Aracınıza daha fazla güç katmak mı istiyorsunuz? Aracınızda turboşarj varsa, çözümünüzün bir parçası bir downpipe olabilir. Downpipe doğrudan türbin muhafazasına cıvatalanır. Çoğu fabrika arabalara katalitik konvertörüne takmaktadır. Bunlar, egzoz gazlarını temizlemek için harika bir iş çıkarırlar. Ancak aynı zamanda çok kısıtlayıcıdır ve potansiyel gücün azalmasına da neden olurlar.

Downpipe ne işe yarar?

Turboşarjlı aracınızdaki downpipe, egzoz gazlarını türbin muhafazasından egzoz sistemine yönlendirir. Performans almak istiyorsanız, Satış sonrasında downpipe’ın çapını büyütmeniz gerekmektedir ve ya Yüksek akışlı bir katalitik konvertör kullanmalı ya da katalitik konvertörü tamamen çıkarmalısınız.

Fabrikasyon downpipe’ı değiştirerek, Onu yüksek akışlı bir ünite ile değiştirerek yada Turbinin gazları türbinden daha verimli bir şekilde uzaklaştırmasına izin vererek daha fazla güç yaratırsınız. Fabrikasyon kısıtlamaları ortadan kalktığından, aracınız rahatlayacak ve performansı artacaktır.

Fabrikasyon downpipe genellikle yüksek akışlı katalitik konvertörlere takılı olarak gelir. Bunlar, egzoz dumanı akışını stok katalitik konvertörden daha az havayı engellemek için tasarlanmıştır.

Egzoz dumanlarını temizleyen ve beygir gücünüzü sağlam tutan bir çözüm sunar. Kesin beygir gücü kazanımlarını tahmin etmek imkansızdır, ancak birçok araç sahibi  20 beygir gücü artışı gördüklerini bildirmektedir.

Downpipe ‘ın çalışması için neye ihtiyacı var?

Çoğu Audi & Volkswagen’lerde, insanların “2. aşama” olarak adlandırdığı şeye ihtiyacınız olacak. Bu, O2 sensörünü, katalizör verimsizliği hata kodunu atmaması için yeniden kalibre edilmesi gerekir. Bir araca bir downpipe takarsanız ve uygun yazılıma sahip değilseniz, bir “check engine” ışığı alabilirsiniz.

Yasal mı?

Kısa cevap HAYIR. Fabrika emisyon sistemlerini otomatik olarak değiştirmek, emisyon muanesinden geçmeyeceğinizi garanti eder. Yüksek akışlı bir katalitik konvertörünüz olsa bile, OEM ünitesi olmadığı için bazı durumlar aracı geçmeyebilir.

İniş borusu ve Turboşarj Tedarikçileri

HKS Turbochargers, GReddy Turbochargers ve Garrett Turbochargers, kendi ürünlerinin turboşarjlı bir motorda beygir gücünü nasıl iyileştirebileceği hakkında daha ayrıntılı bilgi sağlayabilen üç güvenilir turboşarj ve turbo downpipe üreticisidir. Flowmaster da ayrıca egzoz kitleri için şiddetle tavsiye edilen bir tedarikçidir. Bunların yanısıra her otosanayilerde bulunan egzozculardan yada yazılım firmalarından destek alabilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here