Direksiyon Titremesi Sorunu Neden Olur?

1
5003

Bir direksiyon simidi, bir sürücü ile araç arasındaki ana bağlantıdır ve çoğu zaman bir şeylerin yanlış olup olmadığını gösteren ilk parçalardan biridir. Tüm araçlar ara sıra titreyecek olsa da, direksiyon titremesi sorunu daha derin bir sorunun işareti olabilir. Sürüş sırasında direksiyon simidinizin titremesinin veya sallanmasının beş yaygın nedeni.

Tekerlekler ve Lastikler

1: Tekerlek hizalama / denge

Engebeli yollarda, çukurların üzerinden geçmek veya bir kaldırıma çarpmak, bir aracın tekerleklerini hizasından çıkarmak için basit bir yoldur. Tekerlek hizanız bozulduğunda, lastiklerinizin dengesiz bir şekilde aşınmasına ve bu da direksiyon simidinin sallanmasına veya titremesine neden olur. Sorunun bu olup olmadığını belirlemenin en iyi yolu, tekerlek ayarınızı bir profesyonel tarafından kontrol ettirmektir.

Direksiyon Tİtremesi

2: Dengesiz veya Aşınmış Lastikler

Orta ila yüksek hızlarda sürüş sırasında sallanan bir direksiyon simidi (fren yaparken sallanmak yerine), lastiklerinizin dengesiz olduğunu gösterebilir. Tüm lastikler dengelidir (lastik / tekerlek ünitesinin ağırlık dağılımı eşit olarak dağıtılır), ancak zamanla dengeli bir birim oluşturmak için kullanılan ağırlıklar düşebilir ve sürüşünüzün düzgünlüğünü etkileyebilir.

Direksiyon simidi titremesi, görsel olarak gözlemlenebilen aşınmış bir lastiği de gösterebilir. Aşınmış bir lastik düzensiz bir sürüşe ve titreyen bir direksiyon simidine neden olabilir, aynı zamanda sürüş sırasında dışarıdan gelen seslerin de nedeni olabilir.

Frenler

3: Fren Kaliperi

Fren kaliperi, fren pabuçlarını ve pistonları (pabuçları fren rotorlarına doğru iten) barındırır ve eğer kaliper arızalıysa ve fren pabuçlarını düzgün bir şekilde ayırmıyorsa, sonuç direksiyon simidi titremesinin yanı sıra bir yanık kokusu da olabilir. Fren sisteminizle ilgili herhangi bir endişeniz derhal bir profesyonel tarafından araştırılmalıdır.

4: Eğri Fren Rotorları

Bir direksiyon simidinin sallanmasının en yaygın nedenlerinden biri, eğrilmiş fren rotorlarıdır. Eğrilmiş rotorlar aşırı ısınmadan kaynaklanır ve frenleri uyguladığınızda titremeye neden olur. Bir uzman, fren rotorlarınızı inceleyebilir ve bir değişim gerekip gerekmediğini en iyi şekilde belirleyebilir.

 

Direksiyon Titremesi Sorunu Diğer Sebepler

direksiyon

5: Aşınmış Bileşenler

Zamanla aşınabilen ve direksiyon simidinin sallanmasından sorumlu olabilecek başka birçok ön uç bileşeni vardır. Bunlar, burçlar, kontrol kolları, süspansiyon ve daha fazlası gibi bileşenleri içerebilir.

Titreyen bir direksiyon simidi basitçe lastiklerinizin dengesiz olduğu veya aracınızda aşınmış bir bileşen olduğu anlamına gelebilir, ancak aynı zamanda işlevsiz bir fren sistemi gibi çok daha derin bir sorunu da ifade edebilir.

Erken teşhis çok önemlidir ve direksiyon simidinde titreme sorunu varsa, sorun ciddiye alınmalı ve öncelikli olarak ele alınmalıdır.

Diğer Direksiyon Arıza Çeşitleri

2.El Otomobil İlanları

1 YORUM

  1. aracımdan yana sıkıntı yok fakat bazı yolları yavaş gidelim diye tırtıklı yapıyorlar anlıyorum ama bilmem kaç yüz metre boyunca böyle yapmanın anlamı yok. bozuk olmayan sistemi bozacaklar. vallahi abaartmıyorum. izmitte kollarım uyuşuk geziyorıum

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here