınız bagaj havuzu, aracınızın modeline göre üretilmiş olmalıdır. Zira, her aracın bagaj zemin ölçüleri farklıdır.

Bagaj havuzu ya da bagaj halısı ürünlerini aracın bagaj zeminene yerleştirdiğinizde ki kolayca yerleşmelidir, tüm yüzey düzgünce kaplanmalıdır.

Alev almaz madde katkılı ürünleri tercih etmek de önemli bir güvenlik önlemi olacaktır.

Bagaj havuzu ve bagaj halısı ürünlerinde OEM Standartları belgesi aramanız önerilir.

Koku yapmayan ürünleri tercih etmek de araçta konforlu bir yolculuk için önemsenmelidir.

Bazı bagaj havuzu ve bagaj halısı ürünleri ses izolasyonu da sunabilir. Bu ürünleri tercih ederek bagajdaki seslerin araç içine gelmesini önleyebilirsiniz.

Bir bagaj halısı ve bagaj havuzu ürünün sıvı geçirmez olması da çok önemlidir. Zaten temel işlev bu olacağı için özellikle bu konuya dikkat edilmeli, mümkün olan en yüksek seviyede sıvı geçirmez ürünler tercih edilmelidir.

Sıvı ve ses geçirmeme açısından malzeme kalınlığı ve bariyer kalınlığı önemlidir. Bu amaçla etikette yazan kalınlıklara dikkat edebilirsiniz.

Alacağınız bagaj havuzu ve bagaj halısı aracınızın görselliğini de bozmamalıdır.

Bazı bagaj havuzu ve bagaj halılarının üzerinde yivler bulunur. Bu yivler kaymayı önlemek için. Bagaj boşken içine koyacağınız bir iki parça malzemenin araç hareket edince oradan oraya kaymasını önleyen bu yivler, hem aracın eşyalar nedeniyle zarar görmesini önler hem de sürüş esnasında bagajdan tedirgin edici sesler çıkmasına engel olur.

Özetle kaliteli bir bagaj havuzu veya bagaj halısı alev almaz, su geçirmez, ses izolasyonu yapabilen, ısıya dayanıklı, hafif, kaymayı engelleyen, koku geçirmeyen, elastik malzemeden ve geri dönüşümlü olmalıdır.

halı bagaj havuzu

Halı bagaj havuzu kullanıyor musunuz?

Son yıllarda gündelik ihtiyaçlara cevap veren küçük ama çok etkili ürünler geliştiriliyor. Bunlardan biri de halı bagaj havuzları. Özellikle çok sık uzun yola çıkanlar için ve kalabalık aileler için mükemmel bir çözüm sunan halı bagaj havuzları, giderek daha fazla kullanılıyor. Siz de eğer bagaj havuzu kullanıyorsanız, bu konudaki deneyimlerinizi yorumlar kısmına yazarak bagaj havuzu almak isteyenlere yol gösterebilirsiniz.

İkinci el satılık otomobil ilanları

Bagaj Havuzu Almadan Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler!

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here